Sign in to follow this  
Altenholz

No Magenta LNAV Routing Line anymore after DTO

Recommended Posts

Hi folks,

 

When I have made a DTO into an existing waypoint in the FMC, no or a broken magenta line appears in the MFD 1. In MFD 2 it's okay. What could be the reason?

 

Greetings

Ingo

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

This is strange, since a DTO to a FIX/WPT usually fixed a disapeared flightplan. Can you take some pictures of the FMS and ND maybe?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wilco asap. Same happens when you change landing runway at destination airport. In this case, only the next coming waypoint is visible on the MFD and in LNAV mode the aircraft flies over it, without having an idea were to go next. Only solution is to make a further new DTO shortly after crossing this waypoint to get to the next coming waypoint. In this scenario both MFD's are effected.

Greetings

Ingo

Share this post


Link to post
Share on other sites

If that happens you should first of all clear all discontinuities and then g DTO the next waypoint you see on the ND. (Or the once that is active on the FMS NAV page in magenta).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this