Sign in to follow this  
Chase

Download Problems !!

Recommended Posts

Hello: I cannot seem to get downloads from the Avsim site recently. I've gone to MSN help, to my DSL provider, and tried several changes to my settings in I.E., dis-abled the fire-wall etc. etc. all to no avail!! I can get downloads from Simviation, or Flt. Sim, Sur-Claro with no trouble, but not from Avsim!! If anyone out there can give me some help that would be great!! I'm not the most computer savvy however so I don't want to get too deep and then get in worse trouble!! Any thoughts out there??? I do have MSN service pack 2 installed if that makes any difference. Thanks Guys!!! Dan Green

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

When I try a download I end up with the "page cannot be displayed" and at the bottom it says "cannot find server or DNS error". Most of the time I use 'MSN Premium' which uses MSN Explorer as the browser. I've also tried directly thru I.E. with the same result. I have Windows XP Home as my OS and it has service pack 2 installed. That's why I went to MSN help first to see what they could do and even with all the steps they had me try still no good. So I'm stuck at this point as to what to try and do. Help!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes I have reviewed the FAQ section and for me no help. I'm not sure what to do now. MSN help took me thru changing internet options, dis-abeling the firewall etc. etc. all of that did not help. I also went to my DSL provider and they could not help either. If this is a problem with the fire-wall then what can I do on that issue?? I'm open to any help here Guys!! Dan Green

Share this post


Link to post
Share on other sites

DanI had the same problem, but eventually found the notes at the end of the FAQs. I solved it by downloading a new browser and firewall. Now use Firefox and everything OK........so far.Graham Elder

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have never had any trouble downloading from Avsim until last week. now nothing, just the usual cant find server or DNS message.Using Internet Explorer with SP2 but it has been working with those.Tried it with no firewall , tried it with, got the suggested sites marked up as trusted in explorer and firewall. enabled Passive FTP whatever that does. Dont really want to install a second web browser just for one site tho' any suggestions. I have gone thro the FAQs but no easy answer. The cookies were lost but they are now enabled from avsim so should have been re-installed when i logged back on here.No problems logging in no problems with forum or library other than it just wont download.HELP

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trust me, it will be worth your time. I did an unofficial test and I found that Mozilla uses less resources on my computer while open than Internet Explorer. Also, it comes with a convenient download manager...www.mozilla.com ... Please, do yourself a favor and just try it... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, and thanks,Just downloaded Mozilla Firefox and downloads are working with absolutely no problems.Just thought it a bit strange that the (IMHO) best download site for flight sims suddenly stops working with the (by far) most widely used web browser.However Firefox works so thats whats being used here.Thanks again

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not to insult your intelligence at all, but sometimes something you download or just spyware in General can mess with some settings in IE and/or slow down IE in the long run. I just think Mozilla is a great utility.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Guys for trying to help!! Yes I too installed the Mozilla Firefox browser but again I still could not get downloads from Avsim!! I've tried anything and everything else all to no avail, so now what?? Should I maybe get rid of the SP 2 pack for the windows XP?? Of course MSN would say no because of increased security troubles, but I have no idea what to do otherwise!! I sure am open to any other ideas anyone might have!!! Thanks.... Dan Green:D :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dan,This is quite a perdicament. It really shouldn't be this complicated, but I guess this is a special case. To be perfectly honest, if the FAQ didn't help you, then we can't really provide anything to help you. The FAQ is actually our main knowledgebase, so basically if it isn't in there, then we most likely don't know it. However, that doesn't mean we aren't looking for things to add, so I really want to help you through this. So let's run through the checklist:Not Necessarily in order1) Disable/Configure Firewall2) Try a different browswer, whether it be Netscape, FireFox, etc3) Restart the computer4) Make sure the SP2 firewall is off!If worse comes to worst, then I might suggest you drop our Tech Guru a line at mattj@avsim.com . Matt J is the man when it comes to this sort of stuff... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Dan - I know this is of no help whatsoever but as just a consolation - I have exactly the same problems. Have tried everything in the MS and AVSIM book but I don't get the download options dialog box when I try to download from AVSIM. Some other (unmentionable) fs site has similar results but on the odd rare occasion there the file will download (without the downlaod dialog box ever appearing) to the temporary IE folder deep in the Documents and Settings folders. This has about a 20% success rate but here at AVSIM I have never managed to download a single file (don't tell but this is on my work computer via a satellite link). I am trying the Firefox Browser as suggested in this thread - that is downloading as I write so can't yet report the results. I think it is after the XP SP2 that sets some pretty strange and almost user un-reachable download security settings - like time limits for certain things to "happen" and some sites just are blocked within the security settings even with all the Trusted Sites, Firewall OFF, Anti-virus OFF etc. etc. I have seen once a message pop up after what must have been my 100th attempot saying that IE had blocked the file download - with greatest regret I pressed the wrong button to accept that to continue. I personally think that MS have gone security daft and we can't control what we want the computer to do any more, or a CIA plot!. It could be that your and my IE is corrupted but trying to repair that as now it is a part of the XP operating system is a nightmare and too risky for me to try (especially on my work computer!).I'll let you know if the Firefox works in a later post - it's 86% here and I'm dying to get my hands on the Project Fokker V2 100 and 70..... fingers crossed!Dave

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well Dan I have to bow out mate - Firefox worked for me and in about 10 hours time I should be spending more time flying the Fokkers here at work, boy do I miss the ADSL speeds (home). They don't pay me enough anyway :)I'd have another go at the Firefox dude :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Draky!! Well I re-installed Mozilla and still no good!! All I get is the "download in progress" page and at the bottom right in the bar it has "connecting to library.avsim.net" and that's as far as it gets! I get no download dialog box and I don't even get a "page cannot be displayed" response either!! So I'm dead in the water at this point!! Could MSN's SP 2 Pack firewall block mozilla from getting downloads?? Can you help any further?? I hope so!! Thanks..... Dan Green

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Dan,I have the SP2 and XP Pro on this computer and the Firefox Browser worked fine so I don't therefore think it is an issue with SP2. Mine is now working with or without the MS XP SP2 firewall either on or off, same goes for the antivirus (they don't make any difference). I guess you have all the MS updates installed. I was convinced it was something to do with security settings but I ain't no guru!. Have yo a fast ADSL connection or are you on dial-up, I remember reading something about XP having some limits set for downloads, somerthing to do with a set waiting time for a response from the download server and if this was exceeded then the download may not be "allowed" - I'm clutching at straws here mate only because I know how frustrated you must be - I certainly was until I got the fix. You don't have a wireless network by any chance? - I have one at home and had to manually set it up with XP Pro and that has it's own fire wall system that can block certain events. Just another stab in the dark.Don't give up - give MS some stick they deserve it mate - after I used the Firefox browser I now see what all the rumpus is about MS cornering the market with IE - I have liked the new browser so much better now have it set as the default and use it all the time - far less hassle than MS's efforts in my humble opinion of course!Surely someone out there has a better answer - hope so and Happy New Year! :)Dave

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Dave!! Well I just now tried getting a file thru Firefox with the SP2 Firewall off, pop-up blocker off, and still no luck! I sure appreciate you trying to help but now I just plain give up!! Sad thing is there are 2 STL Lambert Airport files I would love to get and I can't!! This thing really has me irate as up to a month ago I had no problems with Avsim!! I notice also that I'm not alone in this either!! Can't Avsim come up with some kind of a fix for this??? Anyway I'm open to any help anyone can try and offer on this!! Thanks everyone!!! Dan Green

Share this post


Link to post
Share on other sites

There is really no fix we can post because this is not on our side. Did you say you contacted MSN about this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sir: Yes I have gone to MSN, to my DSL providor, to your FAQ section, and in this forum! I've tried using Firefox browser with the SP2 firewall both on and off, and none of the above has been of any help!! I think I'm just going to give up on this cause this has gotten to be rediculous that the issue can't be resolved! Regards..Dan Green

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had exactly the same problem downloading with MS software about a month ago, I was wondering if it could be the dowload speeds as I had just upgraded to a 1mb isp. In my case however it did work with firefox. I still suspect it was something in the Avsim side as I never have any problems on other sites.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Billy!! I sure am perplexed on this one!! As I say I've tried just about everything I know to try all to no avail!! So I'll just get my files elsewhere until someone or Avsim themselves can get this resolved!! I'm at a complete loss as to what to do from here!! Thanks.... Dan G.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just to throw in my 2 cents worth - I had similar troubles with other well known FS sites and not just AVSIM before I was lucky enough to resolve my issue with the Firefox browser. The browser change obviously does not work for all issues with downloading here and probably elsewhere but I would hesitate before placing any blame on AVSIM. For me the trouble what ever it may have been was not just confined to this great site.Incidentaly I use the Firefox as my default browser now - I find it much more simple to use and friendlier than the Bill Gates arm twister IE. My gut feeling is that Bill's lot is probably to blame here. That is just a humble opinion of course.Dave :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Draky: Thanks very much for the reply! I think I hear what you're saying and I notice that most everybody seems to have had success using the Firefox browser. Problem for me is that I have not had any success with the Firefox which doesn't make sense but that's what's happened for me so far! So the question for me is what can I do or try now?? I'm at a loss as to which way to turn at this point to where I'm ready to just give up!! It's very frustrating to have this kind of problem and apparantly with no solution in sight right now!! I hope you can understand how I feel as I've gotten some really great files from Avsim and now it's like I've been locked out!! Again any help that you or anyone out there can offer I'm open to try!!! Thanks again!! Regards.... Dan Green

Share this post


Link to post
Share on other sites

> Hello Draky: Thanks very much for the reply! I think I hear>what you're saying and I notice that most everybody seems to>have had success using the Firefox browser. Problem for me is>that I have not had any success with the Firefox which doesn't>make sense but that's what's happened for me so far! So the>question for me is what can I do or try now?? I'm at a loss as>to which way to turn at this point to where I'm ready to just>give up!! It's very frustrating to have this kind of problem>and apparantly with no solution in sight right now!! I hope>you can understand how I feel as I've gotten some really great>files from Avsim and now it's like I've been locked out!!>Again any help that you or anyone out there can offer I'm open>to try!!! Thanks again!! Regards.... Dan GreenIf it happens with more than one browser on your system, you can bet the issue is either a firewall setting, a security setting, or a cookies placement issue. We have over 230,000 people successfully using the library, so the problem lies somewhere on your system. That's the best guidance I can give you at this point (and suggest that you review all the faqs and what have you posted here).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Tom! Thanks for your reply! Well the only firewall I have is the MSN SP2 one, at least that I know of. I've tried Firefox with the firewall turned off so I'm thinking that should eliminate the firewall issue! Would that be correct?? So now I'd be looking at the security settings or cookie placement issues. To be frank I kind of hesitate messing with those mainly out of fear that I'll mess something up and end up with even worse trouble! I hope you can understand how I feel here! If you have any help you can offer on this I am surely open to whatever you can offer!! It would be very nice to get this resolved!! Regards....Dan Green

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this