Jump to content
Sign in to follow this  
kjjj11223344

Ortho4XP for FSX/P3D

Recommended Posts

8 hours ago, fyrakoto said:

HI,

did you change last line of the the Ortho4xp.cfg? you need to change the path for resmaple.exe

Yes. I posted a screenshot of the config and the text of the config.

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, gza036 said:

Yes. I posted a screenshot of the config and the text of the config.

Very weird. You are getting the same error from imagemagick: Caught exception: Ortho4XP_v130.exe: RegistryKeyLookupFailed `CoderModulesPath' @ error/module.c/GetMagickModulePath/665

 

I will need to see what this error means and how to fix it. It only seems to appear with some computers with the ImageMagick library.


Boeing777_Banner_Pilot.jpgsig_TheBusIveBeenWaitingFor.jpg

Alfredo Terrero

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/8/2018 at 6:41 PM, fyrakoto said:

Hi,

I downloaded imagemagick. what should I do with it. or just download and run the ortho4xp.exe again. I apologize,I am not really familiar with coding.

Thank you

 

Hi, please install it, then run ortho4xp and see if it fixes it. If not, then I will post back once I see what this error from imagemagick means.

Edit:

Actually, please don't install it for now. Please download the latest version from github, and see if you still have the error. This way you can help me try to fix the error so that others don't have to install Imagemagick (if that is even a fix to this issue).

Edited by kjjj11223344

Boeing777_Banner_Pilot.jpgsig_TheBusIveBeenWaitingFor.jpg

Alfredo Terrero

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/8/2018 at 6:41 PM, fyrakoto said:

Hi,

I downloaded imagemagick. what should I do with it. or just download and run the ortho4xp.exe again. I apologize,I am not really familiar with coding.

Thank you

 

 

9 hours ago, gza036 said:

Yes. I posted a screenshot of the config and the text of the config.

I added a potential fix to the code. Can you two download the latest version and let me know if it works now? The fix is based on what I read about the error form the ImageMagick documentation. If it doesn't fix it, I will continue trying to find a solution.


Boeing777_Banner_Pilot.jpgsig_TheBusIveBeenWaitingFor.jpg

Alfredo Terrero

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/11/2018 at 10:33 PM, kjjj11223344 said:

 

I added a potential fix to the code. Can you two download the latest version and let me know if it works now? The fix is based on what I read about the error form the ImageMagick documentation. If it doesn't fix it, I will continue trying to find a solution.

ok will do, and let you know

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/11/2018 at 10:33 PM, kjjj11223344 said:

 

I added a potential fix to the code. Can you two download the latest version and let me know if it works now? The fix is based on what I read about the error form the ImageMagick documentation. If it doesn't fix it, I will continue trying to find a solution.

Hi,

Tried the last version and got the same error :

Resample Info File: 'E:\Ortho4XP\Orthophotos\-20+040\-19+047\BI_12\2256_2576_BI12.inf'
[Source] Type = 'MultiSource'
[Source] NumberOfSources = 3
[Source1] Type = 'BMP'
[Source1] SourceDir = 'E:\Ortho4XP\Orthophotos\-20+040\-19+047\BI_12'
[Source1] SourceFile = '2256_2576_BI12.bmp'
[Source1] Layer = 'Imagery'
[Source1] SamplingMethod = 'Point'
[Source1] Channel_BlendMask = '3.0'
[Source1] Lon = 46.406250
[Source1] Lat = -17.978733
[Source1] NumOfCellsPerLine = 4096
[Source1] NumOfLines = 4096
[Source1] CellXdimensionDeg = 0.000343
[Source1] CellYdimensionDeg = 0.000325
[Source1] PixelIsPoint = 0
[Source1] Variation = 'January,February,March,April,May,June,July,August,September,October,November,December'
[Source2] Type = 'BMP'
[Source2] SourceDir = 'E:\Ortho4XP\Orthophotos\-20+040\-19+047\BI_12'
[Source2] SourceFile = '2256_2576_BI12_night.bmp'
[Source2] Layer = 'Imagery'
[Source2] SamplingMethod = 'Point'
[Source2] Channel_BlendMask = '3.0'
[Source2] Lon = 46.406250
[Source2] Lat = -17.978733
[Source2] NumOfCellsPerLine = 4096
[Source2] NumOfLines = 4096
[Source2] CellXdimensionDeg = 0.000343
[Source2] CellYdimensionDeg = 0.000325
[Source2] PixelIsPoint = 0
[Source2] Variation = 'LightMap'
Unable to open data source 'E:\Ortho4XP\Orthophotos\-20+040\-19+047\BI_12\2256_2576_BI12_night.bmp'.
Failed to create data source.
Caught exception: Ortho4XP_v130.exe: RegistryKeyLookupFailed `CoderModulesPath' @ error/module.c/GetMagickModulePath/665
Lockheed Martin(R) api_strings 4.3.29.25520
(C) Lockheed Martin. All rights reserved.

Share this post


Link to post
Share on other sites

skip night layer to see if you can move forward,

Edited by Chris Bell

Share this post


Link to post
Share on other sites

Downloaded fresh tonight. Edited the .cfg file and I get this error:

-> Encoding of the DSF file
     Final nbr of nodes: 990655
     DSF file encoded, total size is : 22277950 bytes (21.2M)
 *Activating DSF file.
Exception in thread Thread-2:
Traceback (most recent call last):
  File "threading.py", line 916, in _bootstrap_inner
  File "threading.py", line 864, in run
  File "src\O4_Tile_Utils.py", line 173, in build_tile_list
  File "src\O4_Tile_Utils.py", line 127, in build_tile
AttributeError: module 'O4_ESP_Globals' has no attribute 'ESP_build_dir'

This is the extract from my Ortho4XP.cfg

use_decal_on_terrain=False
ESP_resample_loc=C:\\Program Files\\Lockheed Martin\\Prepar3D v4 SDK 4.3.29.25520\\World\\Terrain\\resample.exe
create_ESP_night=False
create_ESP_summer=True
create_ESP_spring=False
create_ESP_fall=False
create_ESP_winter=False
create_ESP_hard_winter=False

 


You can find the online manual for all of our planes here: https://bigradials.com/pages/documentation
Join us on discord and chat with all the other Big Radials fans: https://discord.gg/4UpzKVSSqZ

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, fyrakoto said:

Hi,

Tried the last version and got the same error :

Resample Info File: 'E:\Ortho4XP\Orthophotos\-20+040\-19+047\BI_12\2256_2576_BI12.inf'
[Source] Type = 'MultiSource'
[Source] NumberOfSources = 3
[Source1] Type = 'BMP'
[Source1] SourceDir = 'E:\Ortho4XP\Orthophotos\-20+040\-19+047\BI_12'
[Source1] SourceFile = '2256_2576_BI12.bmp'
[Source1] Layer = 'Imagery'
[Source1] SamplingMethod = 'Point'
[Source1] Channel_BlendMask = '3.0'
[Source1] Lon = 46.406250
[Source1] Lat = -17.978733
[Source1] NumOfCellsPerLine = 4096
[Source1] NumOfLines = 4096
[Source1] CellXdimensionDeg = 0.000343
[Source1] CellYdimensionDeg = 0.000325
[Source1] PixelIsPoint = 0
[Source1] Variation = 'January,February,March,April,May,June,July,August,September,October,November,December'
[Source2] Type = 'BMP'
[Source2] SourceDir = 'E:\Ortho4XP\Orthophotos\-20+040\-19+047\BI_12'
[Source2] SourceFile = '2256_2576_BI12_night.bmp'
[Source2] Layer = 'Imagery'
[Source2] SamplingMethod = 'Point'
[Source2] Channel_BlendMask = '3.0'
[Source2] Lon = 46.406250
[Source2] Lat = -17.978733
[Source2] NumOfCellsPerLine = 4096
[Source2] NumOfLines = 4096
[Source2] CellXdimensionDeg = 0.000343
[Source2] CellYdimensionDeg = 0.000325
[Source2] PixelIsPoint = 0
[Source2] Variation = 'LightMap'
Unable to open data source 'E:\Ortho4XP\Orthophotos\-20+040\-19+047\BI_12\2256_2576_BI12_night.bmp'.
Failed to create data source.
Caught exception: Ortho4XP_v130.exe: RegistryKeyLookupFailed `CoderModulesPath' @ error/module.c/GetMagickModulePath/665
Lockheed Martin(R) api_strings 4.3.29.25520
(C) Lockheed Martin. All rights reserved.

I am reading up on the ImageMagick documentation to see how to fix this issue with their library. Busy with work this week, but will post back once the issue is fixed (It is difficult for me to debug this as I dont get this issue on any of the computers I have tested the program on, and the issue seems to occur on only certain computers). I have seen online that installing ImageMagick should fix the issue. If you want, you can try that. Otherwise, disable creation of night and seasonal textures and it should work until I get this issue sorted out.

Edited by kjjj11223344

Boeing777_Banner_Pilot.jpgsig_TheBusIveBeenWaitingFor.jpg

Alfredo Terrero

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, OzWookiee said:

Downloaded fresh tonight. Edited the .cfg file and I get this error:


-> Encoding of the DSF file
     Final nbr of nodes: 990655
     DSF file encoded, total size is : 22277950 bytes (21.2M)
 *Activating DSF file.
Exception in thread Thread-2:
Traceback (most recent call last):
  File "threading.py", line 916, in _bootstrap_inner
  File "threading.py", line 864, in run
  File "src\O4_Tile_Utils.py", line 173, in build_tile_list
  File "src\O4_Tile_Utils.py", line 127, in build_tile
AttributeError: module 'O4_ESP_Globals' has no attribute 'ESP_build_dir'

This is the extract from my Ortho4XP.cfg


use_decal_on_terrain=False
ESP_resample_loc=C:\\Program Files\\Lockheed Martin\\Prepar3D v4 SDK 4.3.29.25520\\World\\Terrain\\resample.exe
create_ESP_night=False
create_ESP_summer=True
create_ESP_spring=False
create_ESP_fall=False
create_ESP_winter=False
create_ESP_hard_winter=False

 

Hi, I just updated a potential fix. I have not seen this error before, so if the fix doesn't help the issue, can you upload a video of the steps you use to run the program? Do you run the exe, or do you run it with python, and if so, which python version? If the fix fixed the issue, please let me know as well.

  • Like 1

Boeing777_Banner_Pilot.jpgsig_TheBusIveBeenWaitingFor.jpg

Alfredo Terrero

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks, I'll try that. I am running the EXE as the python version does not want to work (I've already got the normal Ortho4XP 1.30 running in a different directory by the python file so not sure what's wrong there)


You can find the online manual for all of our planes here: https://bigradials.com/pages/documentation
Join us on discord and chat with all the other Big Radials fans: https://discord.gg/4UpzKVSSqZ

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, OzWookiee said:

Thanks, I'll try that. I am running the EXE as the python version does not want to work (I've already got the normal Ortho4XP 1.30 running in a different directory by the python file so not sure what's wrong there)

What python version are you using, and what error are you getting when you run it with python? Sadly, I built a custom c++ DLL (the pyd file in the main directory) as creating the night and season textures in python was too slow. This DLL only runs with the python version that I built it for (3.6.4), so if you want to run it with python, need to rebuild the DLL. There are rudimentary (and I admit bad) steps on how to do this on the readme.


Boeing777_Banner_Pilot.jpgsig_TheBusIveBeenWaitingFor.jpg

Alfredo Terrero

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK Just ran it and got this:

-> Encoding of the DSF file
     Final nbr of nodes: 990655
     DSF file encoded, total size is : 22277950 bytes (21.2M)
 *Activating DSF file.
ESP_build_dir is None inside of resample... something went wrong, so can't run resample

Completed in 32.85sec.
_________________________________________________________________________________________________
Batch process completed in 32.87sec

There are no files being created in "Ortho4XP_FSX_P3D-master\Orthophotos\+50-010\+51-001\BI_16"

# TODO: these globals are hackish. try to not use globals

build_for_ESP = False
do_build_masks = False
ESP_build_dir = None

^^^ is the current state of O4_Globals.py so I'm assuming that ESP_build_dir is not being set since there error mentions "None"


You can find the online manual for all of our planes here: https://bigradials.com/pages/documentation
Join us on discord and chat with all the other Big Radials fans: https://discord.gg/4UpzKVSSqZ

Share this post


Link to post
Share on other sites
35 minutes ago, OzWookiee said:

OK Just ran it and got this:


-> Encoding of the DSF file
     Final nbr of nodes: 990655
     DSF file encoded, total size is : 22277950 bytes (21.2M)
 *Activating DSF file.
ESP_build_dir is None inside of resample... something went wrong, so can't run resample

Completed in 32.85sec.
_________________________________________________________________________________________________
Batch process completed in 32.87sec

There are no files being created in "Ortho4XP_FSX_P3D-master\Orthophotos\+50-010\+51-001\BI_16"


# TODO: these globals are hackish. try to not use globals

build_for_ESP = False
do_build_masks = False
ESP_build_dir = None

^^^ is the current state of O4_Globals.py so I'm assuming that ESP_build_dir is not being set since there error mentions "None"

Yes, that is a new error message I added. I can't reproduce this, as ESP_build_dir *should* be set by the time that area of the code runs. Can you take a video of the steps you take to run the program?

You mention that there are no files being made in "Ortho4XP_FSX_P3D-master\Orthophotos\+50-010\+51-001\BI_16". This confirms my suspicion that the file downloading code isn't being run (this is the code that sets the ESP_build_dir". Are you running the program like this: 

? If not, then how are you running the program (I'd like to add logic to prevent this error in case others are running the program in the manner you are running it).

Edited by kjjj11223344

Boeing777_Banner_Pilot.jpgsig_TheBusIveBeenWaitingFor.jpg

Alfredo Terrero

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    53%
    $13,405.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...