Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

movin777

Compass Card Problems

Recommended Posts

Hello,

I've ran into an issue where there is no difference between mag/true variation (in this instance using panel switch on the 747) with my PMDG aircraft add-ons. Yesterday, made a flight from Munich (EDDM) to Cologne-Bonn (EDDK). Everything was fine. Later, I tried to go from Grantley Adams (TBPB) to Ft. Lauderdale (KFLL) and noticed the runway (090 mag) was 20 degrees to the right. Compass card heading was 076 degrees (14 degree difference) while lined up on the runway. The MAG/TRU switch gave no relief. Again, the compass card did not move when the switch was actuated.

 

Troubleshooting done so far:

 

- Reloaded previous AIRAC (1210) cycle from Navigraph - no success

- Reloaded current AIRAC (1211) cycle back - no success

- Moved aircraft to KSFO (there's about 15 degrees magnetic variation difference there) to seek a change - no success

- Lastly, a strange observance on the PMDG 747 FMC - 'last GPS position' initial screen is locked on to Madrid (LEMD), Spain (N40.29.8W003.33.8)for some reason and it won't go away, no matter where in the world the aircraft is positioned these coordinates shows up on this screen...and that's even after leaving the program and coming back into it later in the day.

- Is there a 'common file' all PMDG aircraft share that might cause this?

 

This effects my MD-11/-11F, B737-600 thru 900, B747-400/400F add-ons (all FS9) which were all loaded via disk except for the MD-11/-11F.

 

Additional Information: My Quality Wings 757, Level D 767, and PSS aircraft installs are working fine and also work in the area(s) I'm currently experiencing problems.

 

 

 

INTEL CORE I7-2700K 3.5 GHz Turbo-EVO OVERCLOCKED to 4.4GHz (game mode only, otherwise 1.6GHz) MOBO - ASUS P8Z68-V PRO/GEN3 CPU COOLER - COOLER MASTER HYPER 212 PLUS (w/2 fans) VIDEO CARD - RADEON HD 6970 (2GB/DDR5) within a CM HAF X case.

 

Richard Rice

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Richard,

 

Have you tried running (as admin) the Flight1 Registry Fix tool? The issue sounds similar to previously reported ND problems, which have often been fixed with this.


Vincent Stuart

Senior Captain

BAVirtual

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    18%
    $4,710.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...