Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

james42

747 auto breaks

Recommended Posts

Hello, When landing my auto breaks don't activate and for some reason they stop me using my manuel breaks after landing if they are armed. Any help appreciated. Thanks.


James Gill

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can I assume based on your signature that this is with FS9? Before we start digging into the technical aspects, can I ask please. Have you tried following the flight tutorial?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes i have followed the flight the flight tutorial still nothing.


James Gill

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

We did a few test runs today and it seems to work fine here. Are you using Joystick or yoke or keyboard/mouse? How do you arm the speedbrakes and when?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I usually arm them just before landing using the switch on the overhead panel.


James Gill

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

We are going to give this test another go on a fresh FS9 installation. So far all tests worked perfectly fine for us so I am afraid we are clueless at the moment to what the problem could be. If there were many bugs, we could look into an installation problem, but just this one on its own cant be that. I hope to get the test results tomorrow.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tested the 747 on a fresh install of FS9 and the autobrake works in the 2D panel as well as in VC without problems, FSX shows the same.When armed, the autobrake kicks in as soon as the wheels touch the groundSorry, but we really don´t know whats going on with your installation, I could not reproduce it.


cls_gilbert_banner_sma77bx.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

I dont now for sure but... auto breaks (on 2D) has : RTF, OF, 1, 2, 3.But If i set it to 3 and click + (or using mouse wheel) the auto braks knob disapear (just like I set them to 4, but don't have graphic). Then Autobreaks don't work (properly)

Share this post


Link to post
Share on other sites

there seems to be a typo in the aircraft.cfg, search for the section [brakes] and change the lineauto_brakes = 5to thisauto_brakes = 4this prevents the knob to be turned too far.


cls_gilbert_banner_sma77bx.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    34%
    $8,630.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...