Sign in to follow this  
Lizz

Adding extra datarefs

Recommended Posts

Hi,

 

I would like to add more specific datarefs to the EFIS panelbuilder sw specifically for annunciators.

e.g. I want to add a Bleed Air fail annunciator so I edit the Engine section in the PanelBuilderSender.cfg file as follows:

 

;Annunciator - Engine
44001|4I_FIRE|sim/cockpit2/annunciators/engine_fires
44001|4I_CHIP|sim/cockpit2/annunciators/chip_detected
44001|4I_OTMP|sim/cockpit2/annunciators/oil_temperature_high
44001|4I_GENR|sim/cockpit2/annunciators/generator_off
44001|4I_FPRE|sim/cockpit2/annunciators/fuel_pressure_low
44001|4I_OPRE|sim/cockpit2/annunciators/oil_pressure_low
44001|4I_REVR|sim/cockpit2/annunciators/reverser_deployed
44001|4I_AIGN|sim/cockpit2/annunciators/igniter_on
44001|4F_COWL|sim/cockpit2/engine/actuators/cowl_flap_ratio
44001|4F_CHOT|sim/cockpit2/engine/actuators/carb_heat_ratio
44001|4I_FPMP|sim/cockpit2/engine/actuators/fuel_pump_on
44001|4I_EICE|sim/cockpit2/annunciators/ice_vane_extend
44001|4I_FTHR|sim/cockpit2/annunciators/auto_feather_arm
44001|4I_BLDF|sim/cockpit/warnings/annunciators/bleed_air_fail

 

There was no explanation in the manual of the entry in this config file so I just tried the above.

I hoped that the dataref would show up in the selection window (see below) but it didn't.

How can I add a dataref to the programs configuration?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Unfortunately you cannot change or add the dataref id (this is the BLDF name you created). To achieve what you want you need to 're-use' and existing dataref in the list and change the dataref part only.

 

 

For example you could use 44001|4F_COWL|sim/cockpit2/engine/actuators/cowl_flap_ratio and change it to 44001|4F_COWL|/sim/cockpit/warnings/annunciators/bleed_air_fail

Then you select 'COWL FLAP' from the drop down and change the on values and the label.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am having trouble getting a yaw damper status light working.

 

For some reason this works:

;Status Lights 5
.
.
44015|1I_L3_|sim/cockpit2/switches/yaw_damper_on
 
but this doesn't:
;Status Lights 10
.
.
44014|2F_L9_|sim/cockpit2/switches/yaw_damper_on
 
Any suggestions?
 
Regards, Craig.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this