Recommended Posts

just re installed PTA on entering me serial im getting activation failed result unknown any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

yep same here was working fine earlier and now it wont activate and yes i have paid for it! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same here. Bought it yesterday and it was fine. Today it won't accept my code.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same issue here. Waiting for a reply from the support team...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yep same here. It has been working until today, when it wants the serial again, but won't accept it. Contact via their web page also failed.

This sort of nonsense can and will lose them support.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having the same issue. Been using PTA for a couple of days. Now all of a sudden today I get an error message about "Activation Failed". PTA will not accept my code if I try to re-activate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok.. I just restarted PTA and now everything is working. I'll bet they are having trouble with their activation servers. Anyone else confirm its working now?

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 minutes ago, Bnash00 said:

Anyone else confirm its working now?

It is. But, a fairly simple app such as this should not have to connect each time you run the thing. Its making shader changes to the core code, LM's core code! and not had hundreds of hours of labor in texture work, flight models, et cetera, et cetera. Once again the legitimate customer is the one who suffers. I could have carried on using the free PTA to P3Dv4, but no, I bought the real thing and this is what happens. Time wasted!

If it does it again I going to PayPay for a refund, and back to the free version I go :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apologies guys,

Something went a little haywire with the server. It's all fixed now. I've increased the redundancy so that won't (pls don't hold me to that) happen again.

Thanks for your patience :)

Matt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

PTA look nice, remind me a bit like reshade in X-Plane. I cannot get the pricing, it what me to register.

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, michelh said:

PTA look nice, remind me a bit like reshade in X-Plane. I cannot get the pricing, it what me to register.

Pricing is available on the purchase page after you register, it's £15/$18

Share this post


Link to post
Share on other sites

I found that I had to right click the program (despite it have the little shield on it suggesting it runs as administrator) then activate it twice to make it keep the activation. Seems that when it loads for the first time it needs to write a config file. However, the activation screen comes up asking for activation and I guess preventing the writing of the config file. Thus when you try to use the software it thinks it is still not activated. Close and reopen the program put me into another do loop with activation. I finally broke the cycle by right-clicking and running as administrator and activating when it detected it was not activated then hitting activate a second time. Activating the second time seemed to do the trick and it finally wrote the config file and started working correctly. 

Not too hip about updating to 2.51 to have to go through all of this again...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmm, mine is asking for activation each and every time i load it up. Unable to break the cycle with the above suggestions... any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was getting the same after upgrading to 2.51, stuck in an activation loop. Activation would finish OK but it would not apply a preset (error was activation required). What fixed it for me was to set compatibility mode to Windows 7 on the PTA.exe file. I am running Windows 10.

In Windows Explorer right click on PTA.exe and select Properties. On the Compatibility tab check the "Run this program in compatibility mode for" box and select Windows 7 from the drop down box. Also check the "Run this program as administrator" box. Click Apply at the bottom.

I think the issue was it was not able to write to the settings.res file.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I used to be a user of ENB Series for FSX then felt a bit lost for a long time with having nothing to enhance the shaders in P3D.  That was until I discovered PTA last yr.  Was so disappointed when it was announced it would not be made to work in P3D4.  Was so happy to hear you continued with its development Matt and was very happy to pay for it however this very incident many have experienced with activation has brought back to the forefront the very fear I had that the program activates each and every time you lose it...if the server goes down for whatever reason or even closes completely then all users can no longer use the product they have paid for.  I do appreciate you are protecting your I.P. but is there no way of generating a hardware ID like other authentication systems use so that activation is only required on installation?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

I got this error:

Prepar3D main configuration file found at C:\Users\Frank\AppData\Roaming\Lockheed Martin\Prepar3D v4\Prepar3D.cfg
ERROR: shader file D:\P3Dv4\ShadersHLSL\Cloud.fx is not original Prepar3D shader and can't be used
ERROR: shader file D:\P3Dv4\ShadersHLSL\General.fx is not original Prepar3D shader and can't be used
ERROR: shader file D:\P3Dv4\ShadersHLSL\GPUTerrain.fx is not original Prepar3D shader and can't be used
ERROR: shader file D:\P3Dv4\ShadersHLSL\FuncLibrary.fxh is not original Prepar3D shader and can't be used

Applying preset C:\Users\Frank\Desktop\PTA4\MattDavies_v1.1.ini...
ERROR applying preset: source file C:\Users\Frank\Desktop\SHADERS_BACKUP\Cloud.fx not found
ERROR applying preset: source file C:\Users\Frank\Desktop\SHADERS_BACKUP\General.fx not found
ERROR applying preset: source file C:\Users\Frank\Desktop\SHADERS_BACKUP\GPUTerrain.fx not found
ERROR applying preset: source file C:\Users\Frank\Desktop\SHADERS_BACKUP\FuncLibrary.fxh not found
   Applying [Turn off HDR luminance adaptation effect] to D:\P3Dv4\ShadersHLSL\PostProcess\HDR.hlsl
   Applying [Alternate tonemap adjustment] to D:\P3Dv4\ShadersHLSL\PostProcess\HDR.hlsl
   Applying [Contrast tuning] to D:\P3Dv4\ShadersHLSL\PostProcess\HDR.hlsl
   Applying [FXAA quality] to D:\P3Dv4\ShadersHLSL\PostProcess\FXAAResolve.hlsl
   Applying [Tweak main config (prepar3D.cfg)] to Main config file
Preset has been applied with errors. See log above
Shaders cache cleared

 

I've tried many times now and also with right click and run as admin. No luck...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just bought it few minutes back. When I Run as Admin these came out :

Preset E:\LockheedMartinSoftware\GraphicEnhancer\pta_2.51\default.ini loaded
Prepar3D 4.0.23 build 21468 detected as target verson
Shaders cache directory found at C:\Users\mfn\AppData\Local\Lockheed Martin\Prepar3D v4\Shaders\
Prepar3D main configuration file found at C:\Users\mfn\AppData\Roaming\Lockheed Martin\Prepar3D v4\Prepar3D.cfg
ERROR: shader file F:\Lockheed Martin P3D\ShadersHLSL\Cloud.fx is not original Prepar3D shader and can't be used
ERROR: shader file F:\Lockheed Martin P3D\ShadersHLSL\General.fx is not original Prepar3D shader and can't be used

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, Lindbergh72 said:

Hi,

I got this error:

Prepar3D main configuration file found at C:\Users\Frank\AppData\Roaming\Lockheed Martin\Prepar3D v4\Prepar3D.cfg
ERROR: shader file D:\P3Dv4\ShadersHLSL\Cloud.fx is not original Prepar3D shader and can't be used
ERROR: shader file D:\P3Dv4\ShadersHLSL\General.fx is not original Prepar3D shader and can't be used
ERROR: shader file D:\P3Dv4\ShadersHLSL\GPUTerrain.fx is not original Prepar3D shader and can't be used
ERROR: shader file D:\P3Dv4\ShadersHLSL\FuncLibrary.fxh is not original Prepar3D shader and can't be used

Applying preset C:\Users\Frank\Desktop\PTA4\MattDavies_v1.1.ini...
ERROR applying preset: source file C:\Users\Frank\Desktop\SHADERS_BACKUP\Cloud.fx not found
ERROR applying preset: source file C:\Users\Frank\Desktop\SHADERS_BACKUP\General.fx not found
ERROR applying preset: source file C:\Users\Frank\Desktop\SHADERS_BACKUP\GPUTerrain.fx not found
ERROR applying preset: source file C:\Users\Frank\Desktop\SHADERS_BACKUP\FuncLibrary.fxh not found
   Applying [Turn off HDR luminance adaptation effect] to D:\P3Dv4\ShadersHLSL\PostProcess\HDR.hlsl
   Applying [Alternate tonemap adjustment] to D:\P3Dv4\ShadersHLSL\PostProcess\HDR.hlsl
   Applying [Contrast tuning] to D:\P3Dv4\ShadersHLSL\PostProcess\HDR.hlsl
   Applying [FXAA quality] to D:\P3Dv4\ShadersHLSL\PostProcess\FXAAResolve.hlsl
   Applying [Tweak main config (prepar3D.cfg)] to Main config file
Preset has been applied with errors. See log above
Shaders cache cleared

 

I've tried many times now and also with right click and run as admin. No luck...

Edit: Problem solved.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now