Jump to content
Sign in to follow this  
Poppet

Prepar3D V3.4 Hotfix 2 Released v 3.4 ( 19475 )

Recommended Posts

Guest

Instead, polite requests for clarification are being met with a determined stony silence. .... What is certainly clear is that there is much confusion and lack of certainty. 

 

Adam and Beau have responded ... given the time of year I think response was rather rapid.  When I was alerted to the issue, I asked LM immediately and got a response rather quickly.

 

Yes, there is lack of certainty and as such I personally will not PIN topics that lack certainty, just as LM don't PIN topics that lack certainty.  I also don't PIN topics of many other P3D bugs, which for some users could be far more important than SLI support.  Being "helpful" is providing accurate information ... LM is the best source for that information.  If I were to PIN every topic of "possible" problems you'd see page after page after page of PINNED "potential" issues ... I don't consider this helpful, just confusing for a reader.

 

There are many possibilities of what "could be the problem" ... LM code change in HF2, PTA, FSLabs, people swapping out their DXGI, SGSS AA via NI, not deleting your shaders folders, not a clean removal of older drivers or new drivers (if going back) etc. etc.  LM saying they will look into it is NOT a confirmation of a problem and you should NOT read beyond that ... I've reported many issues during Beta cycle that couldn't be replicated as have other 3rd party developers ... but we've also reported issues that could be replicated and were fixed.  LM do listen and respond and fix (far far more responsive than nVidia or Microsoft have ever been) ... it's a challenge to get the right set of instructions for replication due to so many external variables from OS versions to driver versions to VC+ runtimes etc. etc. 

 

So the basic point, until that "lack certainty" is verified or not, I don't think it's fair to AVSIM members to promote "possible" issues as PINNED topics.  Certainly keep a thread going (either this one or a separate one) if that serves the member base ... but PINNED topics should be confirmed verifiable facts.

 

With that said, I hope LM is able to replicate, because what they replicate they can usually fix provided they ARE NOT reliant on nVidia to implement the fix in a driver update.

 

My opinion of nVidia and SLI and DX12 has nothing to do with this issue ... I wish I had such a powerful magic wand, but I don't.  If someone has a problem with this approach then contact me directly or contact Jim and keep in mind we're just volunteers and many of us were asked by Tom (multiple times) to give our time to this community in which we have, over and over and over again.  

 

Now, gotta get back to installing and using the long long long list of Add-Ons that have come out in the past 2 weeks including 9 DVDs of FS Global Ultimate 2016 ... need to work off all that holiday food I've just stuffed myself with.

 

Happy Holidays,

 

Cheers, Rob.

Share this post


Link to post

For those of you whose SLI is borked, there is a new NVidia hotfix released 22, Dec v.376.48.   I would try it but based on the issues others are reporting I have the willies about installing it.  I think Battlefield series has been related to P3D in the past IIRC, and this update does fix something for BF.  I'll report back if I take the dive.

http://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/4288


Disclaimer:  9900k@5.3ghz on Asus Maximus X Formula, G.Skill TridentZ RGB 4x8GB 4266/17 XMP, EVGA 2080 ti Kingpin (8400/2160Mhz), Samsung 960 EVO 250GB PCIe M.2 NVMe SSD , 28TB HDD total - 4TB+ photoscenery, Romex Software PrimoCache RAM and SSD cache (must have!), 3x1080p 30" monitors, Samsung Odyssey VR HMD, Pimax 4k & BE HMDs, Samsung Gear VR '17, Homdio v1, Cardboard, custom loop 2x 360x64ML Rads, Thermaltake View 71, VRM watercool, Thermal Grizzly Conductonaut CPU (naked die), Fujipoly / ModRight Ultra Extreme System Builder Thermal Pad on MB VRM. 8x Corsair ML120 (slight positive pressure). 🙂

Share this post


Link to post

Prepar3D V3.4 Hotfix 2 has been Released and available to Download V 3.4 (18.19475  ) 

 

Releases Notes:   http://www.prepar3d.com/latest-news/

 

Sign In:  http://www.prepar3d.com/purchased_downloads/

 

 

Thank you Elaine.  I have it installed now.  The only problem that I'm having is with the PMDG 737NGX.  It seems like it might have made it fly unstable.


Robert Yunque

PilotEdge Ratings =   CAT-11 (2016-09-13)  I-11 (2016-10-23)  V-3 (2016-08-01)

fslabs_banner.png

Share this post


Link to post

Thank you Elaine.  I have it installed now.  The only problem that I'm having is with the PMDG 737NGX.  It seems like it might have made it fly unstable.

Pmdg737 working ok here.


Best Regards,

Vaughan Martell - PP-ASEL KDTW

Share this post


Link to post

Thank you Elaine.  I have it installed now.  The only problem that I'm having is with the PMDG 737NGX.  It seems like it might have made it fly unstable.

You should install it again.

Deinstall it first.

Share this post


Link to post

Could you please imbue my simulator with some of that certainty? Unfortunately I have poor experience with jedi mind tricks and computers ;-)

 

Update:

 

You might be right after all :-). Further testing revealed that the issue only occurs if Chaseplane is running before I launch prepar3d.

 

Update 2:

 

This again might be related to the fact that after the reinstallation the client was no longer run as administrator. Fixing this seems to have cured also the issue with Chaseplane :).

 

I don't have this "chaseplane" software and my system is set up to run client in admin mode, still getting this issue with the latest fsuipc.


Eric 

 

 

Share this post


Link to post

I don't have this "chaseplane" software and my system is set up to run client in admin mode, still getting this issue with the latest fsuipc.

Nevermind, got it sorted.


Eric 

 

 

Share this post


Link to post

Nevermind, got it sorted.

Care to share what you did to fix it? I also get this issue with a clean install. Normally reinstalling FSUIPC fixes it, but each time I run the sim it breaks again. The only other suspect I have is AS16...


Max

i9 9900K @5GHz | Gigabyte Aorus Z390 Ultra | 32GB Gskill 3200C14 | Palit GTX 1080Ti Super Jetstream

2x Samsung 840Evo SSD | BenQ PD3200Q 32"

Share this post


Link to post

Care to share what you did to fix it? I also get this issue with a clean install. Normally reinstalling FSUIPC fixes it, but each time I run the sim it breaks again. The only other suspect I have is AS16...

Sure thing. What was happening was two things. First, after the install I forgot to run it and administrative mode. Secondly, after the fresh install, I installed P3D outside of the Programfiles(x86) folder which I did not do with the previous install. After installing the newest version of fsuipc I was putting an old version of my fsuipc cfg file in to the modules folder as I have hardware that is programmed through fsuipc. I didn't want to have to redo all the buttons settings, etc... again. I also use LINDA. There were lines in the old fsuipc cfg file that pointed to LINDA and a couple other things in the (x86) folder structure. I had to change all that to the new install folder structure. Now it works fine.


Eric 

 

 

Share this post


Link to post

 

 


My opinion of nVidia and SLI and DX12 has nothing to do with this issue
 I'm wondering if those that are having SLI issues are on Windows 10, thus bringing in a DX12 factor, if LM has been tinkering with DX12 enhancements in their updates but not yet turned them on completely.  Would that break a less than Windows 10 SLI?

Disclaimer:  9900k@5.3ghz on Asus Maximus X Formula, G.Skill TridentZ RGB 4x8GB 4266/17 XMP, EVGA 2080 ti Kingpin (8400/2160Mhz), Samsung 960 EVO 250GB PCIe M.2 NVMe SSD , 28TB HDD total - 4TB+ photoscenery, Romex Software PrimoCache RAM and SSD cache (must have!), 3x1080p 30" monitors, Samsung Odyssey VR HMD, Pimax 4k & BE HMDs, Samsung Gear VR '17, Homdio v1, Cardboard, custom loop 2x 360x64ML Rads, Thermaltake View 71, VRM watercool, Thermal Grizzly Conductonaut CPU (naked die), Fujipoly / ModRight Ultra Extreme System Builder Thermal Pad on MB VRM. 8x Corsair ML120 (slight positive pressure). 🙂

Share this post


Link to post

Care to share what you did to fix it? I also get this issue with a clean install. Normally reinstalling FSUIPC fixes it, but each time I run the sim it breaks again. The only other suspect I have is AS16...

 

Now mine is doing it as well, Pete will need to fix this as I'm screwed until he gets back.


Eric 

 

 

Share this post


Link to post

Hey.

after installing the client (via manual post above) to get the new hotfix my P3Dv3 crash at start screen

 

Eventviewer shows following errormessage. Waht to do?

 

Name der fehlerhaften Anwendung: Prepar3D.exe, Version: 3.4.18.19475, Zeitstempel: 0x5851bfd2
Name des fehlerhaften Moduls: symmap.dll, Version: 3.4.18.19475, Zeitstempel: 0x5851bf5a
Ausnahmecode: 0xc0000005
Fehleroffset: 0x00029d0e
ID des fehlerhaften Prozesses: 0x17f8
Startzeit der fehlerhaften Anwendung: 0x01d262d3eacb5f8e
Pfad der fehlerhaften Anwendung: C:\P3Dv3.4\Prepar3D.exe
Pfad des fehlerhaften Moduls: C:\P3Dv3.4\symmap.dll
Berichtskennung: 47c40ff8-cec7-11e6-9560-14dae9dbf824


Developer          www.facebook.com/Crossfeed-Design

Phil

Share this post


Link to post

Everything I have read about FSUIPC 4.959 says it is for versions of P3D through HF1...nothing from Pete anywhere that I can see that suggests it's compatible with the latest hotfix. 

 

So it's no surprise to me, really, that people are having big problems trying to run a program that hooks directly into the P3D executable's internals after those internals were changed by LM in the latest HF.

 

Regards


Bob Scott | President and CEO, AVSIM Inc
ATP Gulfstream II-III-IV-V

System: i9-10900K @ 5.2GHz on custom water loop, ASUS Maximus XII Hero, 32GB GSkill 3600MHz CAS15, EVGA RTX3090 XC3 Ultra
Samsung 55" JS8500 4K TV@30Hz,
3x NVME 2x SATA Samsung SSD, EVGA 1KW PSU, 1.2Gbps internet
SoundBlaster XFi Titanium, TOSLINK to Yamaha RX-V467 HT Rcvr, Polk/Klipsch 6" bookshelf spkrs, Polk 12" subwoofer, 12.9" iPad Pro
PFC yoke/throttle quad/pedals with custom Hall sensors, Coolermaster HAF932 case, Stream Deck XL button box

Share this post


Link to post

Everything I have read about FSUIPC 4.959 says it is for versions of P3D through HF1...nothing from Pete anywhere that I can see that suggests it's compatible with the latest hotfix. 

 

So it's no surprise to me, really, that people are having big problems trying to run a program that hooks directly into the P3D executable's internals after those internals were changed by LM in the latest HF.

 

Regards

 

Wrong. The manual says it pretty clearly: "26. Prepar3D version 3.4.18 is supported by this release."


Simmerhead - Making the virtual skies unsafe since 1987! 

Share this post


Link to post

^

 

Yeah, whatever's wrong has nothing to do with the latest version of FSUIPC being compatible with the HF2, because it is.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
×
×
  • Create New...