rsrandazzo

[28JUL17] Updates for 737, 747, 777 and (finally!) the PMDG 737-600/700 Expansion is available!

Recommended Posts

36 minutes ago, vonmar said:

Should I uninstall the -600 -700  .. download and reinstall the -600 -700?

Try it, yeah. Also, ensure that you're running the OC as an admin so that it can properly read the reg.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

49 minutes ago, scandinavian13 said:

Try it, yeah. Also, ensure that you're running the OC as an admin so that it can properly read the reg.

Already set to run as Admin.

 

Will do Uninstall/(virus off) / download/ reinstall /reboot now. See what happens.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, vonmar said:

Already set to run as Admin.

 

Will do Uninstall/(virus off) / download/ reinstall /reboot now. See what happens.

No joy here...but it did install and the updated version number is showing in the Ops Center. The only issue is that the Ops Center can't read the version number, so the bar remains grey. I assume this doesn't affect functionality.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wow, this is great news to be waking up to - never in my wildest dreams did I expect to have my entire Boeing fleet up and running in 64 bit within two months, I'd anticipated a much slower trickle.

At last the great Windows reinstall can begin! :biggrin:

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, scandinavian13 said:

Try it, yeah. Also, ensure that you're running the OC as an admin so that it can properly read the reg.

Same indication in the Ops Center.

Two green ok bars for P3Dv3 versions -8900 -6700.

One green bar for the -8900 one gray bar for the -6700 P3Dv4

Share this post


Link to post
Share on other sites

I see the same thing in the OC for the 600/700 expansion pack.  Server isn't giving up that information I guess.  I think this is just something that needs updated in the server, I am certain that 8413 is the correct build for the NGX both base and expansion packages.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, vonmar said:

Same indication in the Ops Center.

Two green ok bars for P3Dv3 versions -8900 -6700.

One green bar for the -8900 one gray bar for the -6700 P3Dv4

Maybe a P3D thing because I've got full Installed and Available version Info in the OC for both the 800/900 and 600/700 installed in FSX:SE. Installed and available versions shown as 1.20.8413 for both.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, so what am I uninstalling and reinstalling???  I own the 744 and both NGX packages.  Thanks. Last time I did reinstall it was when the 744 and -800/900 were updated.  I'm on FSX:SE

Share this post


Link to post
Share on other sites
41 minutes ago, Orlaam said:

Ok, so what am I uninstalling and reinstalling???  I own the 744 and both NGX packages.  Thanks. Last time I did reinstall it was when the 744 and -800/900 were updated.  I'm on FSX:SE

Uninstall the 747 and the 737s. Download the new installers for them, then re-install them.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am having a problem with the RAAS in the 747.  When I turn on the master switch then click on save settings and close it will not stay on. Every time I go to open it the master on off switch is unchecked. Am I missing something??

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, skypig99 said:

I am having a problem with the RAAS in the 747.  When I turn on the master switch then click on save settings and close it will not stay on. Every time I go to open it the master on off switch is unchecked. Am I missing something??

It's been like that from day one for me in the Queen.  Volume is set low and will not increase.  Developer says PMDG would have to fix that part.  :mellow:

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, Orlaam said:

It's been like that from day one for me in the Queen.  Volume is set low and will not increase.  Developer says PMDG would have to fix that part.  :mellow:

I think I figured it out..In the FMC under aircraft equipment on pg22 Select yes where it says RASS installed.  Seems to work fine for me now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do we need to download RAAS separately or did it come with the aircraft?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, kityatyi said:

Do we need to download RAAS separately or did it come with the aircraft?

It is part of the new update  747 and 777 only

Share this post


Link to post
Share on other sites
25 minutes ago, skypig99 said:

I think I figured it out..In the FMC under aircraft equipment on pg22 Select yes where it says RASS installed.  Seems to work fine for me now.

Yes that part I get, but you can't alter the volume.  It stays at about 1/4 on the RAAS slider.  Can't hear it very well at all and it won't adjust.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Awesome!  The time has now come for me to purchase P3DV4.  I patiently waited for PMDG to upgrade their product lines.  Now, that the team is now done doing so, I will make the purchase and enjoy no more OOMs.  Thank you Robert and the PMDG Teams for all of your hard work!

 

Chuck Rogers  

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, Chuckers said:

Awesome!  The time has now come for me to purchase P3DV4.  I patiently waited for PMDG to upgrade their product lines.  Now, that the team is now done doing so, I will make the purchase and enjoy no more OOMs.  Thank you Robert and the PMDG Teams for all of your hard work!

 

Chuck Rogers  

I was waiting for the same too.

Yesterday purchased V4, clean install, everything works fine even with EZCA beta and ORBX. AS and ASCA the same. Waiting now for REX to update Texture Direct+Soft Clouds and relaxing until P3D V5... ; )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Great news, the almost throw away line about the J41 is what interests me however.

 

The J41 is the only product that I am actually interested in and I have been waiting patiently for this to be updated to work fully with FSX:SE and / or P3D.

 

Is it possible to have something more definitive about it's journey to the Prepar3D platform or its update to be functional and compliant with FSX:SE?

 

Safe skies

 

Novawing24

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, Novawing24 said:

Great news, the almost throw away line about the J41 is what interests me however.

 

The J41 is the only product that I am actually interested in and I have been waiting patiently for this to be updated to work fully with FSX:SE and / or P3D.

 

Is it possible to have something more definitive about it's journey to the Prepar3D platform or its update to be functional and compliant with FSX:SE?

 

Safe skies

 

Novawing24

I imagine it would be hard for them to give you anything definitive since Robert does say that they're going to be evaluating the options - meaning they don't know for sure themselves yet. I suspect they're going to be just enjoying a relaxed weekend first after finally getting the 600/700 expansion out at last.

Share this post


Link to post
Share on other sites
33 minutes ago, HanulKim said:

Someone RAAS working in 777? My RAAS is not...

FSX or P3D?

In FSX-SE I had to install manually the XML File, and it worked.

In my case:  C:\Steam\steamapps\common\FSX\RAASPRO\Res\XML Util FSX

Best.

Miquel Egea.

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 minutes ago, miguelpp said:

FSX or P3D?

In FSX-SE I had to install manually the XML File, and it worked.

In my case:  C:\Steam\steamapps\common\FSX\RAASPRO\Res\XML Util FSX

Best.

Miquel Egea.

 

P3D V4 :-)

 

I found solution myself. Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am assuming that clicking on the ND is not part of the PFD crash issue? 

With regards to the updates, although it has been a pain having to reinstall everything, it has been worth it as that clickable PFD really had me paranoid everytime my mouse cursor went near it. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.