Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Vic1

747x dome lighting issue

Recommended Posts

ever since the fsx version i have never been able to get full dome lighting during pre flight without an engine running. The majority of the flightdeck is very dark excluding the overhead, ped and main panel/mcp. As soon as an engine is started the rest of the flight deck illuminates. This never used to happen in the fs9 version and is no good for the pre flight at night. I dont see why normal lighting should be dependent on the engines generator supplied power, its clear to see from pictures and videos that the flight deck can be very bright before engine start on the real aircraftground power or apu power does not make any differenceanyone noticed this issuekav

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest j-mo

No problems here. Once ground power or APU is established it comes on fine. Hopefully someone who has overcome this will chime in.Regards,

Share this post


Link to post
Share on other sites

I havent noticed it but then again I rarely use the Dome light for preflight. The Panel, Overhead and Floor glareshield lights are what I use.


Kevin Hester,

 

Indianapolis, Indiana

Share this post


Link to post
Share on other sites

some shots of the dome light with different power supplies and engine variationshttp://forums.avsim.net/user_files/192148.jpgexternal power connected dome light offhttp://forums.avsim.net/user_files/192149.jpgexternal power connected dome light on, same areas ulluminated but slightly brighter with dome light switch to onhttp://forums.avsim.net/user_files/192150.jpgAPU power connected dome light on, same as above, the rest of flightdeck still very darkhttp://forums.avsim.net/user_files/192158.jpgone engine running , dome light switch in exactly the same position as in previous shot (ON) yet suddenly the dark areas of the vc are illuminated. Turn the engine off and the bright areas extinguish again. But it makes no difference if the engine generator switches are on or off the lights still illuminate when the engine is running see next shot belowhttp://forums.avsim.net/user_files/192159.jpgbright dome lights and rest of flightdeck still illuminated as engine is running yet all gen switches are off. Only panel lights have turned off not domehttp://forums.avsim.net/user_files/192160.jpg dome/cabin lights on gen switches offthere for i see 2 issues here firstly it seems that the dome lights programmed logic is triggered simply by weather any engine is running rather than by weather there is some source of power provided from either external / APU /or battery / or eng genand seccondly it does not depend on weather the engine gen swith is on or off, completely bypassing this and simply just weather the engine is running or notany one from the team shed some light on thisthankskavan

Share this post


Link to post
Share on other sites

hii have found out from the team that it was not possible to have the full dome lighting in the 747 x without an engine running because"The dome light effect had to programmed as a Smoke attempt. Since the dome light is a smoke effect, and will not work because FSX requires that the engines are running for smoke (don't ask me why). We have found a work around for the MD11 project but at this time, its not possible to implement for the 747-400X."so i was just curious as to what you meant when you said"No problems here. Once ground power or APU is established it comes on fine"how have you overcome this?thankskav

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest j-mo

>hi>>i have found out from the team that it was not possible to>have the full dome lighting in the 747 x without an engine>running because>>>"The dome light effect had to programmed as a Smoke attempt. >Since the dome light is a smoke effect, and will not work>because FSX requires that the engines are running for smoke>(don't ask me why). We have found a work around for the MD11>project but at this time, its not possible to implement for>the 747-400X.">>so i was just curious as to what you meant when you said>>"No problems here. Once ground power or APU is established it>comes on fine">>>how have you overcome this?>>thanks>>kav> I am guilty of not reading your original post carefully enough. I mistakenly thought your panels weren't lighting sufficiently for, say, pre-flight. Sorry. I have exactly what you have.Thank you for reporting what you found out from the team.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    2%
    $540.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...