Jump to content

Sign in to follow this  
guenseli

LINDA module A2A L049 Constellation (module 1.1)

Recommended Posts

Hello A2A Fans,

the LINDA module for the A2A Lockheed Constellation L049 is ready.

It is tested with MCP Combo Panel Boeing style, can't gurantee for old or Airbus styles.

Other HID Devices should work as usual of course.

Nearly all switches and knobs are programed, if you miss anything, please just ask here.

Installation:

A2A_Connie 1.1

Copy into your    MainSimFolder/modules folder.

Have fun!

1.0 > 1.1

fixed some Sperry items

 

 

Edited by ScotFlieger
Link fixed

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wow, impressive, it was only released yesterday and I can't even figure out how to get the ALT knob to work with my Flight1 King Air.

Share this post


Link to post
Share on other sites

As I "work" with the Connie since several month, it is not that much impressive.

It took also some days to complete ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


Hello A2A Fans,

the LINDA module for the A2A Lockheed Constellation L049 is ready.

 

Yes great work, thanks.

 

gb.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the module.

Saves me a load of time, as I was already thinking when I would have the time to find the codes and configure all my switches.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the module!

 

However, when I select it in LINDA, I get this:

Capture_3.jpg

Does anybody know what could be the issue? I tried (re)installing LINDA 2.8.7, but I still get the error. I found out that my download of the module only contains a linda folder and not a linda-cfg folder.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the module!

 

However, when I select it in LINDA, I get this:

Capture_3.jpg

Does anybody know what could be the issue? I tried (re)installing LINDA 2.8.7, but I still get the error. I found out that my download of the module only contains a linda folder and not a linda-cfg folder.

 

 

There should be a user.lua file in the A2A Constellation folder.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check that you have file config-user.lua in \modules\linda-cfg\aircrafts\A2A Connie. If not, copy from \linda\data\templates\configs\ to previous mentioned folder.

 

Then restart Flt Sim and LINDA.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi when I download from the link to dropbox I only got one folder called linda, every other plane i download I got two linda and linda-cfg, only happend with the Connie

 

Is that right

 

br Jens

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jens, that's indeed the case, but it's no problem at all! However, it could be you get a user module creation error. In that case, follow the instructions above and the module will work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jens, that's indeed the case, but it's no problem at all! However, it could be you get a user module creation error. In that case, follow the instructions above and the module will work.

That explains the User Module previously reported. The main code expects the linda-cfg/aircrafts/{aircraft} folder to exist before the template is copied across. Apologises to any user that has experienced this problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've found another slightly annoying issue with this module: while flying, the MCP displays the magnetic heading. When turning the HDG knob on the MCP to change the Sperry AP course, the module first sets the course to the displayed magnetic heading value. Is there some way to keep the AP course at the current value when turning the HDG knob, instead of first switching to this other value?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not sure if this would be of any help to anyone, but added a function to the module i find helpful when starting the connie

Whilst an engine is selected this function will move the mixture lever for the selected engine from cut off too rich.. from a button on your joystick for example. (4 levers controlled from 1 button)

 

 -- ## Selected_Engine_Mixture_Rich ## --
       function Selected_Engine_Mixture_Rich ()
      ESelVar = ipc.readLvar("L:EngineSelection")
    if ESelVar == 1 then ipc.writeLvar("MixtureRatioLever1Position", 2)
    elseif ESelVar == 2 then ipc.writeLvar("MixtureRatioLever2Position", 2)
    elseif ESelVar == 4 then ipc.writeLvar("MixtureRatioLever3Position", 2)
    elseif ESelVar == 8 then ipc.writeLvar("MixtureRatioLever4Position", 2)
    else InertSelVar = 0


    end

 

Too add :

Open the module in the editor, copy/paste the above into the bottom of the page after the last 'end'

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you MaDDogZ for the function. Rather than cut and pasting into the main actions.lua file it is better if such new functions are placed in the aircraft's user.lua file. This will ensure that any updates to version do not overwrite this and other changes. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the info, I was unaware of the user  lua. So if I make a function in future, put it in the user lua file instead of the main actions file to prevent my work being overwritten in future updates.?

Luke

Share this post


Link to post
Share on other sites

The aircraft user.lua file allows you to add to or modify any aircraft or LINDA functions. It loads after the 'official' module actions.lua and 'overrides' (takes the place of) any functions with the same name (case sensitive). When an updated module is installed it changes the actions.lua file but not your modified user.lua file.

You can edit the user.lua file by clicking on Edit (top left) to open the Edit Module dialog and then clicking on Edit User (bottom right). 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

I can't get the A2A Sperry Rudder incfast, dec and decfast commands to work. Anybody else suffering from this problem?

I also noticed that the A2A Sperry Rudder inc command is missing from this module.

LINDA 2.9.3 and VRi MCP Combo v1.

Thank you for your outstanding work, but this is driving me nuts...

 

Regards

Jan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Jan,

 

sorry for the late reply... I'm not "in service" the last weeks.

 

Ah, yes, the Sperry part is not working. It is disabled in the code, unforunately it shows up in the list of available functions. Haven't recognized that before. Will have a look into it and report back.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...