Treetops45

Red/Blue/Green Balance manually adjustable anywhere??

Recommended Posts

I have P3D V4 going with PTA & one of Adam's presets.

However somewhere along the way I suspect something got corrupted in the PTA interaction with P3D V4 & I am getting a lot of lime green & mustard fields where in P3D V3.4 the colors are more 'natural'. [Not as strident]

Is there anywhere in P3D or PTA where the R/B/G balance can be manually adjusted?

I would like to see if I can fix what appears to be  too much Green/Yellow.

Thanks

T45

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

2 hours ago, GSalden said:

Look at the bottom of the PTA list. 

Scene tone adjustment.

 

ok, thanks

T45

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, Treetops45 said:

I have P3D V4 going with PTA & one of Adam's presets.

Which one?

There are quite a few places where RGB can be applied (colour of the haze etc) ... that could affect coulours globally.

Adam.

Share this post


Link to post
Share on other sites
55 minutes ago, Adamski_NZ said:

Which one?

There are quite a few places where RGB can be applied (colour of the haze etc) ... that could affect coulours globally.

Adam.

Adam

I suspect it's not PTA.

In getting PTA for V4 set up & registered I started fiddling with P3D V4 & accidentally took out some of the 'whatever you do don't take out these P3D files" when hooking PTA into it.

So I am in the middle of a P3D V4 uninstall/reinstall the most recent version exercise.

If that doesn't fix it then I will come back & look at PTA again.

Should know where I am tomorrow.

T45

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm hoping you read this in time ...

You only need to do a P3Dv4 *client* reinstall to sort out the mess. I don't think you even need to uninstall - just do it over the top.


Adam.

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Adamski_NZ said:

I'm hoping you read this in time ...

You only need to do a P3Dv4 *client* reinstall to sort out the mess. I don't think you even need to uninstall - just do it over the top.


Adam.

Nope, but needed to put in the V4 Hotfix  & there were a couple of other V4 wobbles going on, so hopefully full reinstall will clean the slate.

Thanks

T45

Share this post


Link to post
Share on other sites

P3D V4 Hotfix 1, full reload completed.

New interaction with PTA Preset Adam 2.51_2  is clean.

Orbx Bilbao is no longer fluorescent green & mustard in summer.

TTM

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Treetops45 said:

P3D V4 Hotfix 1, full reload completed.

New interaction with PTA Preset Adam 2.51_2  is clean.

Orbx Bilbao is no longer fluorescent green & mustard in summer.

We're not going to let you get away with it. Show us the screenshots LOL!

Good news, though! Try my latest preset 25_03.

Adam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not sure if this shot will show in post.

It was what I was getting before V4 re-install.

T45

 

 

BILB-BRIGHT.jpg

 

What I have now [Adam 25_01]

BILB-FIXED.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Your content will need to be approved by a moderator

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.