Sign in to follow this  
Guest Cris

B757 V1.3 in "My Files" section

Recommended Posts

Any news from the team?Downloading for ceck.:-outta Cristiano

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

in my case the install worked fineI noticed some new features in the set up panel and now the MCP is lit up at night when you turn on the panel lights. So I presume it is an update worthwhile. I am going to do my first flight and check if the climb issues have been fixed and the VNAV feature as well. I am quite excited I must admit.I shall let you know guys.In the meatimem thanks PSS and please provide a list of fixed items.Regardsghiom

Share this post


Link to post
Share on other sites

after first flight:CLB perf is slightly better its seems like the de-rate feature is now implemented. However, I could not maintain v2+10 after T/O (speed dropped very quickly. maybe a trim issue?). Also, the target speed is still not achieved (climb at 295 kts for 299 calculated ans set by VNAV). This is a long known issue which could have been fixed.The VNAV descent does not really worked. I mean it works as it used to.Some easy bugs like the auto-brake auto disarm could have been fixed...The plane is still good for FLCH and G/S LOC is perfect.It is too bad the click spot in VC for altitude selection was not enlarged as I have asked several times in the past.I will wait for PSS to deliver a list of fixed issue. In any case, for me, the 757 is still not patched and brought to the level it should and could... so sad.RegardsGhiom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hopefully, because there's been no official announcement from PSS, the files you installed are not the final patch. Although, if this is the case, why the files would be on a production server is beyond me!!!Mark

Share this post


Link to post
Share on other sites

>after first flight:>CLB perf is slightly better its seems like the de-rate feature>is now implemented. However, I could not maintain v2+10 after>T/O (speed dropped very quickly. maybe a trim issue?). Also,>the target speed is still not achieved (climb at 295 kts for>299 calculated ans set by VNAV). This is a long known issue>which could have been fixed.>The VNAV descent does not really worked. I mean it works as it>used to.>Some easy bugs like the auto-brake auto disarm could have been>fixed...>The plane is still good for FLCH and G/S LOC is perfect.>It is too bad the click spot in VC for altitude selection was>not enlarged as I have asked several times in the past.>I will wait for PSS to deliver a list of fixed issue. In any>case, for me, the 757 is still not patched and brought to the>level it should and could... so sad.>Regards>GhiomYou cannot maintain v2+10 after takeoff? That is on your end...I can even fully loaded. The issue there is you.Your whining over a 4kt difference in VNAV CLB? Thats pathetic..this is not a multimillion dollar sim made by CAE for God's sake.Your whining because they did not make the ALT click spot bigger even though no other user has a problem with it? Again...pathetic.What is "so sad" is pathetic person such as you coming in here whining over such petty little crap. Give me, PSS and everyone else here a break and uninstall it and go play XBox.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have installed .net framework 2.0, and load edit is working now, so i assume that the load edit is the old one...This 1.3 seems an interin version...or let

Share this post


Link to post
Share on other sites

After my test flights:The RR 757-200 still seems way overpowered. Even at maximum gross weight plus 2000lbs, I still had to climb at 3000fpm to maintain speed, and that was in CLB-2 mode. The PW model seems alot better at this - the EPR limits are alot lower, and the aircraft doesn't accelerate like a rocket.I had a quick look at takeoff EPR's, and the RR is 1.73 compared with the PW at 1.41. A quick check on airliners.net suggests 1.73 is realistic, but I have no chance of controlling the speed immediately after departure. I cannot physically pitch the aircraft up quick enough to maintain anywhere near V2+10, and usually have to settle for 170-180 knots (about V2+30 at least). At lighter weights, this results in climb rates of 5000fpm, even using CLB-2 power. Once the derate is washed out at 12,000ft, the climb rate shoots up to 6000fpm for a while to maintain the speed.Landing is also quite difficult, as I cannot see the runway through the front window. Anyone else having this problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

>>Landing is also quite difficult, as I cannot see the runway through the front window. Anyone else having this problem?Not seen, but will investigate. Hopefully more of your questions will be answered tomorrow, as per my comments in the other thread.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Landing issue solved. Changed one of the panel.cfg parameters from 1.0 to 3.5 (as it is in the PMDG 737). Now landing is not a problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have noticed that with the v1.3, it is not possible to switch off the range rings in the ND. I thought they should switch off if the weather radar was turned off (this is how it works in the 777).Can anyone confirm this is a bug, or was it always this way?EDIT: Oops - I see now that it is an option in the setup menu. Sorry! :-doh

Share this post


Link to post
Share on other sites

I installed it, just don't know why the fuel planner doesn't work, the 777 fuel planner works fine though, the load editor doesn't work either, says it can not find a version of runtime to start the application please help pss, I appologize I have not been niceanthony

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you install over your previous installation, or did you uninstall first? I know I have said that you can install over the top, but it is most likely going to be better if you install a fresh copy... I will change my previous post to reflect this.Do you have FSX installed? Sometimes this can cause trouble in locating FS9 files, and using the utility in the stick post will help, finally, do you have .net framework v2 installed, having this installed has solved many issues. (Download from Microsoft) Let me know if you still have issues.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes the load editor is problematic. Getting an error that it cannot find the flight simulator path. I have FS9 and FSX installed. I did an uninstall of v1.2 first. I have run the fix tool which told me that the registry entry was fine. I am running Vista 64-bit which has NET 3.0 by default. Any other ideas?Scott

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry Scott, not much help for you. If the registry entry is OK then I do not know. I run Vista 32 on a AMD 64 machine and had no issues. I will do some digging in the MSFS newsgroups, I know there have been issues reported with Vista 64 and FSX, maybe something there will help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same thing happening with me. Load editor not working. Asking for .net framework. Fuel planner works just fine. I'm running XP with FS9.Any ideas? I did a uninstall first them reinstalled v1.3BrianPhoenix

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brian,What version of .Net do you have installed?John R

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi John,I'm not sure actually. How would I find this out, do you know?Thanks for your help.Brian GPhoenix

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brian,Look in Control Panel - "Add or Remove Programmes".John

Share this post


Link to post
Share on other sites

>Yes the load editor is problematic. Getting an error that it>cannot find the flight simulator path. I have FS9 and FSX>installed. I did an uninstall of v1.2 first. I have run the>fix tool which told me that the registry entry was fine. I am>running Vista 64-bit which has NET 3.0 by default. Any other>ideas?>>ScottHaving the same problem here. Running Vista 64 with Net 3 and 2 installed. I uninstalled 1,2 first and it also is saying that it cannot find the Flight Simulator Path. I have FS9 and FSX installed and have tried to look for the tool that is said to be in one of the sticky posts. ThanksGreg

Share this post


Link to post
Share on other sites

My load editor was the same, saying it couldn't find the path, having then checked the registry, despite using various fixer tools I found the entry wasn't there at all, entering it manually, creating folders and keys, it now crashes with a CLR20r3 event error which I've had in the past with similar apps, that was down to the various libraries which were required not shipping with Vista by default.In that case, I had to copy and register dx7vb.dll, dv8vb.dll and d3drm.dll manually. Following that it worked. Perhaps if we knew what files the loader was looking for we could work out a similar method.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ben,I will get Alex to look at your post and get his advice ASAP.

Share this post


Link to post
Share on other sites

>Ben,>>I will get Alex to look at your post and get his advice ASAP.So do we know what the load editor is looking for yet?Scott

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this