Sign in to follow this  
Guest LSangiovanni LIML

Suddendly my A319 runs out of control...

Recommended Posts

Please help!!!it happens every time i fly my iFDG A319 (with PSS panel merge).While climbing using AP-ATHR suddendly the plane bank to the right and loses power and altitude.If i do not want to crash i have to disengage AP and fly by hands.There's something i do not understand... see above shot. Can anyone please help?Thanks a lotLuigi ;-)http://forums.avsim.net/user_files/112664.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Prior to take off are you engaging the thrust levers on the center pedestal to TO/GA only using the plus button on the right hand side of your keyboard. This engages the pedestal throttle. You'll get a orange comment line on the panel when engaged properly. Don't use the manual throttle to take off. After take off, then click on AP1 for full auto pilot. Also, you might consider using the equivalent PSS airfile rather than the iFDG airfile. I find they work better with the panel.Lee

Share this post


Link to post
Share on other sites

There's clearly something very wrong going on. Both the outside view and the standby ADI agree that you're in a level attitude, while the PFD says you're in an extreme nose-high attitude and a right bank (which is also inconsistent with the power setting and a slight descent indicating on the VVI). I'm thinking something must be corrupted in one of the gauge files...I recommend downloading new PSS installers and re-installing the add-on.RegardsBob ScottATP IMEL Gulfstream II-III-IV-V L-300

Share this post


Link to post
Share on other sites

For what it might be worth while you may be replacing, repeating, or upgrading anything:There are relatively new updates in the library for the IFDG birds, last month's version if I remember correctly. There are new aircraft.cfg and airfiles for the A319.Good luck:RTH

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you very much for posting here.At the moment i'm trying a PSS/IFDG MERGED FILE found in file library here (pss_ifdg_panel_merge.zip) coupled with last iFDG model (v1.4). Let's cross fingers...cheersLuigi ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Lee,what you suggest is exactly what i did; but the problem raises when i'm on cruise at FL270.This afternoon tried same flight with same merge aircraft (AZ A319) and had same error again. This time i'm using last iFDG model (v1.4) together with that merge file i downloaded from AVSim library (aircraft.cfg and .air file). This is the second unsuccessful attempt at merging PSS-iFDG. Next step willbe same flight but with an original PSS A319 for troubleshooting PSS gauge.ThanksLuigi ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

The A318/A319/A321 as standard, don't need any work to merge them with the PSS panel other than copying across the sound and panel configuration files, the A320 is the odd one out, and the only one that as such needs 'merging' and thats because it was made by a 3rd party and not ourselves.On A318/A319/A321 you shouldn't modify either the AIR file of the CFG file... it's not needed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Ben,so you think i should simply update iFDG model (v1.4)?Third time now with merge files! Had my last flight replacing Ed's panel i was using with default PSS but again! same panel error as in picture in my first post. Do you think i should re-download/install entire PSS package? I'M DESPERATE!!!!! Cannot complete any Airbus flight :-(thank youLuigi ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

update the model, put our Air files and config files back as they were when you downloaded them and simply copy across the panel and sound config files,If then you still have the problem, then it's down to the PSS panel itself, which if it's the case a full install may be the only thing to do

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Ben,should i upgrade (LIGHTS) and (CONTACT POINTS) sections in default aircraft.cfg? and copy new effect files? Or not at all?Thanks a lotLuigi ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luigi,The reason your descending is because your 'VS' is set to minus instead of 'Plus'!!It should be showing a +1800 on takeoff. So you need to adjust this before you start your 'take-off' roll.Right, should I do another quick lap of the old Nurburgring circuit with 'GT4' or go flying?Dave T.

Share this post


Link to post
Share on other sites

redownload the aircraft and start a fresh.Then apply the 1.4 and all it's necessary changes as detailed in the ReadMe.Test it in it's updated form with DEFAULT panels and ensure it's all working.Then copy across the PSS panel/sound files and test again.If it works before the panel being applied and not afterwards, then again, I'd suggest reinstalling the PSS and ensuring thats all updated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Ben,my last attempt using default (July 2004) A319 coupled with default PSS (plus mouse flickering FIX) ended this way :-(Do you think it's time to reinstall PSS A320 package?There's anything else i can try before?ThanksLuigi ;-)http://forums.avsim.net/user_files/113114.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi again,finally i completed my first A319 flight after PSS Airbus PRO package reinstalled and using default aircraft with default panelWhat you see is the short final rwy 25 over Rome and VaticanNext step will be retry same flight using default iFDG A319 with default PSS panel.Take careLuigi ;-)http://forums.avsim.net/user_files/113131.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this