Sign in to follow this  
jarianslake

Ezdok Shaking Issues

Recommended Posts

Hello all,

 

I just installed Ezdok and it works fine on the ground, however in flight it does this:

 



Any ideas? Another strange thing to note is that when i put full aileron deflection on in any aircraft, the aircraft stutters from the cockpit view. 

 

Thanks,

Callum

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Forgot to mention; I had accufeel set up but I removed it to try to resolve this issue.

Thanks,

Callum

Share this post


Link to post
Share on other sites

Looks like another program is messing with it.

What all, camera, weather, view type addons do you have installed? TrackIR?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check the mapping of controls and keyboard; looks like a conflict. Looks like your viewpoint is constantly trying to snap back to center while at the same time move with G forces.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check the mapping of controls and keyboard; looks like a conflict. Looks like your viewpoint is constantly trying to snap back to center while at the same time move with G forces.

 

Is the solution to any mapping conflicts just completely clearing all of the default FSX view controls?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you use trackIR? If yes have you rename the .dll relative to simconnect as explained in video setup configuration?

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Is the solution to any mapping conflicts just completely clearing all of the default FSX view controls?"

 

Yes because once installed, EZdok 'takes charge' or 'controls' all camera views. So go through the list of FSX 'events' and clear any keyboard key or joystick assignments of ALL events related to 'views' - and there are many, i.e., Eyepoint (there are many), Look (there are many), View (there are many), etc. See items 6.1, 6.2 and 6.3 on page 8 of EZdok's User Manual.

 

JJ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nope, that didn't seem to be the issue; I completely removed all the FSX assignments and the issue persisted.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If it happens with TrackIR turned off, everything else turned off and all your views in FSX disabled, then I'm stumped.

 

Have you tried turning off all the camera movement effects in the Ezdok GUI, such as random head movements, dynamic head movements etc etc. If you do this and the issue still persists, then I'm unsure what the issue may be.

Share this post


Link to post
Share on other sites

None of the above have fixed the issue. I feel like a FSX reinstall is the only solution because this happens to a much lesser degree even without EZdok installed. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this