Jump to content

Sign in to follow this  
HansMatthijssen

GTN750 not picking up GS on RNAV/LPV approach (resolved)

Recommended Posts

Today I tried uninstalling the Reality XP software and reinstalling it.  After starting XP 11.32 I tried the Carenado Saab and Citation II.  It worked.  I exited XP11 and restarted it.  Tried the Saab and Citation II again and the problem returned.  Had to uncheck master and then recheck it to get it to work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

When you say "it worked", did you actually do a flight to see if it worked or just put a route in and hit the nav button and got "armed" and not "on"?

  • Like 1

SJED

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did a flight from LOWI to EDDM and it followed the flight route and also pickedup the ILS.

  • Like 1

i7-4790K, 16 GB RAM, GTX 1080, Win10

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, sjed said:

When you say "it worked", did you actually do a flight to see if it worked or just put a route in and hit the nav button and got "armed" and not "on"?

I put in a flight plan. Took off, turned on the autopilot.  First selected heading, it followed heading, then selected NAV.  It responded in NAV and turned to intercept the course.  But after exiting XP11 and starting it again the next flight when I selected NAV it did not respond.  Only after unchecking master in the Reality XP plugin and then rechecking did the autopilot respond and turn to intercept the NAV course.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@jfwharton Can you please detail what steps you've done from desktop to in-cockpit for the first flight which was working, in other words how did you start and selected the aircraft the first time?

Edited by RXP

Jean-Luc | reality-xp.com
This message from Reality XP is protected by a disclaimer: reality-xp.com/aboutrealityxp/email.html

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, RXP said:

@jfwharton Can you please detail what steps you've done from desktop to in-cockpit for the first flight which was working, in other words how did you start and selected the aircraft the first time?

After downloading the latest installer, I uninstalled the Reality XP.  Then using the latest installer I installed it.  I then started XP11.32.  Selected New Flight, selected the Carenado Saab 340, KDEN position runway 34L, Start Flight.  Once the flight loaded with engines running, loaded a flight plan into the GTN 750 KDEN - KEGE.  Checked the Reality XP plugin and saw that GTN 750 1 and master device are selected.  After takeoff engaged autopilot.  GPS was already selected on the GTN 750.  Selected Heading and IAS.  Autopilot follows heading.  Selected NAV and the autopilot turned to intercept the course.  After a short time I ended the flight and started a new flight, same procedure selecting the Carenado Citation II.  Same procedure after takeoff.  Selected NAV and the autopilot turned to intercept the course.  The Reality XP plugin was the same with GTN 750 1 and master device selected.  I then exited XP11.  Started XP11 again, went through the same procedures but this time with GTN 750 1 and master device selected, after selecting NAV the autopilot did not respond.  I ended the flight and tried the other aircraft.  Same thing.  Now for each of those aircraft when I start a flight I have to uncheck master device, then engage NAV and see that it engages, then check master device again.  I have to do this every flight.  It only engaged properly the first time I tried flying these aircraft after installing the latest version of Reality XP.

Share this post


Link to post
Share on other sites
29 minutes ago, jfwharton said:

but this time with GTN 750 1 and master device selected, after selecting NAV the autopilot did not respond. 

This is what is peculiar. Can you please detail/list all your XP11\Plugins folder?

Otherwise can you please do this:

  1. Open a file explorer window to "XP11\Resources"
  2. Create a folder named "plugins.disabled"
  3. Open the "plugins" folder
  4. Move all subfolders found in the "plugins" folder into "plugins.disabled" except "PluginAdmin", "DataRefEditor" and "rxpGTN".  (NB: just move the folders, not the files found in "plugins")
  5. Try again the same flight tests and see if this makes a difference.
  6. Once done, you can move all the folders from "plugins.disabled" back into "plugins".

Jean-Luc | reality-xp.com
This message from Reality XP is protected by a disclaimer: reality-xp.com/aboutrealityxp/email.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

I performed the steps you requested.  I did not have a datarefeditor editor folder in my plugins folder.  So I did the steps twice, once without the datarefeditor folder and then again with the one I downloaded from the xp11 developers site.  Same result, the issue still persists.  Here is a list of all of the plugins I have.

ASXPConnect
BetterPushback
ChaseViewDeluxe
DataRefEditor
FlyWithLua
Gizmo64.plugin
Little Xpconnect
PluginAdmin
rxpGTN
SkunkCraftsUpdater
TerraMaxx
WorldTraffic
WorldTrafficRadar
Xchecklist
xEnviro
XPLM.framework
XPUIPC
XPWidgets.framework

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, bennyh said:

I am running 2.5.14 😞

 

Same for me here. Not following flight plan in GPS mode on any aircraft. 2.5.14

 

Edited by Gsuri

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/12/2019 at 6:32 PM, RXP said:

Do you mean even with the default B58 for example, with v2.5.14?

Not working with v2.5.14 too. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iam using the Carenado PC12 and GTN750, same problem, RNAV approach does not get the glide slope, did a lot of testing....ILS approach works good but RNAV approach dont. The NAV AP is working good! So whatg should i do now? i bought the RXP only because the pillatus. I need a support please.

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, flyerbra said:

RNAV approach does not get the glide slope

The NAV AP is working good!

Hi, do you mean you have correct HNAV with the GTN in NAV mode? Can you please detail exactly what do you mean with "RNAV approach does not get the glide slope" ?


Jean-Luc | reality-xp.com
This message from Reality XP is protected by a disclaimer: reality-xp.com/aboutrealityxp/email.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

On a RNAV approach it's not working, as the topic Title says.  [removed - no need to YELL]

What else should i inform here ?

Iam flying in Nav mode, choose an approach RNAV for SBSV. the aircraft follows the vectors good but when intercept the first waypoint, on the correct altitude for that approach it does not follow the patch.

Edited by RXP

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    28%
    $7,145.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...