Sign in to follow this  
Guest Steak

A330/340 Won't Land Completely

Recommended Posts

Hi,Not sure what exactly I'm doing wrong, but I've not been able to properly land the A330/340 since I've installed it for my FS2002. Everytime I land (either manually or autoland) the main gear barely touches down and I have to force the nose down. Then, once it seems down it takes forever to slow, even with max autobrake and reverse thrust. the only runway I've been able to stop on is 32L at KORD, touching down at around 145 kts. Any suggestions?Many thanks all!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Make sure you have this line in the GeneralEngineData section of the aircraft.cfg file:min_throttle_limit = -0.25As I recall, the original PSS config files had a value of -0.50, which causes the engines to produce forward thrust when the reversers are deployed. I would hope they have corrected that by now, but the effect you describe is exactly how the original release behaved with the erroneous parameter.RegardsBob ScottATP IMEL Gulfstream II-III-IV-V L-300Washington, DC

Share this post


Link to post
Share on other sites

In the A330 make sure you have an entry in your flaps.0 section of the aircraft.cfg that reads:lift_scalar=0.6In the A340 it should be lift_scalar=0.8That should help a bit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't understand how the flap lift scalars could have a bearing on this problem.It would also be advisable to confirm that the spoilers have deployed at touchdown...if they don't, it should greatly reduce braking effectiveness.RegardsBob ScottATP IMEL Gulfstream II-III-IV-V L-300Washington, DC

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this