Sign in to follow this  
Guest e_warburton

Mouse Flicker

Recommended Posts

hi when I load fs2004 every thing works fine until i select a airbus, the mouse flickers and the screen stay blank- does any one have ideas?I have installed the mouse flicker patch off the website, but no joy!Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Hi All !I was very surprised a few days ago, when I saw the mouse flicker issue again on my system. I did not install anything, and the Airbus Pro was flying fine before.When unchecking the "SYSTEM ONLY DO NOT USE" in the view menu like before the patch, it solves the problem again.So what happened to my patch ? I checked my panel.cfg and I still had the new version with "size_mm=2,2" for the Window08. The only thing I changed in FS was the size of its main window (windowed mode). It was large (near to 1024x768), and now it's small (about 640x480). When preparing a flight, I often use the windowed mode and switch to full screen mode once I have the clearence to push back and taxi or when I use the MCDU. But this SMALL window makes the mouse flicker problem occurs again when selecting the aircraft, and may explain why the patch does not work on all systems.I don't want to uncheck each time the "SYSTEM ONLY DO NOT USE", so I changed my panel.cfg again and made this last panel window larger (8,8) to be "visible" even on a very small FS window, changed it's color (transparency to remain invisible), and moved it to the bottom right corner of the screen (personnal preference). Now my panel.cfg section looks like this:[Window08]Background_color=0,0,0size_mm=8,8position=8visible=1ident=59gauge00=PSS-A320!Server, 0, 0, 1Now my mouse cursor does not flicker anymore, whatever the size of my FS window when selecting the aircraft.Make a backup of your panel.cfg if you want to try it.Best Regards.Georges - IVAO Id 145418http://ggka.online.fr/ia/logos/iaslogo.gif ISO658F - http://isomba.airlines.online.fr/http://isomba.airlines.online.fr/pictures/uas.gif UAS104 (Staff) - http://www.uas-va.org/

Share this post


Link to post
Share on other sites

This fixed my problem. The official patch didn't work, but this did.Now here's the weired bit - once i've made the changes, the flicker goes away. Now if I go back and replace the file with the patch from the site, there is still no flicker. Go figure that one!Thanks for the tip!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Whoops - spoke too soon about the "weired bit". After a restart of my computer, the flicker problem came back. Doing the change described above again fixed my problem.Should PSS update the offical patch with these modifications? Or am I in the minority with this problem??Cheers.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this