Jump to content

  •  


In Loving Memory Of

Tom Allensworth,
Founder of AVSIM Online


AVSIM Online
Flight Simulation's Premier Resource!


AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!


Click here for more information and to see all donations year to date.

Photo
- - - - -

Elite Hardware IF not calibrating or woking with Xplane 10

elite xplane pro panel se

Best Answer rjhussel , 11 January 2017 - 04:19 PM

This has been handled via our support e-mail.

Go to the full post


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Flightrider

Flightrider

    Member

  • Members
  • 5 posts

Posted 03 January 2017 - 07:56 PM

I installed the Elite Hardware IF today AND purchased a license but am having major issues getting it to work with my Elite Pro Panel SE and AP3000.

 

Running Windows 10.     Attempting to run a Elite Pro Panel SE, Elite rudder pedals, & Elite AP3000 avionics panel.   I first installed the Elite hardware drivers.   I have Elite BATD FlightSim v8.6.   All three hardware components work fine with the Elite flight simulator.  

 

When I bring up SimPlugin's Elite Hardware IF, all three hardware components show correctly in the status window.   When I go CALIBRATE, the rudder pedals and toe brakes work.   HOWEVER, the Pro Panel SE yoke, throttle quadrants, mixture and prop levers have no effect.   The AP3000 doesn't seem to be recognized either.

 

Second issue... When I start Xplane 10 and go to "equipment", I see a dialogue box that lists Elite hardware, but I see no where to calibrate the Elite controls; no controls responses either.

 

SimPlugin installed in smame directory as Xplane 10.

 

Any help would be appreciated.

 

Dave

 

 


  • 0

Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

#2 rjhussel

rjhussel

    Member

  • Commercial Member
  • 332 posts

Posted 04 January 2017 - 04:05 PM

Can you send me a screenshot of the status screen where it lists the connected devices? I assume they are all USB devices.
 
Did the trial version work for you? As stated online, we highly recommend to test your environment with the trial version as it is impossible for us to test every possible simulator configuration or setup.
 
Can you describe your setup in more detail?
 
The Elite devices will not show in X-PLANE. There are 2 plugins in X-PLANE for the Interface. Are they present?
 
You didn't mention if the AP3000 works or not.
 
If the calibration doesn't work in the interface, it will also not work in X-PLANE.

  • 0
Reinhard Hussel
Posted Image

#3 rjhussel

rjhussel

    Member

  • Commercial Member
  • 332 posts

Posted 11 January 2017 - 04:19 PM   Best Answer

This has been handled via our support e-mail.


  • 0
Reinhard Hussel
Posted Image