Sign in to follow this  
Guest ny_simmer

Radio problems

Recommended Posts

This is probably something simple. But I can't get the radio communications to work. No ATIS, ATC requests, nothing. I hear all other sounds, engines, seat belt chime etc. But no communications.I've had the plane started with no fault lights. Programmed the FMC, took off, landed. But all without communications.I start by loading the default cessna 172 and turn off everything but avionics, then load the 777.I generally like what I'm seeing so far. But I'm becoming frustrated with this issue.Any ideas?ThanksBob Quick

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Bob,When you load the default Cessna and turn off everything except the Avionics, you should also be leaving the BATTERY SWITCHES ON. ...I'm 90% sure this is what's causing your problem - when you load the 777 the default battery is set off :-(David.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey, that worked!!So, the overhead was indicating the battery was on when it really wasn't?Anyway, thanks for the quick help.Time to take her up for a real flight!Bob

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well that works but:thats not the way it should be, because if thats the trick you can kick the "cold and dark" option out of the setup. Wonder why, other products reach that aim. At the moment the only improvement i

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this