Joan Alonso

Objects Night Lighting 2.60

Recommended Posts

Hi,

I installed 2.60 after 4.1 update and everything is fine (no log errors) and all effects ticked working except the object night lighting.
With 2.52 and 4.0 I used to add a little brightness for objects during night. (Runways, taxiways...)
Now the Diffuse and ambient night lighting is not working for me. No matter the value.
I don't know if someone else is having the same problem or maybe I'm missing something.

Many thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Hi @MattDavies, thanks. I tried today again and i still have the problem. Object lighting is not working for day nor night. In fact I've partly solved it modifying the General.fx myself, (I do not have access to the file, tomorrow I'll post the lines I changed. I remember I copied three of the lines with the values and replaced with them the last three after "else" tag ). But not only this, this only works if I have cloud shadows cast ticked. Don't know what's going on. :blink: I reinstalled many times the 4.1 client so it doesn't seems to be something related to corrupt or not clean install of the 4.1 shaders.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

This are the lines I have changed, I do not know if it will give you a clue of the problem.

OyR0k1C.gif

Many thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the heads up.


Can you send me an email (matt.davies@projectfly.co.uk) with your purchase info and I'll send you a potential fix.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This looks interesting to me. I love the effects I'm getting out of most of the presets I've tried, but I find it a bit hard to navigate around unfamiliar airports at night due to (no doubt realistic) darkness levels. Was there a fix for this? Matt if you prefer the email route I can easily do that.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I used to do the same. We don’t have a solution yet. Maybe Matt is working on an update to solve it. It seems that shaders structure changed quite a bit from 4.0 to 4.1.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just tested with cloud shadows on AG buildings. 

With my last preset I had ambient sunlight ratio set to 0.95. Now I have it set at 0.50-0.60 to see a simular effect..

P3Dv4.1 has it's lighting / bloom  slightly different from v4.0. I use Black Marble and Night Environment and I normally had set the bloom at 0.85 to see orange looking highways at night.   To achieve the same in v4.1 I have set the bloom multiplier to 1.6 in PTA , so comparable with 1.35-1.40 in V4.1 when using the default value of 1.0 in PTA...

Regards,

Gerard

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now