Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

AdvancedFollower

Service Pack 1 is out

Recommended Posts

I just checked again with the CAS alerts, and mine is working like it's suppoeds to be.

 

All I can tell you is, make sure you FULLY uninstall it (including deleting the Carenado_TBM850 folder in FXS), and just re-dload the  the full plane from Carenado.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Hawk...is my CAS acting differently than yours?

 

1.My aux bp CAS message stays "on" in yellow, even when aux bp switch is in auto setting

 

2.My Inert Sep switch will activate a yellow "ignition" CAS warning message for a couple seconds after switching the inert sep on, but there is nothing else on cas to let me know its on after the ignition warning goes away.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hangar:

 

Yea, yours is still not right. My CAS Alerts;

 

1.)   FBP message is ON in CAS when FPB switch is in full ON position.

2.)   FBP message is OFF in CAS when FBP switch in AUTO position.

3.)   Same as 1 & 2 for Ignition switch.

 

 

1a.)   Inert message is ON in CAS when switch is in ON position.

2a.)   Inert message is OFF in CAS when switch is in OFF position.

 

-------

 

Sound update;

 

The RW TBM takes exactly 40 seconds to go from start switch on to full running. It takes 9 seconds for NG to run up to the fuel introduction point, and the beginning of "combustion".

 

Sadly, this can't be done with the sound system... BUT... it has been done for FS2004 by Tom Gibson ( http://www.calclassic.com ) using Doug Dawson's sound gauge and XML coding.The infamous DD gauge was used to add click sounds in the Turbine Duke, and RealAir extended that to the legacy. So it CAN be done. In fact this opens a whole new world in FSX sound management. Carenado used this technique to add click sounds to the TBM switches (but they half as'ed it of course, as some don't click  :fool: )

 

This... is way above my pay grade at the moment. So now I guess I have to learn gauge building and XML coding if I want to contribute in the sound realm of the FSX universe.

A long and painful proccess similar to having ones wisdom teeth pulled out with a pair of pliers... LOL.

 

About the best sound DEV's I've seen are TSS and Oovee. I might drop an email to both, and see if the opportunity is interesting to them. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Doesn't Bert know XML?

 

about the cas/patch issue...I hate to use up one of my downloads for the full installer (carenado only allows 2)...how the heck does carenado get away with NOT mentioning anything about this and not re-releasing a patch that works properly???

 

They just dont give a damn, or what?...I don't get it...seems irresponsible to my way of thinking. No communication at all.

Share this post


Link to post
Share on other sites

They are frustrating, but i give them some cred in that this patch was out pretty fast.

 

 

My hunch is that, if you made ANY mods, like we have been talking about with speed mods, the patch doesn't work right. Maybe even something as simple

as changing the model name to socata can screw it up.. who knows... but this is why I've developed the habit of just uninstalling it fully, and starting from

scratch.

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks for the tip...Carenado owes ya one B)



BTW - getting back to the sound mod/gauge...the only gauge I ever made was an invisible clickspot gauge to bring up the rxp gns530 (which im using in the TBM now). I have no clue about xml coding...im more of an editor. I DO have a great "ear" though! LOL

Share this post


Link to post
Share on other sites

I DO have a great "ear" though! LOL

 

LOL... it's gibberish to me now, but I'm inspired to learn it. The thought of a fully accurate start up sound set, with flubbed start ups as a variable is just too cool... and could be ported to the Malibu, Duke, and any other T-prop. Mr. Gibsons gauge and XML code will only work for FS2004, but it can be adapted to FSX.

 

EDIT: During my research, an "FX" can be created to cause the prop to slowly spin with the starter motor, but again.. above my

pay grade.

 

It's details like this I wish more devs would get into. Stuff like that can really set you apart from the crowd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

agreed 100%

 

EDIT: During my research, an "FX" can be created to cause the prop to slowly spin with the starter motor, but again.. above my
pay grade.

It's details like this I wish more devs would get into. Stuff like that can really set you apart from the crowd.

 

Agreed 100%....and personally Id LOVE that effect...Ive been yearning to see (and hear) more realistic startups for quite some years now.

 

Well, I uninstalled (and removed the tbm subfolder from the airplanes directory) and reinstalled...however, I still dont have the inert sep warning on CAS...nuttin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


Yea, yours is still not right. My CAS Alerts;
 
1.)   FBP message is ON in CAS when FPB switch is in full ON position.
2.)   FBP message is OFF in CAS when FBP switch in AUTO position.
3.)   Same as 1 & 2 for Ignition switch.
 
 
1a.)   Inert message is ON in CAS when switch is in ON position.
2a.)   Inert message is OFF in CAS when switch is in OFF position.

 

That's odd, I've installed the patch, then did a complete uninstall and re-downloaded the new complete file and did a clean install of the TBM and my AUX BOOST PUMP and INERT SEP is still functioning incorrectly.

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's odd, I've installed the patch, then did a complete uninstall and re-downloaded the new complete file and did a clean install of the TBM and my AUX BOOST PUMP and INERT SEP is still functioning incorrectly.

 

Same here, BP and INERT SEP light still on for me too.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just checked again with the CAS alerts, and mine is working like it's suppoeds to be.

 

All I can tell you is, make sure you FULLY uninstall it (including deleting the Carenado_TBM850 folder in FXS), and just re-dload the  the full plane from Carenado.

 

Where is this folder?? I just tried again and t eh same deal... I uninstalled the plane then went through all the FSX folder manually and deleted and TBM folders.... I think there is a file or files in the gauge folder that is remaining....is this possible...because my Hobbs meter is not resetting and certain things are carrying over from last....

Share this post


Link to post
Share on other sites

I also would like to note that I did a fresh install of mine into P3D (just bought it and am in the process of switching over) so there is no chance of leftover files messing with anything.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same here, BP and INERT SEP light still on for me too.

After re-downloading & re-installing

 

My BP CAS light wont go out unless i place its switch to "off"...so you cant use "auto" still.

 

...and I dont have ANY INERT SEP light at all here.

 

As a side note to this...the patch release notes never said they were fixed...it only mentioned the Ignition being corrected (which does work now when left in AUTO)

Share this post


Link to post
Share on other sites

As a side note to this...the patch release notes never said they were fixed...it only mentioned the Ignition being corrected (which does work now when left in AUTO)

The ignition switch is working correctly for me also, only the Aux BP is being problematic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The ignition switch is working correctly for me also, only the Aux BP is being problematic.

 

...so your INERT SEP CAS light goes on?

Share this post


Link to post
Share on other sites

...so your INERT SEP CAS light goes on?

Sorry I forgot to include that, no it doesn't go on here either.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ah, ok thanks I wont worry about it now then...doesnt make any sense that Hawk isnt having these issues though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh boy... I was INCORRECT... My FBP/insert switches are NOT working either... but I swear to the sim Gods that they were.  WTH?

 

 

Maybe today is a bad time to stop sniffing glue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

TBM 850 SP 1

Unable to find thenTBM 850 SP 1 on the Carenado update page, where is it located?

Share this post


Link to post
Share on other sites

log into your account and look all the way over on the right hand side of page...you'll see an update link.

Share this post


Link to post
Share on other sites