Sign in to follow this  
jasonstory44

New crash/won't start out of the blue PD3D v4

Recommended Posts

Hi guys, hoping for some guidance here. All of a sudden today I can't get Prepar3d v4 to fire up. The startup screen shows up...can select flight and settings etc. then on launch it goes through loading up but when it gets to 100% it's like Prepar3d isn't there and sometimes the startup screen remains. Chase plane and ASN throw errors which they never have. 

I deleted my Prepar3d.cfg in my roaming folder to allow the program to create a new one but no luck. Nothing new was installed. 

Any thoughts on where to begin?

Thanks Jason

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

If you haven't tried a repair install - give that a try - then  rename the dll.xml and exe.xml files and delete the prepar3d.cfg file. Delete the shaders folder. Disablr any add on programs initially. See if you can startup then. If that doesn't work, locate tyhe prpogram delete generated content in your P3D root folder and run it. NOTE: you will probably have to reinstall and/or reconfigure all your addons after doing this.

That's a starting point

 

Vic

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this