Sign in to follow this  
Guest Interceptor

PROBLEMS WITH ILS APPROACHES A3XX Series

Recommended Posts

Hi simmers,I'm having some problems during the APP procedure, I have programmed my MCDU prior departure etc etc, but when I select the arrival runway everything seems to work well. The problem begins when I switch RADNAV button.The right ILS frequency is set but not the ID of the localizer (QAA 110.30) so I think I'm missing something in the MCDU because when I start the APP over the IAF I switch on the ILS and LOC buttons of the FCU but nothing happens nor when turning to final.Also when switching the ND to ILS mode the "magenta bar" wich represents the LOC is not displayed. I tried to do the same that was talked in the following post: "Problems with APP/LOC A3XX" but nothing happened, I have the same problem yet.Does anybody can help me, please?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Hi John, thanks for your reply and support, but I don't understand why ILS don't work when I switch on the ILS button because in the left corner of the PFD the ILS frequency appears but the LOC and Glide Slope not, so as a result I can't proceed with ILS approaches as LOC and Glide symbols are not displayed on the ND, I have to land manually. Could you tell me what can I do to solve this problem?Thanks in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites

>please post you name as per forum rules>>try the attached flight>>http://forums.avsim.net/user_files/129055.zip>>John>PSS SUPPORT>support@phoenix-simulation.co.uk>>http://www.avsim.com/pss/phoenix.jpg>>>I have the same problem the approach procedure is right, and the f/p is correctly filled, but, approaching, the radio doesn't tune the ILS frequency, I've seen also that the VOR auto tuning (during the flight, initially it works) stop to work, the RMI needls seem dead and the DME (L&R) do not show any distance, may be radios don't tune the ILS for the same problem.I have PRO and 330/340.ReguardsFabrizio Maffioletti

Share this post


Link to post
Share on other sites

>>please post you name as per forum rules>>>>try the attached flight>>>>http://forums.avsim.net/user_files/129055.zip>>>>John>>PSS SUPPORT>>support@phoenix-simulation.co.uk>>>>http://www.avsim.com/pss/phoenix.jpg>>>>>>>>>I have the same problem the approach procedure is right, and>the f/p is correctly filled, but, approaching, the radio>doesn't tune the ILS frequency, I've seen also that the VOR>auto tuning (during the flight, initially it works) stop to>work, the RMI needls seem dead and the DME (L&R) do not show>any distance, may be radios don't tune the ILS for the same>problem.>I have PRO and 330/340.>Reguards>Fabrizio Maffioletti>P.S. I've tried to download the file above but is not present any more in file section of this forum.TnxFabrizio Maffioletti

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this