Jump to content

Sign in to follow this  
regis9

P3Dv4.2 - Lost Use of Num Pad Del Key

Recommended Posts

Wow, yeah reinstalling all of my addons would be far less pleasant than just living with a remapped key.


Dave

Current System (Running at 1440p): ASUS ROG Maximus XII Hero Z490, i9 10900k @ 5.1Ghz, RTX2080ti, 32GB DDR4 3600 RAM, EVGA CLC 280mm AIO Cooler, Brunner CLS-E NG Yoke, Thrustmaster Warthog HOTAS, VirtualFly Ruddo+ and TQ6+

Share this post


Link to post

Just hold the shift key down and hit the numpad keys like you used to. Problem solved. 


Eric 

 

 

Share this post


Link to post

I tried that, but shift del did not work even though that’s what was listed in the controls 


Dave

Current System (Running at 1440p): ASUS ROG Maximus XII Hero Z490, i9 10900k @ 5.1Ghz, RTX2080ti, 32GB DDR4 3600 RAM, EVGA CLC 280mm AIO Cooler, Brunner CLS-E NG Yoke, Thrustmaster Warthog HOTAS, VirtualFly Ruddo+ and TQ6+

Share this post


Link to post

Try NumLock Off first then press "S". Now shift+numpad works as in version 4.1 from outside view.

With NumLock On, Shift+numpad does new actions from outside view.

Do we need to go back from version 4.2 to 4.1?

I don't use DEL key.


Patricio Valdes

Share this post


Link to post
13 hours ago, regis9 said:

Interestingly, I assigned that function to my other delete key (next to pgup pgdn on my keyboard) and p3d registered it as “num del”, even though it’s not that key.  Anyway it’s working now.

What is DEL key used for in P3Dv4.1?


Patricio Valdes

Share this post


Link to post
4 hours ago, trisho0 said:

Try NumLock Off first then press "S". Now shift+numpad works as in version 4.1 from outside view.

With NumLock On, Shift+numpad does new actions from outside view.

Do we need to go back from version 4.2 to 4.1?

I don't use DEL key.

Do you have chaseplane??? You can assign stuff there 


 
 
 
 
v63vq9-5.png

Share this post


Link to post
9 hours ago, trisho0 said:

What is DEL key used for in P3Dv4.1?

Resetting the view.  Particularly useful in spot view


Dave

Current System (Running at 1440p): ASUS ROG Maximus XII Hero Z490, i9 10900k @ 5.1Ghz, RTX2080ti, 32GB DDR4 3600 RAM, EVGA CLC 280mm AIO Cooler, Brunner CLS-E NG Yoke, Thrustmaster Warthog HOTAS, VirtualFly Ruddo+ and TQ6+

Share this post


Link to post
7 hours ago, tooting said:

Do you have chaseplane??? You can assign stuff there 

Just learned today is a camera add-on. I don't have it. No plan to give a try on it yet.


Patricio Valdes

Share this post


Link to post

I have v4.2 on my system with no addons and the numpad keys work correctly.


Ed Wilson

Mindstar Aviation
My Playland - I69

Share this post


Link to post
2 hours ago, trisho0 said:

Just learned today is a camera add-on. I don't have it. No plan to give a try on it yet.

All the features of ChasePlane don't work with v 4.2 yet so it may not fix your issue.

Brandon

Share this post


Link to post
6 hours ago, WarpD said:

I have v4.2 on my system with no addons and the numpad keys work correctly.

Load aircraft F-22 Raptor (default) and press "S" then check NumLock in ON. Now, press numpad any number. Did it work for you?


Patricio Valdes

Share this post


Link to post

Yep... works just fine.


Ed Wilson

Mindstar Aviation
My Playland - I69

Share this post


Link to post
1 hour ago, WarpD said:

Yep... works just fine.

So, your About is v4.1 correct?


Patricio Valdes

Share this post


Link to post

No... it is not.  The About shows 4.2.21.24048.  Just to be clear, you uninstalled your 4.1 before installing 4.2... right?  Because if you didn't... then your install is now messed up.


Ed Wilson

Mindstar Aviation
My Playland - I69

Share this post


Link to post
12 hours ago, WarpD said:

No... it is not.  The About shows 4.2.21.24048.  Just to be clear, you uninstalled your 4.1 before installing 4.2... right?  Because if you didn't... then your install is now messed up.

I followed the recommended P3D procedures. I uninstalled Client, Content and Scenery. Installed the v4.2 Client, Content and Scenery. I didn't uninstall the full v4.1 Then, all became fine until I found the NumPad changed. I had to use Shift key to make the NumPad to work. I didn't like that so I returned back to v4.1 Now, with V4.1 the NumPad works as I want, like it was and as the FSX and fs9 sims. From my About I had the v4.2 version as yours.

In your v4.2 did you change something to make the NumPad to work as V4.1?


Patricio Valdes

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    42%
    $10,670.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...