gregmorin

Flight 1 GTN 750 & GTN 650 released!

Recommended Posts

12 minutes ago, jhciv said:

Same problem here

Garmin trainer works fine

Black screens only in sim.

Flight1 support does not have an option for the "complete" version.  Cannot register under 750 or 650 so am unable to gain access to forum.

 

Have you tried to stop your anti virus or just put it in game mode if it has it?

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

49 minutes ago, dbw1 said:

My GTN Complete, just purchased, will not launch unless i start the sim (P3d) with the anti virus turned off. I use AVG Free.

Once the sim is up and running I can turn virus protection back on and all is well.

I have no idea why it is like this.

Dave

I have the same situation.. what I ended up doing instead is setting exceptions for:

 

1. Your P3D folder

2. Program Files(X86)\Garmin

3. Program Data\Garmin

4. Users\yourname\Appdata\Roaming

Share this post


Link to post
26 minutes ago, dbw1 said:

You're welcome, ESA_Dodo,

I have no doubt they'll get this figured out and correct it. They turn out good products and for me at least the support has been excellent. I had the privilege of meeting a couple of the Flight 1 people at FlightSimCon.

This GTN Complete product is very good and the price to upgrade more than fair.

Cheers,

Dave

My anti virus program also has a "player mode" that allows GTN to work too.

Share this post


Link to post

For those who don't know, the wonderful program Ideal Flight allows for exporting of flight plans (including the airports that are not in the GTN database using custom waypoints) in GTN format.  I believe Steve is now finalizing the v4 wrapper with Flight 1, so it should be updated soon for v4.

Share this post


Link to post

Thank you folks for all your suggestions.

Excluded all folders as recommended above.

Uninstalled and reinstalled all components with virus protection off.

Still no joy.

Ticket submitted to Flight1 so hopefully will get this sorted.

I will let you know how it gets fixed.  

Share this post


Link to post

So cool to find the GTN back in my A2A 172 Trainer (and Prepar3D v4)

Share this post


Link to post
2 hours ago, Bert Pieke said:

I have the same situation.. what I ended up doing instead is setting exceptions for:

 

1. Your P3D folder

2. Program Files(X86)\Garmin

3. Program Data\Garmin

4. Users\yourname\Appdata\Roaming

Thanks Bert.  Had the same problem with AVG, but your advice fix it for me.

Share this post


Link to post
23 minutes ago, jfrex said:

Thanks Bert.  Had the same problem with AVG, but your advice fix it for me.

I do not know how to narrow down the entry further for the Roaming folder... it works this way,

but that is a lot of stuff that is being excluded..

There are Flight1,  F1 Tech, and Lockheed Martin folders...

Share this post


Link to post
2 hours ago, Bert Pieke said:

I have the same situation.. what I ended up doing instead is setting exceptions for:

 

1. Your P3D folder

2. Program Files(X86)\Garmin

3. Program Data\Garmin

4. Users\yourname\Appdata\Roaming

Seemed to work for me too.  Thanks Bert.  :biggrin:

Share this post


Link to post

For those who have only version 4 installed and do not see the GTN 750 in the configuration tool, I found the solution from the hand of an old acquaintance: Migrations Tools of Estonia I install the planes and no longer gives xml error and copied the directories, then replicate in add-on.xml installation Greetings.

Share this post


Link to post
3 hours ago, Bert Pieke said:

I do not know how to narrow down the entry further for the Roaming folder... it works this way,

but that is a lot of stuff that is being excluded..

There are Flight1,  F1 Tech, and Lockheed Martin folders...

I deleted the Program Files(X86)\Garmin and the Program Data\Garmin exclusions. I left the 

C:\Users\greg\AppData\Roaming\Flight1 Aviation Technologies\

The GTN 750 worked fine so I think that is the only exclusion needed.

 

Greg

  • Upvote 1

Share this post


Link to post

When you guys go into the F1UpdateTool do you see p3d V4 listed? I do not.

Share this post


Link to post
12 minutes ago, swilskey41 said:

When you guys go into the F1UpdateTool do you see p3d V4 listed? I do not.

No.

I installed the GTN Complete in P3Dv4 flawlessly.

But in the GTN Update Tool, I updated and clicked download but the last P3D entry is still v3.4.9.18400.

Anyway the GTN seems to work in my A2A Cherokee in P3Dv4.

Just also wonder why it's not listed.

Share this post


Link to post
On 3.8.2017 at 1:44 AM, DJJose said:

You have to install the p3d version of the RA Lancair into the old p3d v2/3 simulator along with your 32bit gtn 750. Then run the config. After that then you can copy the modified Lancair.

Do you know "what" got modified? Is it just an entry in a cfg file which could be shared here?

Just want to ask before maybe reinstalling all this v3 stuff.

So just in case...

 

Share this post


Link to post
2 hours ago, gregmorin said:

I deleted the Program Files(X86)\Garmin and the Program Data\Garmin exclusions. I left the 

C:\Users\greg\AppData\Roaming\Flight1 Aviation Technologies\

The GTN 750 worked fine so I think that is the only exclusion needed.

 

Greg

Greg,

That works for me too :biggrin:

That hint deserves a "stickey"..

 

Share this post


Link to post
3 hours ago, tremor595 said:

No.

I installed the GTN Complete in P3Dv4 flawlessly.

But in the GTN Update Tool, I updated and clicked download but the last P3D entry is still v3.4.9.18400.

Anyway the GTN seems to work in my A2A Cherokee in P3Dv4.

Just also wonder why it's not listed.

Ya I find it weird that it's not showing up. Unlike you though I am unable to get the GTN to work in any plane.

Share this post


Link to post

Here I put a video of How to put the GTN 750/650 gps to the Lancair Legacy in Prepar3D v4 when it does not show you the GTN in the configuration tool.


Greetings.

Share this post


Link to post
18 hours ago, JYW said:

Bruce,

When I initially installed the new version into P3Dv4 I got the same.   The issue was that I did not install the additional (required) Garmin GTN Trainer software, as I already had it on my computer, from using the FSX version.

I uninstalled the Garmin Trainer, and the F1 GTN P3Dv4 from my system, and then ran the F1 installer again - and this time installed the Garmin Trainer software, fresh, when the page pops during installation.

Everything worked fine after that.  I'm not sure if this GTN is using a different version of the trainer but certainly as above, my old installation didn't work with the new gauge.    Give a full fresh installation of both the GTN750 and the Garmin GTN trainer a go.

Thanks - I did consider doing exactly what you suggest but are currently going through some further testing that F1 support want me to do and so far they haven't suggested a complete reinstall of the trainer and the GTN.  I suppose what is also going through my mind is that I still have a functional GFN in FSX and I don't want to stuff that up

Bruceb

Share this post


Link to post
On 3.8.2017 at 1:48 AM, 1st fltsimguy said:

I have no idea how you guys do it. I am not incompetent. Buy something four years ago, your account info has changed, passwords have changed, credit cards have been turfed and replaced.

I religiously keep all my order info.I have my KEYS. I have my CERTIFICATES.

Then I apply the coupon, do the reinstall with the correct KEY, and it fails.

I tried passwords, credit info it all fails.

I just hate, really hate the F1 fracking system. I have had this issue again and again, and had to do resets.

So now I wait for a ticket response. And I hate waiting.

 

Same here. The coupon thing works with my login and password, but the reinstall process fails. Have ordered new keys and password, but it says invalid key or wrong login.

Waiting for ticket response, too.

Share this post


Link to post

If Using both 750/650 is it possible to copy the flightplan between Them? Also cant get 650 to show me nav2

Thanks Michael Moe 

Share this post


Link to post
1 hour ago, BrunoAlexander said:

Same here. The coupon thing works with my login and password, but the reinstall process fails. Have ordered new keys and password, but it says invalid key or wrong login.

Waiting for ticket response, too.

have you by any chance still got it installed in ver 3.x , I had a similar problem and uninstalled it.

bob

Share this post


Link to post
4 minutes ago, Michael Moe said:

If Using both 750/650 is it possible to copy the flightplan between Them? Also cant get 650 to show me nav2

Thanks Michael Moe 

No, just put the same into both. I do the planmost times extern and load it up in both

 

Share this post


Link to post
32 minutes ago, Motormike said:

No, just put the same into both. I do the planmost times extern and load it up in both

 

Thanks. Havent played with Them in a while. hmm has to find info regarding creating and loading then. 

I have PFPX but not sure Its supported

Any one else know how to show up nav2 in the 650?

Thanks Michael Moe 

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.