Jump to content

Sign in to follow this  
Triple7

Capturing localizer not happening.

Recommended Posts

Guest johnlaroux

Hi MichaelYes on the rad/nav page shows correct freq and says PARK, then when in range Park turns to A for auto.The white dots appear but no megenta diamonds.The ident appears in white in the top left of pfd.Now it works for some airports with no problem and others nothing at all happens.Im making sure im at the proper altitude for the airport also.Here is a weird one on this, I sometimes capture KLAS 28R and press the APP button, get the magenta diamonds and the plane controls and keeps the megenta diamond in the center of the white dots and all of a sudden the diamonds just dissapear.Im suspecting a conflict with addon stuff and FSUIPC.I have active sky 2004 , fshotseatfx , and FSnavigator running on in FS9.Ive reinstalled the plane several times and deleted FSUIPC.Ive reloaded FS9 and not used the active sky and fshotseatfx.The part that has me confused is that all other addon planes work on every airport with ILS systems.Another weird thing is with the fmc. When I finish a flight and land I get the route complete on the bottom of the fmc. When I then reload another flight plan into the fmc and try another flight the fmc starts out in the descent mode and skips the climb and cruise.When I take off and set the auto pilot the plane just descends into the ground. The only way to reset the fmc is to load another plane and then back to the 777. John

Share this post


Link to post
Guest SIX

I am having serious trouble capturing the ILS. In fact, the last time I landed I had to manually pull it into the beam after it deflected almost 50 degrees right. And then, even after that, it showed a perfect alignment, but was as cockeyed as it could be...going down the glideslope perfectly, but the runway was 10 degrees to my left. I had to hand fly it. Three flights, three repeats.Wilson Hineshttp://www.redeyeexpress.nethttp://www.united-virtual.com --------------------------------------http://www.precisionmanuals.com/images/forum/747400.jpghttp://online.vatsimindicators.net/837438/3074.png

Share this post


Link to post

Hello Wilson :),As well as trying the tutorial and letting us know how that gets along we'll concentrate on JFK.Does the ILS information provided in the CDU match the procedure (ie freq and course?)Do you have any other PSS products - if so how do they fly the ILS?How do default aircraft fly the ILS?I'll try it when I get home as well and note down my information as well.Other option don't fly to any of those place - I hear EGNM is nice ;)http://i31.photobucket.com/albums/c390/BTr.../phxbanner2.jpg

Share this post


Link to post
Guest spookymufu

I think the issue is how close and how lined up you need to be to capture it, I have to be very close to the runway and very much lined up in order to capture the ILS, all other addon planes will capture it and a much broader distance and deflection of the runway course, I mentioned this before, maybe the ILS cature is far too narrow with the 777

Share this post


Link to post
Guest SIX

OK, agreed Michael, lets focus on KFJK - Also, Phoenix this is a "report back."I carefully read the tutorial and figured out the problem from this end. You have to be at the second dot on the ILS before you annuctiate. That is too narrow IMHO. Also, the story with the Airbus Pro Series and the A330/340 series as well as the old PSS 777-200 for FS 2k and 2k2 as well as the PSS 747-400 are all the same as far as I know: I always annunctiated the LOC at just outside the beam, about 22nm; but if I remember right, the old 747 or old 777 tutorial said to hit the LOC below 10,000 ft (I may be wrong there, but I have read that somewhere, never really did that, however). Anyway, I always hit my button at about 22nm out and slighty under what the IAP calls for. For example, if it calls for 3000 ft at the top, I come in at 2800 ft. Oh and yes, the CDU and the ILS were matching on the freqs.As far as what default ask for, who knows, I haven't flown a default a/c since 2k2.Wilson Hineshttp://www.redeyeexpress.nethttp://www.united-virtual.com --------------------------------------http://www.precisionmanuals.com/images/forum/747400.jpghttp://online.vatsimindicators.net/837438/3074.png

Share this post


Link to post
Guest SIX

The following was with the successful capture with no hard right turns after annunctiating the LOC button.1 22L KJFK2 Just before the outer marker.3 160 kts.4 15 and no gear.Michael, read my previous post, I answered what you have to do: you must be within the 2nd dot on the LOC to capture successfully. Wilson Hineshttp://www.redeyeexpress.nethttp://www.united-virtual.com --------------------------------------http://www.precisionmanuals.com/images/forum/747400.jpghttp://online.vatsimindicators.net/837438/3074.png

Share this post


Link to post
Guest Knikolaes

>Hello,>>Just reducing the possibilites and sorry if this sounds rude,>but it's definatly an ILS runway and not just a back course.>>Similarly I can't find an ILS at KLAS for 28R (well my chart>says 25R)?>The chart in that case is corrct. KLAS does not have a 28R. It is 25L and 25R and 25R is the runway with ILS.

Share this post


Link to post
Guest johnlaroux

Thanks ChristopherI changed my realism setting to medium and I can now capture all ILS signals. John

Share this post


Link to post
Guest spookymufu

so this is a bug that needs to be fixed in the patch?

Share this post


Link to post
Guest Knikolaes

>so this is a bug that needs to be fixed in the patch?**shrugs** Not sure. At least cranking that setting down made LOC capture a LOT easier. I still wish I could bloody remember what post I read it in, because the chap that suggested that to me -- HE needs to be the on thanked. All I did was repost the info after testing it :-)

Share this post


Link to post
Guest sixstring2k

>I dont see the problem with not being able to capture the>localizer on the list of known problems.>>Am I the only one with this problem? >>I would think that I should be able to capture the localizer>at any airport with an ILS system. >>I know you hate hearing this but I can capture the localizer>with all my planes but the PSS 777.>>Anyway hate to be a whiner (and yes Ill take some cheese with>my wine he he).>> Johnhey i thought it was just me, but i do have the same problem.Where do you input the ils freq manually?

Share this post


Link to post
Guest alexviski

Hi Triple7,I have same problem as John.Checked RAD/NAV, OK.Checked mini dots, OK.ButNo ILS ident on PFDNO G/S magenta flags on PFDTried reducing Realistic/General ruler below 50% with no result.I experience also a pitch balance at low speeds, with quite high amplitude (about 15 deg).Alex

Share this post


Link to post
Guest malaeddi

Hey guys, First time writer, long time reader.It sucks being the only other one with this problem, but after reading all five manuals, completing a tutorial and attempting three different flights in the 777, no matter what I do:(which inludes ensuring propper EFIS switch selection, tuning propper ILS frequency manually in the FMC {because it doesnt switch automatically for some reason}, verifing the white LOC and G/S Flags under the HDG and ALT Flags) :the plane just will not capture an ILS frequency. My larger problem which is surely connected though is that even when tuned to any VOR (highlighted in green on the ND), Neither VOR1 nor VOR2 display DME information. Only: DME -----.Again, please belive me when I say that all switches are in their propper orientation and/or configuration. No DME info at all, no ILS capture resulting in No Autoland :( :( :( . Please Help.

Share this post


Link to post
Guest alexviski

My triple 7 has exactly the same "symptoms".Great plane, but without landing is nothing.Alex, IVAO-FC

Share this post


Link to post
Guest malaeddi

Ok Alex and everyone else who took the time to read my previous concern, I finally figured it out. I literally had to go down the list of solutions that everyone has provided and the only one that worked was making sure that my DEFAULT FLIGHT IS SET TO BEGIN WITH MASTER AVIONICS ON. Battery and everything else can be off, but using a program like FS Gatekeeper can cause the problem that i was experiencing. Thanks.

Share this post


Link to post
Guest sixstring2k

>>I dont see the problem with not being able to capture the>>localizer on the list of known problems.>>>>Am I the only one with this problem? >>>>I would think that I should be able to capture the localizer>>at any airport with an ILS system. >>>>I know you hate hearing this but I can capture the localizer>>with all my planes but the PSS 777.>>>>Anyway hate to be a whiner (and yes Ill take some cheese>with>>my wine he he).>>>> John>hey i thought it was just me, but i do have the same problem.>Where do you input the ils freq manually?just to add. I flew my T7 today and i try lowering my settings as it was stated before and no help and i also notice that the when you hit dep/arr page on the cdu and select the landing runway, then go to the apprch page it still shows the airport i took off from and it will not reset to the landing airport! no matthre how many times I choose the runway

Share this post


Link to post
Guest johnlaroux

Oh yes, you can only use the FMC one time. IF you complete a flight the FMC will no longer work. You need to select a default plane and then reselect the 777. Thats another problem that just you and I have. Everyone else that owns the 777 doesnt have a problem with that. John

Share this post


Link to post
Sign in to follow this  
×
×
  • Create New...