Jump to content

Sign in to follow this  
propkop2k2

FSearthTiles Updated Version

Recommended Posts

Does any one have the new yahoo map service coding, please ?

 

I don't normally post service codings, but see if this works.

[Service9] #Yahoo Aerial 
ServiceName = Y-Aerial
ServiceCodeing   = zxy
ServiceUrl = https://1.aerial.maps.api.here.com/maptile/2.1/maptile/481c6938c1/satellite.day/%s/256/jpg?lg=ENG&token=TrLJuXVK62IQk0vuXFzaig%3D%3D&requestid=yahoo.prod&app_id=eAdkWGYRoc4RfxVo0Z4B
Referer = https://maps.yahoo.com/map 
UserAgent       = Mozilla/4.0                                                   
ServerVariations = 1.aerial,2.aerial,3.aerial,4.aerial

Mark Smedley

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest IZ0JUB

Hi all,

 

Interesting reading all the comments about FS Earth Tiles which I have been using very successfully for over 12 months with Bing and GE.

 

Just as a by the by the version I have is v1.03b dated November 2012 HB100 and MJS.

 

Cheers, Michael.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys,

Where do you get all the latest v= version for google?where Can I see it?

 

Thanks in advance !


1y329d.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Screw Google and just go with Bing.  Looks just as detailed and you don't get that nasty "Google" watermark all over your tiles.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys. I am havig no luck with fsearthtiles. I keep getting cannot web access server messages. I have copied in some service names I found on here and edited the cfg file as necessary to remove the *** in other services to no avail.

What I really do not understand is the following statement.

"%s         In the URL %s is the placeholder for the later on service access filled in Tile code"

This is not proper english and confuses me. What do I put in place of %s  the number of the service?

1,2,3 etc?

 

Also when the program is trying to check the internet the URL it is connecting with is either a giberish string or a bunch of numbers like http://1202231021200/

 

any help would be appreciated.

-Stampee


Specs removed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To help we would need to see what you have put into the service section of the config file.

 

If you are getting urls like http://1202231021200/ then you have not edited them correctly.

 

The %s gets replaced in the software with the number sequence of the tile you are requesting.


Mark Smedley

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks all. Here is my service section. I think I have the %s error solved, but I still have no web access. I shut off my firewall and anti virus. I also gave fsearth tiles free rein in my firewall to no avail.

None of the services I have here work. I have found various V numbers for go**le but none I have tried have worked either. I did not try the spanish maps

#####? service 2,3 and 7 will not post properly to this forum. I tried editing to no avail. it strips the URL out of my post.  be that as it may,hopefully somebody can see what is wrong with the other services. I would be happy to send the file to somebody if they wish to examine it. Thanks so much.

-Stampee

 

[service1] #Google Maps
ServiceName = Google
ServiceCodeing = qrts
ServiceUrl =http://khm0.google.com/kh?t=t%s&n=404&v=158
Referer = http://khm0.google.com
UserAgent = Mozilla/4.0
ServerVariations = khm0,khm1,khm2,khm3
 
[service2] #Yahoo Maps
ServiceName = Yahoo
ServiceCodeing = xyz
ServiceUrl =
#Referer = http://us.maps3.yimg.com
UserAgent     = Mozilla/4.0
ServerVariations = maps3
 
[service3] #Virtual Earth
ServiceName = VE
ServiceCodeing   = 0123
ServiceUrl =
Referer = http://server0.acmeglobe.com/terraintile?pos=ADCAADACBCA&v=10
UserAgent       = Mozilla/4.0                                                   
ServerVariations = a0,a1,a2,a3

[service4] #Bing Maps
ServiceName = Bing
ServiceCodeing   = 0123
ServiceUrl =http://ecn.t3.tiles.virtualearth.net/tiles/a%s.jpg?g=863&n=z
Referer = http://server0.acmeglobe.com/terraintile?pos=ADCAADACBCA&v=10
UserAgent       = Mozilla/4.0                                                   
ServerVariations = ecn.t3,ecn.t1,ecn.t2,ecn.t0


[service5] # Spanish Maps Only
ServiceName = IDEE-Spain
ServiceCodeing = X1Y1X2Y2
ServiceUrl = http://www.idee.es/wms/PNOA/PNOA?REQUEST=GetMap&VERSION=1.1.1&SERVICE=WMS&SRS=EPSG:4258&BBOX=%s&WIDTH=256&HEIGHT=256&LAYERS=pnoa&STYLES=default&FORMAT=image/jpeg
UserAgent       = Mozilla/4.0  
#//EPSG:4258 ETRS89 //EPSG:4230 ED50 //EPSG:4326 WGS80

[service6] # MapQuest   has limited coverage
ServiceName = MapQuest
ServiceCodeing = ZXYpng
ServiceUrl = http://mtile01.mqcdn.com/tiles/1.0.0/vx/sat/%s
Referer = http://www.mapquest.com
UserAgent  = Mozilla/5.0
ServerVariations = mtile01,mtile02,mtile03,mtile04

Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/535.11 (KHTML, like Gecko) Chrome/17.0.963.83 Safari/535.11

[service7]
servicename=kerry
ServiceCodeing = xyz
ServiceUrl =
#Referer = http://us.maps3.yimg.com # (old versions v=1.7, v=1.5)
#UserAgent = Mozilla/4.0

 


Specs removed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Put the relevant ini contents into a code block, <> icon in the toolbar.

 

That will stop the URL's from being truncated.

 

A few posts above you will see how it should look.


Mark Smedley

Share this post


Link to post
Share on other sites

well, here I go trying to post the code once again.

-Stampee

[service1] #Google Maps
ServiceName = Google
ServiceCodeing = qrts
ServiceUrl =<http://khm0.google.com/kh?t=t%s&n=404&v=158>
Referer = http://khm0.google.com
UserAgent = Mozilla/4.0
ServerVariations = khm0,khm1,khm2,khm3
 
[service2] #Yahoo Maps
ServiceName = Yahoo
ServiceCodeing = xyz
ServiceUrl = <
#Referer = http://us.maps3.yimg.com
UserAgent     = Mozilla/4.0
ServerVariations = maps3
 
[service3] #Virtual Earth
ServiceName = VE
ServiceCodeing   = 0123
ServiceUrl = <
Referer = <http://server0.acmeglobe.com/terraintile?pos=ADCAADACBCA&v=10>
UserAgent       = Mozilla/4.0                                                   
ServerVariations = a0,a1,a2,a3

[service4] #Bing Maps
ServiceName = Bing
ServiceCodeing   = 0123
ServiceUrl =<http://ecn.t3.tiles.virtualearth.net/tiles/a%s.jpg?g=863&n=z>
Referer = <http://server0.acmeglobe.com/terraintile?pos=ADCAADACBCA&v=10>
UserAgent       = Mozilla/4.0                                                   
ServerVariations = ecn.t3,ecn.t1,ecn.t2,ecn.t0


[service5] # Spanish Maps Only
ServiceName = IDEE-Spain
ServiceCodeing = X1Y1X2Y2
ServiceUrl = http://www.idee.es/wms/PNOA/PNOA?REQUEST=GetMap&VERSION=1.1.1&SERVICE=WMS&SRS=EPSG:4258&BBOX=%s&WIDTH=256&HEIGHT=256&LAYERS=pnoa&STYLES=default&FORMAT=image/jpeg
UserAgent       = Mozilla/4.0  
#//EPSG:4258 ETRS89 //EPSG:4230 ED50 //EPSG:4326 WGS80

[service6] # MapQuest   has limited coverage
ServiceName = MapQuest
ServiceCodeing = ZXYpng
ServiceUrl = <http://mtile01.mqcdn.com/tiles/1.0.0/vx/sat/%s>
Referer = http://www.mapquest.com
UserAgent  = Mozilla/5.0
ServerVariations = mtile01,mtile02,mtile03,mtile04

Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/535.11 (KHTML, like Gecko) Chrome/17.0.963.83 Safari/535.11

[service7]
servicename=kerry
ServiceCodeing = xyz
ServiceUrl =< http://us.maps3.yimg.com/aerial.maps.yimg.com/img?%s&v=1.8&t=a>    # You need to replace both groups of ****.***
#Referer = http://us.maps3.yimg.com # (old versions v=1.7, v=1.5)
#UserAgent = Mozilla/4.0
 


sigh... it worked for a few of them propkop, thanks. be that as it may. the ones that do show up, still do not work anyhow.

-Stampee


Specs removed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Google maps have changed their URL from http to https, you need to add an API code to the end of the url.

 

Just a quick look at the other URL's I can see that you have the digits 25 between % and 's'. It should just be %s.

 

The software will replace the %s with the tile number data, depending on what service coding you specify.

 

Have a look at a program called Fiddler2. It captures all internet traffic coming into your machine. Open up a web page and try a map service, you can then examine what the URL it needs looks like and the relevant version number. The version numbers do update from time to time and you need to constantly update them in your ini files URL's.


Mark Smedley

Share this post


Link to post
Share on other sites
[Service1] #Google Maps 
ServiceName = Google
ServiceCodeing = qrts 
ServiceUrl =https://khm0.google.com/kh?t=t%s&n=404&v=158
Referer = https://khm0.google.com 
UserAgent = Mozilla/4.0 
ServerVariations = khm0,khm1,khm2,khm3 
 
[Service2] #Yahoo Maps 
ServiceName = Yahoo
ServiceCodeing = xyz 
ServiceUrl = http://us.maps3.yimg.com/aerial.maps.yimg.com/img?%s&v=1.9&t=a'>http://us.maps3.yimg.com/aerial.maps.yimg.com/img?%s&v=1.9&t=a  # (old versions v=1.7, v=1.5)
#Referer = http://us.maps3.yimg.com 
UserAgent     = Mozilla/4.0 
ServerVariations = maps3
 
[Service3] #Virtual Earth 
ServiceName = VE
ServiceCodeing   = 0123 
ServiceUrl = http://a1.ortho.tiles.virtualearth.net/tiles/a%s.jpeg?g=761	#optional (older versions g=104, g=52)
Referer = http://server0.acmeglobe.com/terraintile?pos=ADCAADACBCA&v=10 
UserAgent       = Mozilla/4.0                                                   
ServerVariations = a0,a1,a2,a3

[Service4] #Bing Maps
ServiceName = Bing
ServiceCodeing   = 0123 
ServiceUrl =http://ecn.t3.tiles.virtualearth.net/tiles/a%s.jpg?g=863&n=z
Referer = http://server0.acmeglobe.com/terraintile?pos=ADCAADACBCA&v=10 
UserAgent       = Mozilla/4.0                                                   
ServerVariations = ecn.t3,ecn.t1,ecn.t2,ecn.t0


[Service5] # Spanish Maps Only
ServiceName = IDEE-Spain
ServiceCodeing = X1Y1X2Y2
ServiceUrl = http://www.idee.es/wms/PNOA/PNOA?REQUEST=GetMap&VERSION=1.1.1&SERVICE=WMS&SRS=EPSG:4258&BBOX=%s&WIDTH=256&HEIGHT=256&LAYERS=pnoa&STYLES=default&FORMAT=image/jpeg
UserAgent       = Mozilla/4.0  
#//EPSG:4258 ETRS89 //EPSG:4230 ED50 //EPSG:4326 WGS80

[Service6] # MapQuest   has limited coverage
ServiceName = MapQuest
ServiceCodeing = ZXYpng
ServiceUrl = http://mtile01.mqcdn.com/tiles/1.0.0/vx/sat/%s
Referer = http://www.mapquest.com
UserAgent  = Mozilla/5.0
ServerVariations = mtile01,mtile02,mtile03,mtile04

Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/535.11 (KHTML, like Gecko) Chrome/17.0.963.83 Safari/535.11

[Service7]
servicename=kerry
ServiceCodeing = xyz
ServiceUrl = http://us.maps3.yimg.com/aerial.maps.yimg.com/img?%s&v=1.8&t=a	# You need to replace both groups of ****.***
#Referer = http://us.maps3.yimg.com # (old versions v=1.7, v=1.5)
#UserAgent = Mozilla/4.0

Thanks PropKop. I think I have the code block correct now. Not sure where those numbers in the %s cropped in? I added in the https as you suggested. I downloaded fiddler and attempted to learn Greek to no avail. When accessing the services websites, I checked fiddler and could not see anything close to what is in this .INI file

Here is what I now am trying to use.

-Stampee


Specs removed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

 

One of the forum members was kind enough to paste his working ini file, he is using FS2004 so just copy and paste the service info.

 

 

http://forum.avsim.net/topic/433280-fs2004-photoreal-over-napa-valley/?p=2916010

 

 

Changing just the http to https wont work with google, the whole url is different, it also needs a specific API key that gets issued from them, Fiddler2 is able to show the whole URL for you including the key.

 

Cheers


Mark Smedley

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...