Jump to content

Sign in to follow this  
Denni

FMC Message: RWY (Insert Runway #) N/A

Recommended Posts

In the NGX 737-800, every time I put the destination airport EGPH (UK2000 Edinburgh) and LOWS (Digital Design Salz), I get the message RWY (Insert here) N/A. How can I fix this. I am using the latest AIRAC from Navigraph, and I tried using makerunways.exe. I heard that you can fix this by deleting the Airport_Runways file in the Navdata folder for p3d....but I dont have a file like that in my Nav folder for p3d v4, any help?

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 minutes ago, Denni said:

but I dont have a file like that in my Nav folder for p3d v4, any help?

The NGX doesn't use that file, if I'm recalling correctly, so you won't find it unless you have the 777 or 747 installed.

Are you using a route file generated by another source? For example: one you created a while ago, one you got from a website, or another program? If so, it could be that the information in the file doesn't match up properly. Some SIDs, for example, only work with specific runways - particularly in that area of the world.

Full names - first and last - in the forum, please.


Kyle Rodgers

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, scandinavian13 said:

The NGX doesn't use that file, if I'm recalling correctly, so you won't find it unless you have the 777 or 747 installed.

Are you using a route file generated by another source? For example: one you created a while ago, one you got from a website, or another program? If so, it could be that the information in the file doesn't match up properly. Some SIDs, for example, only work with specific runways - particularly in that area of the world.

Full names - first and last - in the forum, please.

Ah okay, So I didn't put any route in at the moment, only put in the Departure and destination, and it says EGPH or LOWS that the RWY is N/A. I didn't use any external routing. 

-Dennis Iusmen

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Denni said:

Ah okay, So I didn't put any route in at the moment, only put in the Departure and destination, and it says EGPH or LOWS that the RWY is N/A. I didn't use any external routing. 

Sounds like corrupt nav data. Have you manually altered any of the nav data files, or have you updated the nav data using a 3rd party source (navigraph or Aerosoft)?


Kyle Rodgers

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, scandinavian13 said:

Sounds like corrupt nav data. Have you manually altered any of the nav data files, or have you updated the nav data using a 3rd party source (navigraph or Aerosoft)?

I use the latest Navigraph AIRAC, 1806. I installed it manually, sort of, once the installer for navigraph put in the AIRAC in a separate folder, I proceeded to extract that folder into the PMDG Navdata folder, and the AIRAC showed it was working, but it might have been corrupt. I will try re installing it to see if it helped.

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, Denni said:

I installed it manually, sort of

This is likely the problem.

6 minutes ago, Denni said:

once the installer for navigraph put in the AIRAC in a separate folder, I proceeded to extract that folder into the PMDG Navdata folder, and the AIRAC showed it was working, but it might have been corrupt. I will try re installing it to see if it helped.

Either use the manual installer method, or use the data manager (by letting it scan and not by manually setting the location, since a manually set location is likely the cause of the data ending up in the wrong spot).


Kyle Rodgers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Looks like Navigraph just released 1807 just as we speak, I installed it and everything is working fine. Thanks for pointing me in the right direction! 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, Denni said:

Looks like Navigraph just released 1807 just as we speak, I installed it and everything is working fine. Thanks for pointing me in the right direction! 

Glad it's sorted!


Kyle Rodgers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    27%
    $6,960.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...