Jump to content
Sign in to follow this  
fluffyflops

Blurry PFD text

Recommended Posts

Thank you for your reply Chris.

This screen from my FSX:SE with same zoom level. 

Is this coming from NVI AA transparency setting?

Regards.

dGODA4.jpg


Hakan Yalcinkaya
System: Asus Maximus Hero VI, Intel i7 4770K @ 4.3 Ghz (delided), 16GB Corsair Dominator DDR3 2400, MSI GTX 1080 Gaming X+, Samsung 850EVO 1TB SSD, 2xSamsung 1TB SATA HDD, Acer H243H 24', Asus PG278QR G-sync 27'. OS: Win7 Pro 64-bit/ sp1 G. Controllers: Thrustmaster T.Flight Hotas X Joystick, Saitek multiPanel
Flight Sims: X-plane11, Prepar3D v4FSW Addons: PMDG 747-400 QOTS II P3D, PMDG 737NGX P3DFF 767-300 pro, IXEG B733 v1.2. REX TD+ Soft CAS2016 P3DTaxi2Gate LTBA scenery, ORBX  Global Base, Open LC EU, Global VectorX-life, SPAD.neXt. AIRAC Data Ver: Latest.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, Clio172 said:

Thank you for your reply Chris.

This screen from my FSX:SE with same zoom level. 

Is this coming from NVI AA transparency setting?

Regards.

dGODA4.jpg

I'm guessing so because the text in FSX:SE looks a lot more jagged suggesting AA isn't being applied to it.


Cheers,
Chris Brand
Boeing777_Banner_Pilot.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, PMDG777 said:

I'm guessing so because the text in FSX:SE looks a lot more jagged suggesting AA isn't being applied to it.

Actually there is 8xSGSS AA tranparency on NVI and AA ticked in FSX settings...

3qEZmM.jpg 


Hakan Yalcinkaya
System: Asus Maximus Hero VI, Intel i7 4770K @ 4.3 Ghz (delided), 16GB Corsair Dominator DDR3 2400, MSI GTX 1080 Gaming X+, Samsung 850EVO 1TB SSD, 2xSamsung 1TB SATA HDD, Acer H243H 24', Asus PG278QR G-sync 27'. OS: Win7 Pro 64-bit/ sp1 G. Controllers: Thrustmaster T.Flight Hotas X Joystick, Saitek multiPanel
Flight Sims: X-plane11, Prepar3D v4FSW Addons: PMDG 747-400 QOTS II P3D, PMDG 737NGX P3DFF 767-300 pro, IXEG B733 v1.2. REX TD+ Soft CAS2016 P3DTaxi2Gate LTBA scenery, ORBX  Global Base, Open LC EU, Global VectorX-life, SPAD.neXt. AIRAC Data Ver: Latest.

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, Clio172 said:

Actually there is 8xSGSS AA tranparency on NVI and AA ticked in FSX settings...

3qEZmM.jpg 

Strange, it doesn't look like it's being actually applied though


Cheers,
Chris Brand
Boeing777_Banner_Pilot.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

It looks like antialiasing is set for "application-controlled." Try another setting. I don't know which is proper for FSX-SE. In P3D you would choose "enhance the application setting" (or something to that effect. I forget the actual words).


Walter Meier

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, wsmeier said:

It looks like antialiasing is set for "application-controlled." Try another setting. I don't know which is proper for FSX-SE. In P3D you would choose "enhance the application setting" (or something to that effect. I forget the actual words).

Correct, there are two modes enhance or override. I would try both. 


Cheers,
Chris Brand
Boeing777_Banner_Pilot.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎7‎/‎11‎/‎2017 at 7:15 AM, scandinavian13 said:

Usually either FXAA, or HDR (specifically brightness).

Thanks Kyle,

Turning off FXAA definitely improved the sharpness of the PFD and ND.  That was likely the cause. 

I tested this in NGX for P3Dv4 since I have removed the B777-200 for P3Dv4 pending installing the latest update. 

I also decreased my brightness.  I'm still learning how to control the lighting effects.

I was under the assumption from FSX that FXAA was desired.  Is anyone putting together a guide for configuring P3Dv4 with all the new features? 

Thanks everyone!

Rich Boll


Richard Boll

Wichita, KS

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/11/2017 at 8:24 AM, tooting said:

I was out with a mate last night whose a fellow simmer.  He also had big issues with the new ndivia drivers just released.  He uninstalled and when back one and the sim is ok again.

Ive just done lgw-mco-bfs-man-mco in the 744 with the old drivers and all is back to normal v4 goodness.  I cant recommended enough ditching the new drivers 

Which driver version was causing the issue and what version did you roll back to? 


Eric 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    53%
    $13,405.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...