markmasterson

Windows 10 Creators Update

47 posts in this topic

On ‎13‎/‎04‎/‎2017 at 0:55 AM, kpan said:

Can't start either FSX steam edition or FSX dvd version.  Anyone else?

Same here. Failure to start FSX Steam following update today.:angry::blink:

Boxed version does start. You may need to fire it more than once as it occasionally stalls now.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

18 hours ago, FS++ said:

Same here. Failure to start FSX Steam following update today.:angry::blink:

Boxed version does start. You may need to fire it more than once as it occasionally stalls now.

I'm updating everyone so you don't have to go through the pain.

After moving to "Windows 10 Creators Edition" on exact same machine, Steam would start normally.

But when you start FSX, it launches briefly, then terminates without any error.

Decided to re-install Steam Client. And boy, that was a mistake. Ended up losing both FSX and X-Plane installations, including ALL add-ons.

Re-installed Steam Client and then there was this clue which could explain it.

Upon starting Steam, it somehow detected the machine was different and needed e-mail confirmation before authorizing it.

Once done, was able to re-install and run FSX.

 

 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

My system installed the Creators Update today and it was pretty painless! Everything I've tried so far works normally including FSX:SE. No freezes or VAS issues, all of my add-ons work and and I even seem to have gained some FPS (not that I'm counting). The only criticism I have is that the OS privacy settings appear to be a little more difficult to locate but I think I've found them all. It didn't reset my default programs but it did rearrange my desktop icons. So far the update looks good.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 hours ago, Jimm said:

What they fail to mention is M$ updated the Manual install routine. It now works the same as the Auto Install. I just tested, but have rolled back until I need to do a clean install. Not all that fussed about the CU.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 19/04/2017 at 2:32 AM, 777200lrf said:

I ran the creator update and did not have an issue.

 

Try right clicking on the devices and uninstall. then unplug from computer, reboot, and run the latest saitek driver installers and it asks you to plug it in to finish the install.

Am having the same issues with Saitek Yoke, Throttle Quadrant and additional Saitek USB Throttle Quadrant not working, did the above work?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 minutes ago, u719826 said:

Am having the same issues with Saitek Yoke, Throttle Quadrant and additional Saitek USB Throttle Quadrant not working, did the above work?

I installed the latest saitek drivers before the update, and I do not have issues.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, 777200lrf said:

I installed the latest saitek drivers before the update, and I do not have issues.

Not sure about the yoke/throttle combo but you definitely don't need the Saitek drivers to use the USB throttle quadrant with Windows 10 (including the Creators Update). Try uninstalling the drivers and see if you still have the problem.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Installed the update.  FSX:SE will not launch.  Tries to start for about 2-3 seconds then terminates without error.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm sadly one of the less fortunate on this update.

Apearently some folks run perfectly fine, others (like me) experience massive laggs. I think my PC spec is not that outdated and have no clue what was wrong. I first did the standard update process and had 8 FPS at a stock small ARPT on the runway (I was getting 40+ there). I then did a clean install reformating also my System SSD. Installed addon after addon (FSX:SE, UTX, GEX, REX Ess w/OD, ChasePlane, As16, AS A320-321 -> at this point the sim was unflyable with only 8 FPS again).

I finaly reverted to latest Anniversary 1607 build and I'm again up and running with more AddOns added (GSX, UT Live, AS EDDM, ORBX Trees HD,...).

Now please don't get me wrong: this happened on my rig and I share here my experience. I will not update unless I'm forced to. Even MS warns/advises not to "push" the update.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 hours ago, CaptKornDog said:

Installed the update.  FSX:SE will not launch.  Tries to start for about 2-3 seconds then terminates without error.

Are you using any graphics enhancement like ENB Series? If so, try uninstalling it - this seemed to resolve the problem for someone on another forum after he installed the Creators Update.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did not accept the update, but this morning I got whacked with it. By that I mean the download was complete and I figured they had solved the problems earlier. Not so. Bad move on my part to allow the update.

Lost my 1tb D: drive, changed my logon screen, lost my email manager (replaced with Microsoft mail), unable to change drive assignments at the boot level, and probably some other problems I'm not aware of. I couldn't run any sims as they are on my D: drive. Spent too long on trying to correct what they had screwed up.

Fortunately, Microsoft had a little foresight in enabling you to roll back the update. I went back to 1670 which has been fine for me all along. Thanks for wasting 2 hours of my time this morning, M$.

 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 hours ago, 188AHC said:

I did not accept the update, but this morning I got whacked with it. By that I mean the download was complete and I figured they had solved the problems earlier. Not so. Bad move on my part to allow the update.

Lost my 1tb D: drive, changed my logon screen, lost my email manager (replaced with Microsoft mail), unable to change drive assignments at the boot level, and probably some other problems I'm not aware of. I couldn't run any sims as they are on my D: drive. Spent too long on trying to correct what they had screwed up.

Fortunately, Microsoft had a little foresight in enabling you to roll back the update. I went back to 1670 which has been fine for me all along. Thanks for wasting 2 hours of my time this morning, M$.

 

I feel your pain. I rolled back as well.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/1/2017 at 5:28 AM, u719826 said:

Am having the same issues with Saitek Yoke, Throttle Quadrant and additional Saitek USB Throttle Quadrant not working, did the above work?

I tried the windows rollback that deleted all my apps and settings feature to do a clean install of p3dv4, not tried it ever, and I had trouble installing the saitek throttle. the drivers refused to install and device manager had an error prompt. Got sick of it and created a usb 10 install (media creation tool) and did a full wipe and install, then got the saitek drivers, ran the installer and plugged in when prompted and all my saitek stuff installed fine. Must have been an old driver buried in there that you also had a problem using.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now