Jump to content

Sign in to follow this  
Guest

P3D v2.5 SLI test results, up 33%

Recommended Posts

I have these enabled in my SLI category.... look ok?

 

SLI5e5fb.jpg


Doug smile.png

Share this post


Link to post

I've been reading around a bit, and it does seem like the latest windows 10 build is giving some increases in game performance, as well as less cpu usage.  I am going ahead to take the plunge to Windows 10 with my SLI config here (which needs some work - installed MyTraffic and I don't like what I see with it.  Clean otherwise.  New Windows 8.1 install.  Using AirTrafficManager helps ... so.).    I'm definitely seeing improvement with SLI, (along with the same artifacts), but I don't have time to measure quantitatively.  I won't have time to measure much to the Windows 10 change either.  But If any of the cpu utilization anecdotes are true I could see another 10% over the 30% improvement in FPS I saw with SLI (2x GTX 780 SC ACX).

 

When I don't have time, I tend to grab for too much to add in.  I also did a bit of overclocking, tried to go from 4.6 stable to 4.7.  Getting P3D crashes, but the difference in smoothness with traffic was so much I won't back down.  I guess I'd better back down to sort through why I'm getting the crashes (SLI or overclock).  But now that Windows 10 is almost downloaded ... heh.  I should sign off - Don Quixote.

 

I can get to 4.8 stable, but it involves tweaking the RAM voltage too.  And some other voltages.  Chaaarge! ... (zzzzzzzZZZzzzzz)


Disclaimer:  9900k@5.3ghz on Asus Maximus X Formula, G.Skill TridentZ RGB 4x8GB 4266/17 XMP, EVGA 2080 ti Kingpin (8400/2160Mhz), Samsung 960 EVO 250GB PCIe M.2 NVMe SSD , 28TB HDD total - 4TB+ photoscenery, Romex Software PrimoCache RAM and SSD cache (must have!), 3x1080p 30" monitors, Samsung Odyssey VR HMD, Pimax 4k & BE HMDs, Samsung Gear VR '17, Homdio v1, Cardboard, custom loop 2x 360x64ML Rads, Thermaltake View 71, VRM watercool, Thermal Grizzly Conductonaut CPU (naked die), Fujipoly / ModRight Ultra Extreme System Builder Thermal Pad on MB VRM. 8x Corsair ML120 (slight positive pressure). 🙂

Share this post


Link to post

In case you're wondering, I have a 1050 watt PSU on standby.  But wouldn't the whole system crash if I was short on the 750?  Ain't nobody got time for this!  I have one of those Kill-a-watt meters ... somewhere.  


Prepar3d is directx 11 software.  


Disclaimer:  9900k@5.3ghz on Asus Maximus X Formula, G.Skill TridentZ RGB 4x8GB 4266/17 XMP, EVGA 2080 ti Kingpin (8400/2160Mhz), Samsung 960 EVO 250GB PCIe M.2 NVMe SSD , 28TB HDD total - 4TB+ photoscenery, Romex Software PrimoCache RAM and SSD cache (must have!), 3x1080p 30" monitors, Samsung Odyssey VR HMD, Pimax 4k & BE HMDs, Samsung Gear VR '17, Homdio v1, Cardboard, custom loop 2x 360x64ML Rads, Thermaltake View 71, VRM watercool, Thermal Grizzly Conductonaut CPU (naked die), Fujipoly / ModRight Ultra Extreme System Builder Thermal Pad on MB VRM. 8x Corsair ML120 (slight positive pressure). 🙂

Share this post


Link to post

Here´s my experience with SLI (2 x GTX 980) so far. With a clean driver install i first flew some patterns around Flightbeams KPHX in a Cerasim Bell 212. I didnt touch my settings despite the AA wich was 8xMSAA. To crank up performance of KPHX i scaled down the textures from 2048 down to 1024.

 

First run:

 

No AI

ASN weather

unlimited frames vsync on

LOD high

Tesselation ultra

Mesh 5m

Textures 30cm

Scenery dense

Trees dense

Buildings dense

 

Shadows medium

aircraft cast+receive shadows inside+outside

buildings+simobjects receive shadows

trees cast shadows

Cloud shadows Terrain shadows Object shadows max

 

Visibility 80NM

Clouds Medium

 

I first got fairly good performance 28-32 FPS but i guess that was due to the resized textures. Departing KPHX with 15% MyTraffic 6+ AI Manager and Carenados Citation (resized textures to 1024 aswell) FPS went down to 22-25 (for me personally not acceptable to much lag) Departed to the north head to KSEZ. Frames went up to 35-48 while cruising @ 8000`. Approaching KSEZ frames went down to stable 30-35 FPS (for me acceptable) @ KSEZ ground frames went up to 35-40.

 

I didnt run this test in single card mode as i didnt have enough time to do so. But i have the feeling that it wont make a difference.

 

What i noticed was when i hit F10 to switch to the outside forward view with no VC the SLI indicator went up to nearly max. Switching back to VC the indicator went down to less than 10%.


Greetz


MJ


 


My youtube blog________________________Prepar3D v2.5/v3


youtubefooter.jpg

Share this post


Link to post

Um.. I have those settings... my question was relating to the SLI part of inspector....

Looks fine! 

 

Vic


 

P3D#1 - 7700K 5.0g ROG X270F 3600 15-15-15 - EVGA RTX 2080ti 1000W PSU 1- 850G EVO SSD, 2-256G OCZ SSD, 1TB,HAF942-H100 Water W1064Pro
40" 4K Monitor 3840x2160 - AS16, ASCA, GEP3D, UTX, Toposim, ORBX Regions, TrackIR
P3D#2 - 3770K 4.7g Asus Z77 1600 7-8-7 GTX1080ti DH14 850W 2-1TB WD HDD,1tb VRap, Armor+ W10 Pro 2 - HannsG 28" Monitors
 

Share this post


Link to post

Looks fine! 

 

Vic

 

Thanks Vic!


Doug smile.png

Share this post


Link to post
Guest

 

 


I the SLI section of NVI - the first setting AA_MODE_SELECTOR_SLIAA should be enabled.

 

Thanks Vic, interesting when I selected this I got an nvlddmkm stopped responding, kernel error.  It recovered but that's something new for me.

 

Cheers, Rob.

Share this post


Link to post

Thanks Vic, interesting when I selected this I got an nvlddmkm stopped responding, kernel error. It recovered but that's something new for me.

 

Cheers, Rob.

I've been getting those errors and crashes frequently when having to go in and out of fullscreen to reenable SLI

 

I always have to restart the program to get graphics back

Share this post


Link to post

I haven't gotten any of those since FSX days. Also, I'm not "losing" SLI when I switch a/c or undock a panel. Don't know why. I run two monitors but second is for ASN, PlanG, etc and an occasional undocked panel. I always run P3D in full screen mode at 1920x1200.

 

Vic


 

P3D#1 - 7700K 5.0g ROG X270F 3600 15-15-15 - EVGA RTX 2080ti 1000W PSU 1- 850G EVO SSD, 2-256G OCZ SSD, 1TB,HAF942-H100 Water W1064Pro
40" 4K Monitor 3840x2160 - AS16, ASCA, GEP3D, UTX, Toposim, ORBX Regions, TrackIR
P3D#2 - 3770K 4.7g Asus Z77 1600 7-8-7 GTX1080ti DH14 850W 2-1TB WD HDD,1tb VRap, Armor+ W10 Pro 2 - HannsG 28" Monitors
 

Share this post


Link to post

Good stuff!

 

Say, how do you get those readings which show how much each GPU is using?

 

Cheers

 

It's EVGA Precision X software overlaying it's on screen display

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    30%
    $7,735.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...