Sign in to follow this  
kapapilot

777 Problems

Recommended Posts

I am having some problems with the 777 the idle speed is way too high and the front landing gear light doesn't turn with the rudderI have reinstalled several times, don't know if this is contributing. thanks for any helpanthony

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Now some of the lights don't turn off with the overhead, l does all of them correctly, but the overhead doesn't do anything with the logo and wing lights.thanksanthony

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anthony,1. What idle rpm do you have?2. The nosewheel will only move once the aircraft is moving.3. Start without using "L" and then look at each switch in turn to see which lights it operates.John R

Share this post


Link to post
Share on other sites

The aircraft was moving and the nosewheel was turned and the light just didn't move,The lightsThe landing lights turn on the landing lights and the logo lightthe logo switch turns on and off the logothe nav turn on the nav lights & the wing lights and the logothe beacon turns on the beacon lights also turns logo on and offwing lights button turns on and off the logostrobe turns on the strobes but if the nav lights are off then the cabin lights flash on the exterior views through the windows are more strobes. Also the strobe turns the logo on and offTaxi also turns on and off logo and taxi lightsrunway turnoff lights don't do anythingpnl and flood turn panel and logo lights on and offIf any of the lights that control the logo are on then you must turn all of them off to turn off the logo.The taxi light turned on by itself doen't turn with the rudder even though the wheels are turning.landing light doesn't turn with the rudder when front wheel is turned.also for some reason all 100% of the time, lights or no lights the mouse arrow is always black, the hand is white though.IDLE RPMN1 is 18.3 and N2 is 60.9Thanks for any help you can give me, I did redownloaded and reinstalled it before giving you these numbers and info.

Share this post


Link to post
Share on other sites

also I never got an answer about the rudder on the 777 and 757 is it the air running past it preventing it from moving? its only when I am in the air that it doesn't move as much as it does on the ground, it also doesn't have much effect in the air. thanksanthony sorry about not signing my name on the last post, there are some forums where they don't want you signing your name, I just forgotalso don't know about a missing texture for the 757, the tail is just apu exhaust is just grey. thankshttp://forums.avsim.net/user_files/176289.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

I read somewhere that Nvidia drivers can mess with the tweeks you make to fs. Could this be causing the problem with the paint installation?thanksanthony

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anthony,A few comments on the above:1. Remember the 777 has been out for some time so a search of the forum will fimd answers to many of your points.2. What would you expect the idle rpm to be? Or is your point that the aircraft will taxy at idle with brakes off?3. Rudder movement

Share this post


Link to post
Share on other sites

The rpm was fixed when I reinstalled.My mouse is the standard one and in all of the other aircrafts it is white.The lights are no big deal just wanted to make sure it wasn't just my download or my computer.I am not sure what you are saying in Point 7.Thanks for the help.sorry I didn't search the forum.Anthony

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do You think reinstalling the simulator would do the trick and I would be able to see changes I make in the aircraft config?thanksAnthony

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anthony,Firstly, can we consolidate this into one post - we are getting at cross-purposes using two posts.OKYou have several totally separate problems and we need to identify any common factor.1. I do not see that odd "exhaust" texture on any of my models - including UAL_NC. BTW - which UAL livery is it that you are showing in the screen shot - its not UAL_NC.2. Have you now sorted out this UAL_NC texture or is it still a problem?3. Do you know how to do a clean FS9 install whilst retaining your original FS9 installation to revert back to?John R

Share this post


Link to post
Share on other sites

The ual livery is the standard one that came with the 757.I am still having problems with the aircraft config not taking my changes into the aircraft selection menu.I do not know how to do a clean fs9 install while retaining the original fs9 installation to revert back to.I appreciate you putting up with me, I am sorry about not consolidating all into one post. Is there a way to delete all of my previous posts on the boeing forum and I will just use this one?thanksAnthony

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anthony,No need to delete any posts - just stay with this one.We will try and sort out your aircraft config problem first. But I need to do some re-downloading myself to see if I can reproduce your problem {perhaps a conflict between UAL variants?} Hopefully I'll have some ideas tomorrow.BTW - what's your time zone?John R

Share this post


Link to post
Share on other sites

what if I replace the old ual textures with the new ones and see what happens?That worked, at least I have the new texture now.On the 757, if it sits running with the parking brakes on for a while I come back and its in the concourse, not sure what the deal is but this is what was happening earlier.ThanksAnthony

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay so we have said that no lights should move with the rudder on the 777 correct?thanksAnthonyJust fixed the aircraft.cfg problem, It was the uac setting for vista. Works great now, just have a few more problems to fix.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anthony,'Fraid I do not have Vista {its far too early} so I cannot help you there.The problem with moving at idle with the parking brake on is well documented on the forum and applies to other aircraft - not just PSS. Some suggest hit "F1" to ensure that you are at idle. For myself, the only way I can get it to stop completely is to shut down one or two engines. It appears to be an inherent limitation in FS9 for some developments.Assume that you now have all your required liveries - any other problems?John R

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are any of the 777 lights supposed to turn with the rudder?Texturewise, I don't mean just down the belly but also in the tailpipe.What needs to be changed in the aircraft.cfg to change what lights go on and off on the 57 and 77?Nothing in the aircraft.cfg to change idle rpm?With the yaw damper, do you want it on or off for landing, in other words if I want the full effect of the rudder should I turn it off?Again I appreciate your helpAnthonyPS i didn't see your time zone question, US mountain time

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,The idle rpm is inside the turbine section of the airfile. I dont know of the airfile currently shipped with the package is the same or modified of the one I made for FS2000 or was it 2002? dont recall exactly. Anyhow, runway friction was higher in that versions, so to allow a slow taxi with medium weight on idle, I (ex pss designer) raised the thrust at the idle table entry.Now, in FS2004 it might be too high, but I doubt it. The 777 engines, and even the 747 fully loaded will taxi, say it for the latter not to fast, are powerfull enough to keep the plane rolling. If you use the hacked sim1.dll, then its even worse as I saw recently.So what to do? get aired, and modify it yourself, or copy the engine thrust table from the default 777.I shall look into it soon when I have some time. Just keep an eye on my site where I shall report.JohanA LITTLE LESS CONVERSATION, AND A LITTLE MORE ACTION PLEASE..http://www.jdserver.mine.nu/johan

Share this post


Link to post
Share on other sites

creep when stopped and on parking brakes is a known FS issue as 'on the ground' dynamics of aircraft are not well modeled.[blockquote]http://forums.avsim.net/dcboard.php?az=show_topic&forum=263&topic_id=21480&mode=fullI think this is actually a sort of trade-off introduced to cure another FS9 problem. FS9 has a very high ground friction, which makes idle taxing impossible and this is of course very unrealistic. Some smart guy found a solution however and with a small tweak in the airfile any add-on can taxi at idle thrust, the "trade-off" however is a very high fuel comsumption (sic) at idle and the creeping with parking brakes on. Normally the creeping only happens when the plane is very light though.daniel.alm[/blockquote]one suggested fix is increasing "toe_brakes_scale=" in the AIRCRAFT.CFG file. common wisdom is 1.0 or great entry will have no additional effect.to adjust the air files to perform to your preferences you need to play with low end of the 1506 curves.bob scott, lead developer and support of the tinmouseII 737-200, states the issue very well -[blockquote]http://forums.avsim.net/dcboard.php?az=show_topic&forum=253&topic_id=1918&mode=full... the well-known problem with FS flight modeling ... is the constant specific fuel consumption thrust model in FS. If we were to model the ground idle thrust correctly, the idle fuel flow would be far too high. I prefer to see idle performance, including FF, where it should be, and just accept that it takes higher power settings to taxi.RegardsBob ScottATP IMEL Gulfstream II-III-IV-VSantiago de Chile[/blockquote]Another thing to consider is aircraft don

Share this post


Link to post
Share on other sites

Back up the original PSS777LR-GE.air file then paste the new file into the same folder. Making a copy of the original allows you to go back to "stock" in case something goes wrong, which I'd consider unlikely.Jim Harnes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks I would have never figured it out. I didn't know which one of the 2 aircraft folders it was in and it was right in front of me.Anthony

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this