Jump to content

Sign in to follow this  
targetpractice2

Yawing during landing

Recommended Posts

Hi, am an avid user of the training vids think they are fantastic and will be dipping into the most recent soon (cant wait for 737 or airbus)..anyway.

 

I have one issue which will not go away..

 

I use Saitek yoke/throttle/pedals configured through FSUIPC (latest version).. have also the latest version of the majestic dash8..

 

On approach and disconnecting the autopilot the plane becomes almost uncontrollable without a fight, yawing left and right and nose has a distinct drop ..I appreciate that it has a slight drop but this is down and right/or left   I have followed and also viewed other landing vids and no one seems to have this problem (all looks very smooth with small adjustments on disconnect).

 

 

Things I have checked:-

 

Yaw Damper.. is on

 

I click autopilot off with mouse don't use assigned z key etc

 

Elevator trim is at times out dramatically during the landing phase and given I am coming down on a 3 degree angle seems odd  should the autopilot be moving the trim so far out of sync prior to landing?

 

The aileron trim appears centred.

 

FSUIPC is calibrated..

 

Weather no turbulence and wind is sub 10 knots. (I use FS Global)..

 

The only thing I can think of is the weights and balances but all are within tolerances however it is perhaps the cargo /baggage positioning (front to rear) rather than the weight?

 

I also configure through FSUIPC and it appears the flight controls tool supplied by majestic never works (no movement).. so should I type in certain tolerances into it or is FSUIPC over riding this? 

 

So it sounds like something is out with my calibration of yoke / pedals or I am doing something wrong in the setup for landing ....

 

Lastly I started practicing with FSIPanel but find that I end up with the same result... no matter what I do...

 

any help would be much appreciated.

 

tks

Share this post


Link to post
Share on other sites

This has been posted about in the Majestic Forum. Take a look in there.


Rick Almeida

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for replying guys...I did check majestic forum (have not posted there yet) that specific issue looked like it was a key mapping issue to switch the autopilot on/off. (I don't do that) ...the other was a calibration issue using the majestic profiler..I'm using fsuipc...I'll jump on there....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    30%
    $7,745.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...