Sign in to follow this  
hontzt

FMC Crash to Desktop

Recommended Posts

HI:Just purchased the Dash 8. Tried to load create a flightplan and FS9 crashes. I searched the forum and found that this is a problem. I was wondering if there is a solution to this or some kind of workaround. It would be a disappointment if I could not use this otherwise very nice aircraft because of this "glitch".Any help would be appreciated. v/rTodd Hontz

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Sure. On the flightplan page on the first line I enter the ICAO identifier for the airport. In this case KBDL. I type the identifier then press ENTER. When I press enter FS9 crashes. I have the latest Airac cycle.regards,Todd Hontz

Share this post


Link to post
Share on other sites

There is no INIT page that allows the entering of departure and arrival airports on the Dash 8 that I am aware of. All you do is accept the current position. I think you are thinking of the Airbus.Regards,Todd Hontz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the help, but I have FS9 and the installer only supports FS200/FS2002. Any other suggestions?Regards,Todd Hontz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tried that, still crashin'. Also since the install of the Dash 8, my airbuses aren't working right either. I have various addons for flightsim none have had problems, except my buses and the Dash 8. I finally got the buses to work, but now they don't. I know little about programming, but I'm thinking there is an installer problem. Maybe I'm not getting required files. Just a thought. Also it is possible one of my addons could be the culprit. If anyone has had experience with other programs and the PSS aircraft, please let me know. This is quite frustrating because it works on other people's computers. If you could let me know if there are specific settings I need, please let me know. I currently have Gyro drift unchecked and the gyro realism settings slider all the way to the left. Regards,Todd Hontz

Share this post


Link to post
Share on other sites

a few things to checktry deleting FSUIPC.ini and FSUIPC.dll from the modules folderre-install only FSUIPC.dllit can be downloaded at www.schiratti.com/dowsonmake sure your startup flight is set as per the instructions in the FAQtry deleting FS9.cfg, a new one is created when you restart FSJohn PSS SUPPORTsupport@phoenix-simulation.co.ukhttp://www.avsim.com/pss/phoenix.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks. I will try these. I also heard that Active Camera could be a culprit as well. I will uninstall it as well, reinstall my buses and Dash 8. I'll let you know how it goes.v/rTodd Hontz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok tried that still crashes. After checking the error report these files were the problem Pss-Dash8.gau, and dxdiag. I would like to focus on this dxdiag, what is it and can I replace it?v/rTodd Hontz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just did that still no luck. Microsoft had DirectX9b. That is what I currently am using. Still crashes. I guess the focus now goes to the gauge itself. Any suggestions.v/r Todd Hontz

Share this post


Link to post
Share on other sites

all I can suggest is a complete re install og the Dash 8delete the files listed in the FAQre download the base installer from MY FILES at the Phoenix sitere run the base installerJohn PSS SUPPORTsupport@phoenix-simulation.co.ukhttp://www.avsim.com/pss/phoenix.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK...I did that still crashes right when i hit the "enter" key of the FMS. Here is what I'm seeing. The MS error report still tags the PSSDash-8.gau file. Here is my system specs:P4 2.4 GHz, WindowsXP, 512MB DDR RAMNvidia FX5950, 256MB currently using 61.34 Nvidia driversI'm running DirectX9bHere is the other FS programs I have:FS9Active Camera 2004PMDG737/600/700/800/900Ultimate TrafficFlight1, Meridian, Conquest 2Eaglesoft Hawker XP, Citation 10All Reality XPI also do not have any of the textures in the root texture directory of FS9 as shown in the FAQv/rTodd Hontz

Share this post


Link to post
Share on other sites

there are no textures in the FS2004texture folderhere is the listDash 8******supported in either FS2002 or FS2004FS200xAircraftPSS Dash8FS200xGaugesPSS-Dash8.gauPSS-Dash8Q.gauFS200xPSSDASH 8FS200xPSSNavdataFS200xPSSTexturepropdash8.bmpPSSDH8GAUGE_L.bmpPSSDHC8_l.bmpPSSDHC8_l2.bmpPSSDHC8_l3.bmpPSSDHC8_l4.bmpPSSDHC8_l5.bmpPSSDHC8gen_l.bmpPSSDHC8gen_t.bmpPSSDHC8pan_l.bmpPSSDHC8pan_t.bmpPSSDHC8vc_l.bmpPSSDHC8vc_t.bmpJohn PSS SUPPORTsupport@phoenix-simulation.co.ukhttp://www.avsim.com/pss/phoenix.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK got all of those... Ny theory as to why it crashes? v/rTodd Hontz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you ...but i uninstalled FS9 completely, deleted all files. reinstalled DirectX9. Installed the buses and the Dash 8. All are working as advertised. I still have not installed my other addons yet. I do want to find out if there is a problem with other addons. I've installed all addons except for Ultimate traffic and my sceneries. I will keep you posted, since a lot of issues people are having could be related, if they are using the same programs I am.v/rTodd Hontz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Todd,I have the same problem, I told it into this forum but noone could help me, if you have news, could you tell me on this forum???thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this