Sign in to follow this  
Skywolf

Latest P3D 3.4 Is crashing like 30 min every time? Anyone else seeing this

Recommended Posts

Hey guys,

 

It is unreal on how much default P3D3.4 is crashing with Nvidia Drivers 376.33

 

I know there is a huge thread on prepar3d.com about this but anyone of you guys/gals seeing this

 

I just did a clean latest windows 10 pro build with nvidia drivers 376.33 and just installed pmdg 777 with full unlocked RAAS, FSUIPC 4.962, latest AS16+ASCA and MyTraffic 6a

 

Same settings like I had with 3.3.5. 

 

And right now I am not seeing VAS issues as I have over 1.8GB free

 

Even though I consider myself an expert with P3D installs (done countless of them - see all my posts over the years) but even this vexing me.  Is the latest damn windows 10 pro 1607 build, or NVIDIA drivers or Prepar3d 3.4.XX?

 

It is totally getting to be a point of screwing this hobby and moving on to another hobby.

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Hey guys,

 

It is unreal on how much default P3D3.4 is crashing with Nvidia Drivers 376.33

 

I know there is a huge thread on prepar3d.com about this but anyone of you guys/gals seeing this

 

I just did a clean latest windows 10 pro build with nvidia drivers 376.33 and just installed pmdg 777 with full unlocked RAAS, FSUIPC 4.962, latest AS16+ASCA and MyTraffic 6a

 

Same settings like I had with 3.3.5. 

 

And right now I am not seeing VAS issues as I have over 1.8GB free

 

Even though I consider myself an expert with P3D installs (done countless of them - see all my posts over the years) but even this vexing me.  Is the latest damn windows 10 pro 1607 build, or NVIDIA drivers or Prepar3d 3.4.XX?

 

It is totally getting to be a point of screwing this hobby and moving on to another hobby.

 

Question, if your former driver was working fine, why did you change it? 

Share this post


Link to post

I had to downgrade to 376.33 as the latest driver is causing VAS issues but I may just try the new ones again.

 

Going to test with RAAS off and see what happens

Share this post


Link to post

Looks like I potential solved the problem - it was the military traffic file of Mytraffic which was causing P3D errors.

 

I also just saw that avsim has a CTD guide.  All this time, I didn't know.  i knew about the p3D guide but not of the CTD Guide.  Learn something new everyday.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post

I predict more of these errors will be popping up in the forums now. With the latest FSUIPC version having an AI Traffic manager, people are encouraged to open up the AI traffic slider in P3D. For those with MyTraffic 6 that have not previously 'switched off' the mytrafficmil.bgl file, the chances of getting a crash are greatly increased as the P3D AI Traffic slider is increased. The crash will typically show in the event viewer as an obscure StackHash error.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this