Sign in to follow this  
aceridgey

Still Trim issues with Sp1b

Recommended Posts

Hi guys,

 

For those who were getting the trim only activating when the joystick was dead centre, what are the results with sp1b?

 

I am still getting exactly the same issue.

 

 

Situation: I put on the trim ref speed bug

 

Fly constant speed and Altitude (Autothrottle on holding 240 for example).

 

 

Trim all the way down to say 180, (expecting a nose up attitude) and the aircraft pitches up.. As soon as I apply any elevator, the effect dissappears.

 

Same going up and down

 

 

Alex

 

==

 

Edit, I am feeling like the trim hasn't been modified at all, am I on the correct version here?

 

2ah8ns1.jpg


p.s I did not get any promt running the Operations centre (to back up liveries or anything)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Alex, I forgot to refresh my browser and installed SP1 but not B. Did the file you downloaded have the number 6036 or 6061. If it says 6036, you installed the SP1, but not B

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alex, I forgot to refresh my browser and installed SP1 but not B. Did the file you downloaded have the number 6036 or 6061. If it says 6036, you installed the SP1, but not B

 

I downloaded it just an hour ago, so I can confirm that it is the correct version, 6061 and the exe is titled sp1b

 

Alex

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just retarted the PC and ran the EXE two more times.

 

Only on the second attempt, did the warning come up that I am wanting to install a previous version.

 

Then in the ops centre I got the notification and then FSX wanted me to confirm some new gauges.

 

Hopefully this will fix, trying now. 


Here is the 'correct' version showing..

 

30k3jb4.jpg

 

 

Trim issues still present.

Share this post


Link to post
Share on other sites

With trim ref that far below actual airspeed you should be needing to keep almost full forward deflection on the joystick to maintain level flight. I just tested this the other day with the version that went out yesterday and it worked as expected.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I myself are finding the trim issues much improved. Like shown on many youtube video's you should use small inputs , wait for change then adjust. It's not a fighter jet :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

With trim ref that far below actual airspeed you should be needing to keep almost full forward deflection on the joystick to maintain level flight. I just tested this the other day with the version that went out yesterday and it worked as expected.

 

Not working for me, I can just touch the joystick forward a little and it flies like an 'in trim state'

 

Alex

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here too, Alex, are your controls set through FSUIPC and all control mappings deleted in FSX?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am just running through FSX.

 

It's when I completely neutralize the yoke, the aircraft will suddenly (delay of about 1 second) bubble up or down if the trim reference speed is forced out.

 

Alex

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, I have nothing mapped through FSX, cleaned out all of it. Could never get rid of spikes and other troubles with FSX mappings, and the throttle problems when TO/GA was only solved when I followed a guide here, a long time ago.

 

I can't tell you that it will better your issues but at least I have never had the problems you mention. Could it be an idea to map only the elevator through FSUIPC and make a quick test?

 

Cheers,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not working for me, I can just touch the joystick forward a little and it flies like an 'in trim state'

 

Same thing i just experienced, the FBW trim ref speed was around 180kts while the actual airspeed was 240 and the plane felt in trim, its only when i just barely touched the joystick back slightly to dead center that the plane started to pitch up. Are you using a HOTAS warthog by any chance?

 

 

EDIT: Just set a small null zone in FSX advanced control axis for the elevator, it appears to have made it a little better, currently in climb now, will have to wait until my next flight later today after takeoff to see if this worked.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, I have nothing mapped through FSX, cleaned out all of it. Could never get rid of spikes and other troubles with FSX mappings, and the throttle problems when TO/GA was only solved when I followed a guide here, a long time ago.

 

I can't tell you that it will better your issues but at least I have never had the problems you mention. Could it be an idea to map only the elevator through FSUIPC and make a quick test?

 

Cheers,

 

 

Hi mate, thanks for your reply,

It's got nothing to do with if it's FSX or FSUIPC handling controls, I am pretty sure, as the flight controls (movement of yoke etc.) mirrors my input on the hardware.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I see that, but how can our two systems react so differently? The only thing that seems different is how the controls signals are input to FSX?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this