Jump to content

Sign in to follow this  
chass32

Prepar3d V4.1 and VR

Recommended Posts

12 minutes ago, HiFlyer said:

When just starting out with a new version..... I turned all settings to default.

Im about to jack some settings up and stress it


Asus Maximus X Hero Z370/ Windows 10
MSI Gaming X 1080Ti (2100 mhz OC Watercooled)
8700k (4.7ghz OC Watercooled)
16gb DDR4 3000 Ram
500GB SAMSUNG 860 EVO SERIES SSD M.2

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, blueshark747 said:

Im about to jack some settings up and stress it

It also could be location. I tend to fly in heavily built up areas, and over major airports, even though I can get better frames by flying over forests (and stuff)


Just Flight Beta Tester
 
We are all connected..... To each other, biologically...... To the Earth, chemically...... To the rest of the Universe atomically.
 
Devons rig
Intel Core i7 8700K @ 5.0GHz / 32.0GB G.SKILL TridentZ Series Dual-Channel Ram / ZOTAC GAMING GeForce® RTX 2080 Ti Triple Fan / Sound Blaster Z / Oculus Rift VR Headset / Klipsch® Promedia 2.1 Computer Speakers / ASUS ROG SWIFT PG279Q ‑ 27" IPS LED Monitor ‑ QHD / 2x Samsung SSD 850 EVO 500GB / 1x Samsung SSD 860 EVO 1000GB / 5 other regular hd's with up to 10 terabyte capacity each / Windows 10 Pro 64-bit / Gigabyte Z370 AORUS Gaming 5 Motherboard

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, LuisClement said:

Well seems my update has not worked I have no new drop down menu on my bar... just the same as before when I right click on the view...

Same here. I updated and double checked to see that I was flying 4.1. Everything worked smoothly except that I now cannot use VR at all in the sim. It doesn't work AT ALL, and I've seen a lot of other people experiencing this same problem.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, LuisClement said:

Does anyone know how to make it work now after 4.1, chang to the VR view and nothing happens anymore...

 

Same here. Now, VR doesn't work at all.

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, HiFlyer said:

It also could be location. I tend to fly in heavily built up areas, and over major airports, even though I can get better frames by flying over forests (and stuff)

Nope tryed it again....any hint of autogen will cause performance loss....I was running with no Autogen on that's why.

Still horrible performance as 4.0


Asus Maximus X Hero Z370/ Windows 10
MSI Gaming X 1080Ti (2100 mhz OC Watercooled)
8700k (4.7ghz OC Watercooled)
16gb DDR4 3000 Ram
500GB SAMSUNG 860 EVO SERIES SSD M.2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just made my first VR flight in 4.1 from 4.0.  VR flight is smoother on my system.  Activating VR was easy from the menu bar at the top of the screen.  Very nice having VR view in the spot view categories.  Nice change to the VR mouse pointer +.  The VR mouse pointer is now a dot and is a single image.  The dot brightens when position it over a click spot, making it very easy to use.  Overall, I am very happy with the update.  

Danny

  • Upvote 1

Danny

Share this post


Link to post
Share on other sites

For many of us, we've not seeing the VR tab at the top of the screen, even though we're definitely running 4.1. I'm sure this will be solved soon. Thus far, there seems to be no common denominator among those suffering this bug.

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
34 minutes ago, DannyR said:

Just made my first VR flight in 4.1 from 4.0.  VR flight is smoother on my system.  Activating VR was easy from the menu bar at the top of the screen.  Very nice having VR view in the spot view categories.  Nice change to the VR mouse pointer +.  The VR mouse pointer is now a dot and is a single image.  The dot brightens when position it over a click spot, making it very easy to use.  Overall, I am very happy with the update.  

Danny

Hardware and autogen settings???

Like I said I can run it smooth without autogen...once i move sliders Stereo mode goes to the crapper


Asus Maximus X Hero Z370/ Windows 10
MSI Gaming X 1080Ti (2100 mhz OC Watercooled)
8700k (4.7ghz OC Watercooled)
16gb DDR4 3000 Ram
500GB SAMSUNG 860 EVO SERIES SSD M.2

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, blueshark747 said:

 

For some reason, many VR users who have upgraded to v4.1 are not seeing the VR tab. There are multiple reports and threads about this bug on the LM forum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello all, just solved mine somehow, downloaded latest nVidia drivers, installed, rebooted without rifit on, reconnected rift, ran p3d and the menu is there and working!?!?!
Good luck!

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Love the easy implementation of VR on the menu bar. Seamlessly can go in and out. Great now you can use any camera for VR. I kidnapped my avatar by taking over his body and now doing a walkaround the aircraft is fantastic. Just did it for PMDGs 747 and it's as real as it gets. 

 

Also upgraded to VR with client install and worked without a problem.


i7-10700k (ock'd 3 cores to 5.1 MHz and 5 others to 4.7 MHz), 32 GB XPG RAM, EVGA GeForce RTX 2070 Super 8GB, TUF Gaming 1200 LGA, MOBO, Corsair H100i 244 mm cooler.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, Lenny777 said:

 I kidnapped my avatar by taking over his body... 

 

Too funny!   lol

  • Upvote 1

  John  Hubbard   MSFS2020 - Win10                    

          

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just updated by NVidia 1070 driver and that solved the problem. The VR menu suddenly appeared and all is working well.

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, blueshark747 said:

Hardware and autogen settings???

Like I said I can run it smooth without autogen...once i move sliders Stereo mode goes to the crapper

I use an I5 2500k at 4.5 ghz with a 980TI card.  My setting are very dense or dense.  Most places are very smooth.  The most troublesome is KSEA which is flyable but does studder.

 

Danny


Danny

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    30%
    $7,735.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...