Jump to content

Sign in to follow this  
GSalden

PTA2 for P3Dv4 : Custom Presets thread

Recommended Posts

1 hour ago, ThomassoCZ said:

Hi Gerard,

I tried your preset and this it what it looks like. The cockpit is very dark, clouds are brown-ish and there are some weird blue textures on the ground. Also the water is too saturated.

Did I do something wrong?

2hi5vzp.png

Thanks,

Tomas

Hi Thomas,

First make sure you go back to the default Shaders ( Un-reinstall P3Dv4.1 Client )

Un- reinstall PTA 2.60.

Now try again my preset.

I use ASP4 + ASCA ( clouds ) + EnvTex ( skies in ASCA / water / sun / moon / rain )

Regards, Gerard

 


Gerard

7940x ( 14 cores ) : 8 cores @ 4.8 - 6 cores @ 4.0 Ghz - Gigabyte X299 Gaming 7 - 32 Gb G.Skill Trident Z 3200Mhz Cl 14 - Gigabyte GTX 2080 TI Windforce OC @1920 Mhz - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - Thermaltake Level 10 GT case - EKWB Extreme 240 liquid cooling set push/pull - 2x 43” Sony 4K tv's in NVSurround

8700K : all 6 cores @ 5.0 GHz - Asus ROG 370 - 16 Gb 4000 MHz @ 3600 Mhz - Gigabyte GTX 2080 Windforce OC @ 1900 Mhz - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - 1x 55” Sony 4K tv

My flightsim vids :  https://www.youtube.com/user/fswidesim/videos?shelf_id=0&sort=dd&view=0

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, GSalden said:

First make sure you go back to the default Shaders ( Un-reinstall P3Dv4.1 Client )

Un- reinstall PTA 2.60.

 

 

Gerard.

Is it really necessary to reinstall Client every time we try new preset? Why it is not just enough to delete Shaders folder and P3D will recreate it again as it says in P3D website? Also why PTA needs to be reinstalled? There is an option in PTA to download default shaders back. 

I try different presets many times a week so reinstalling all that stuff will be a pain in a neck. 

Thx 


Edward

i9-9900K 4.7GHz | Gigabyte Z390 AORUS Master | EVGA FTW3 ULTRA GeForce RTX 2080 Ti 11GB | CORSAIR H115i PRO Liquid CPU Cooler | G.SKILL TridentZ 32GB (4 x 8GB) DDR4 4000 (PC4 32000) | CORSAIR RM850x PSU | W10 Pro | ASUS 24” Triple Monitor Surround set | Prepar3D v4.5

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, skysurfer said:

Gerard.

Is it really necessary to reinstall Client every time we try new preset? Why it is not just enough to delete Shaders folder and P3D will recreate it again as it says in P3D website? Also why PTA needs to be reinstalled? There is an option in PTA to download default shaders back. 

I try different presets many times a week so reinstalling all that stuff will be a pain in a neck. 

Thx 

Normally you can reinstall default Shaders from within PTA, but looking at your screenshot it looks as if there is something wrong with the default/modified Shaders.

So just to be sure that you start with correct default Shaders I advise you to do so. It is only once.  

And each time before applying a new or modified preset , reinstall the default Shaders first in PTA. 

Regards, Gerard


Gerard

7940x ( 14 cores ) : 8 cores @ 4.8 - 6 cores @ 4.0 Ghz - Gigabyte X299 Gaming 7 - 32 Gb G.Skill Trident Z 3200Mhz Cl 14 - Gigabyte GTX 2080 TI Windforce OC @1920 Mhz - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - Thermaltake Level 10 GT case - EKWB Extreme 240 liquid cooling set push/pull - 2x 43” Sony 4K tv's in NVSurround

8700K : all 6 cores @ 5.0 GHz - Asus ROG 370 - 16 Gb 4000 MHz @ 3600 Mhz - Gigabyte GTX 2080 Windforce OC @ 1900 Mhz - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - 1x 55” Sony 4K tv

My flightsim vids :  https://www.youtube.com/user/fswidesim/videos?shelf_id=0&sort=dd&view=0

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, GSalden said:

Hi Thomas,

First make sure you go back to the default Shaders ( Un-reinstall P3Dv4.1 Client )

Un- reinstall PTA 2.60.

Now try again my preset.

I use ASP4 + ASCA ( clouds ) + EnvTex ( skies in ASCA / water / sun / moon / rain )

Regards, Gerard

 

Looks like it helped, thanks! I don't use any WX system now, waiting for Rex Sky Force. 

Tomas


Tomáš Pokorný

sign.php?call=160   signature-dark.png

SYSTEM -> CPU: Intel Core i7-8700K @ 5.0 GHz | GPU: Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti @ 2027 MHz | RAM: 2x8 GB G.Skill Trident RGB 3200 MHz | MOBO: AsRock Z370 Extreme 4 | SSD: Kingston 256 GB, Samsung 860 EVO 1 TB | HDD: Western Digital 1 TB | CPU COOLER: Corsair H115i | CASE: Corsair Obsidian Series 750D | PSU: Seasonic Focus Gold 750W 

EQUIPMENT -> YOKE: Saitek Pro Flight Yoke System + Throttle Quadrant, Saitek X52 | RUDDER PEDALS: Saitek Pedals | CAMERA: TrackIR 5

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, GSalden said:

Hi Thomas,

First make sure you go back to the default Shaders ( Un-reinstall P3Dv4.1 Client )

Un- reinstall PTA 2.60.

Now try again my preset.

I use ASP4 + ASCA ( clouds ) + EnvTex ( skies in ASCA / water / sun / moon / rain )

Regards, Gerard

 

I've got one more question. You don't use ReShade along with PTA? Why not?

 

Tomas


Tomáš Pokorný

sign.php?call=160   signature-dark.png

SYSTEM -> CPU: Intel Core i7-8700K @ 5.0 GHz | GPU: Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti @ 2027 MHz | RAM: 2x8 GB G.Skill Trident RGB 3200 MHz | MOBO: AsRock Z370 Extreme 4 | SSD: Kingston 256 GB, Samsung 860 EVO 1 TB | HDD: Western Digital 1 TB | CPU COOLER: Corsair H115i | CASE: Corsair Obsidian Series 750D | PSU: Seasonic Focus Gold 750W 

EQUIPMENT -> YOKE: Saitek Pro Flight Yoke System + Throttle Quadrant, Saitek X52 | RUDDER PEDALS: Saitek Pedals | CAMERA: TrackIR 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

PTA has post processing , so I do not need Reshade


Gerard

7940x ( 14 cores ) : 8 cores @ 4.8 - 6 cores @ 4.0 Ghz - Gigabyte X299 Gaming 7 - 32 Gb G.Skill Trident Z 3200Mhz Cl 14 - Gigabyte GTX 2080 TI Windforce OC @1920 Mhz - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - Thermaltake Level 10 GT case - EKWB Extreme 240 liquid cooling set push/pull - 2x 43” Sony 4K tv's in NVSurround

8700K : all 6 cores @ 5.0 GHz - Asus ROG 370 - 16 Gb 4000 MHz @ 3600 Mhz - Gigabyte GTX 2080 Windforce OC @ 1900 Mhz - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - 1x 55” Sony 4K tv

My flightsim vids :  https://www.youtube.com/user/fswidesim/videos?shelf_id=0&sort=dd&view=0

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, GSalden said:

PTA has post processing , so I do not need Reshade

Ok.

Does this look like your preset is applied correctly now?

Default:

33bpllk.png

Your preset:

xanbpu.png

Tomas


Tomáš Pokorný

sign.php?call=160   signature-dark.png

SYSTEM -> CPU: Intel Core i7-8700K @ 5.0 GHz | GPU: Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti @ 2027 MHz | RAM: 2x8 GB G.Skill Trident RGB 3200 MHz | MOBO: AsRock Z370 Extreme 4 | SSD: Kingston 256 GB, Samsung 860 EVO 1 TB | HDD: Western Digital 1 TB | CPU COOLER: Corsair H115i | CASE: Corsair Obsidian Series 750D | PSU: Seasonic Focus Gold 750W 

EQUIPMENT -> YOKE: Saitek Pro Flight Yoke System + Throttle Quadrant, Saitek X52 | RUDDER PEDALS: Saitek Pedals | CAMERA: TrackIR 5

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, ThomassoCZ said:

Ok.

Does this look like your preset is applied correctly now?

Default:

33bpllk.png

Your preset:

xanbpu.png

Tomas

It looks like mine , but the scene is somewhat dark.

Is it later on the day ?


Gerard

7940x ( 14 cores ) : 8 cores @ 4.8 - 6 cores @ 4.0 Ghz - Gigabyte X299 Gaming 7 - 32 Gb G.Skill Trident Z 3200Mhz Cl 14 - Gigabyte GTX 2080 TI Windforce OC @1920 Mhz - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - Thermaltake Level 10 GT case - EKWB Extreme 240 liquid cooling set push/pull - 2x 43” Sony 4K tv's in NVSurround

8700K : all 6 cores @ 5.0 GHz - Asus ROG 370 - 16 Gb 4000 MHz @ 3600 Mhz - Gigabyte GTX 2080 Windforce OC @ 1900 Mhz - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - 1x 55” Sony 4K tv

My flightsim vids :  https://www.youtube.com/user/fswidesim/videos?shelf_id=0&sort=dd&view=0

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, GSalden said:

It looks like mine , but the scene is somewhat dark.

Is it later on the day ?

It's 6:55 AM as stated on the panel. This is around noon:

2ject93.png

I also installed REX 4 Texture Direct theme.

Tomas


Tomáš Pokorný

sign.php?call=160   signature-dark.png

SYSTEM -> CPU: Intel Core i7-8700K @ 5.0 GHz | GPU: Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti @ 2027 MHz | RAM: 2x8 GB G.Skill Trident RGB 3200 MHz | MOBO: AsRock Z370 Extreme 4 | SSD: Kingston 256 GB, Samsung 860 EVO 1 TB | HDD: Western Digital 1 TB | CPU COOLER: Corsair H115i | CASE: Corsair Obsidian Series 750D | PSU: Seasonic Focus Gold 750W 

EQUIPMENT -> YOKE: Saitek Pro Flight Yoke System + Throttle Quadrant, Saitek X52 | RUDDER PEDALS: Saitek Pedals | CAMERA: TrackIR 5

Share this post


Link to post
Share on other sites
58 minutes ago, ThomassoCZ said:

It's 6:55 AM as stated on the panel. This is around noon:

2ject93.png

I also installed REX 4 Texture Direct theme.

Tomas

Looks realistic. 

Well done


Gerard

7940x ( 14 cores ) : 8 cores @ 4.8 - 6 cores @ 4.0 Ghz - Gigabyte X299 Gaming 7 - 32 Gb G.Skill Trident Z 3200Mhz Cl 14 - Gigabyte GTX 2080 TI Windforce OC @1920 Mhz - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - Thermaltake Level 10 GT case - EKWB Extreme 240 liquid cooling set push/pull - 2x 43” Sony 4K tv's in NVSurround

8700K : all 6 cores @ 5.0 GHz - Asus ROG 370 - 16 Gb 4000 MHz @ 3600 Mhz - Gigabyte GTX 2080 Windforce OC @ 1900 Mhz - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - 1x 55” Sony 4K tv

My flightsim vids :  https://www.youtube.com/user/fswidesim/videos?shelf_id=0&sort=dd&view=0

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, GSalden said:

Looks realistic. 

Well done

Yeah, if you ignore the clouds :-D 


Tomáš Pokorný

sign.php?call=160   signature-dark.png

SYSTEM -> CPU: Intel Core i7-8700K @ 5.0 GHz | GPU: Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti @ 2027 MHz | RAM: 2x8 GB G.Skill Trident RGB 3200 MHz | MOBO: AsRock Z370 Extreme 4 | SSD: Kingston 256 GB, Samsung 860 EVO 1 TB | HDD: Western Digital 1 TB | CPU COOLER: Corsair H115i | CASE: Corsair Obsidian Series 750D | PSU: Seasonic Focus Gold 750W 

EQUIPMENT -> YOKE: Saitek Pro Flight Yoke System + Throttle Quadrant, Saitek X52 | RUDDER PEDALS: Saitek Pedals | CAMERA: TrackIR 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

:biggrin:


Gerard

7940x ( 14 cores ) : 8 cores @ 4.8 - 6 cores @ 4.0 Ghz - Gigabyte X299 Gaming 7 - 32 Gb G.Skill Trident Z 3200Mhz Cl 14 - Gigabyte GTX 2080 TI Windforce OC @1920 Mhz - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - Thermaltake Level 10 GT case - EKWB Extreme 240 liquid cooling set push/pull - 2x 43” Sony 4K tv's in NVSurround

8700K : all 6 cores @ 5.0 GHz - Asus ROG 370 - 16 Gb 4000 MHz @ 3600 Mhz - Gigabyte GTX 2080 Windforce OC @ 1900 Mhz - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - 1x 55” Sony 4K tv

My flightsim vids :  https://www.youtube.com/user/fswidesim/videos?shelf_id=0&sort=dd&view=0

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Updated preset :

- all 3 cloud directional lighting tweaks have been added in the V4.1 way

- improved object lighting ( sunny side - shadow side ) 

 

Downloadlink : http://members.casema.nl/gsalden/PTA2-Saldo 4_1 v4 Vis 125.rar

PTA 260 Preset 4.jpg

 


Gerard

7940x ( 14 cores ) : 8 cores @ 4.8 - 6 cores @ 4.0 Ghz - Gigabyte X299 Gaming 7 - 32 Gb G.Skill Trident Z 3200Mhz Cl 14 - Gigabyte GTX 2080 TI Windforce OC @1920 Mhz - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - Thermaltake Level 10 GT case - EKWB Extreme 240 liquid cooling set push/pull - 2x 43” Sony 4K tv's in NVSurround

8700K : all 6 cores @ 5.0 GHz - Asus ROG 370 - 16 Gb 4000 MHz @ 3600 Mhz - Gigabyte GTX 2080 Windforce OC @ 1900 Mhz - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - 1x 55” Sony 4K tv

My flightsim vids :  https://www.youtube.com/user/fswidesim/videos?shelf_id=0&sort=dd&view=0

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks. This one took some time, but I am happy with the result..,


Gerard

7940x ( 14 cores ) : 8 cores @ 4.8 - 6 cores @ 4.0 Ghz - Gigabyte X299 Gaming 7 - 32 Gb G.Skill Trident Z 3200Mhz Cl 14 - Gigabyte GTX 2080 TI Windforce OC @1920 Mhz - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - Thermaltake Level 10 GT case - EKWB Extreme 240 liquid cooling set push/pull - 2x 43” Sony 4K tv's in NVSurround

8700K : all 6 cores @ 5.0 GHz - Asus ROG 370 - 16 Gb 4000 MHz @ 3600 Mhz - Gigabyte GTX 2080 Windforce OC @ 1900 Mhz - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - 1x 55” Sony 4K tv

My flightsim vids :  https://www.youtube.com/user/fswidesim/videos?shelf_id=0&sort=dd&view=0

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...