Sign in to follow this  
Guest larezz

!A320 series ILS not working!

Recommended Posts

HiI've had the problem before, but I can't remember what i did to solve it. If i remember it had something to do with the sidstar and airacs. Can someone please give me the 2 links of the latest MATCHING data for fmc please... I can NEVER use ils to land, loc or app never works at all... thx on beforehand,Larezz

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

www.navdata.at has the latest navdata (AIRAC cycle 0513).When you are on aproach make sure that ILS is shown at LSK3L on the RAD NAV page and that the correct ILS freq is showing at LSKL1L on the same page. After you press the ILS button you should also see the ILS freq and DME at the bottom left of the PFD (providing you are close enough).Rob Elliott, EGPE InvernessPSS Airbus Support andAirbus Fleet Training Captain, British Airways Virtual airbus@speedbirdonline.co.ukhttp://www.speedbirdonline.co.uk/airbus.htmlhttp://www.bavirtual.co.uk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, i know all that. And I just made a flight in the US, and there it worked fine. It are mainly my home airports like EBBR, and all other european airports in fact.. I'm a bit sad for that, because I mainly fly in Europe ;)although thanks for the answer..

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is not a navdata issue if you are seeing it at multiple airports...although the occasional error exists, widespread problems in a region like Europe would be causing hundreds of complaints.The ILS in the PSS Scarebuses will fail to work if the Nav/GPS setting in FS is set to GPS. There is no nav/gps switch in the PSS panel, because it does not use it. But if the previously loaded flight had the internal FS switch set to gps, it will carry over via settings in the last.flt file on load.The cure for this problem is to start FS with a default aircraft with the avionics switch on and nav/gps set to nav, then switch to the PSS airplane. If your default flight is set up that way (a default MSFS aircraft with the avionics switch on and nav/gps set to nav), then those default settings are loaded up when you open the create a flight menu, and you can select aircraft directly from there...but ONLY if the default flight is set up correctly.RegardsBob ScottATP IMEL Gulfstream II-III-IV-V L-300Santiago de Chile

Share this post


Link to post
Share on other sites

The ILS in the PSS Scarebuses will fail to work if the Nav/GPSsetting in FS is set to GPS.It is always, and default, set to NAV. I've tried several things, but now i maybe know where the problem is. It is necessary to not touch the navigation page (rad nav) manualy. I inserted the ils freq manualy and that doesn't work. I just started to try things out, and when inserting the approach, when there is no star and transistion, blikely you have to select that, and THEN the ils freq comes in automatically and app button is available, when not selecting no star/trans, the ils freq will not appear in the radnav page. So, that was the solve to my problem, glad I found it!Thanks for the time spending at my problem, and nice flying with PSSLaurens Hoornaert

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this