Sign in to follow this  
flightdynamics

Darkness problem P3D v4.4

Recommended Posts

Hi all,

I've just updated to P3D v4.4 and installed the latest version of PTA and Matt's Dec preset. I've loaded in at Manchester and straight away, most things I notice are now black. See screenshots below, aircraft is black, wing is black, the VC is totally black, can't see where the switches are, the scenery on the ground looks pretty, you've guessed, black. lol. I kinda know it's a lighting thing that needs tweaking but I have no idea what specific setting this is, it's too black for me, I need to make it a bit more lighter so I can see what's going on. 

http://prntscr.com/lqq3mb

http://prntscr.com/lqq4rp

http://prntscr.com/lqq54t

 

Kind regards,

Charlie

Edited by flightdynamics

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Well yeah, I know it's that, I'm asking for the specific setting in which I need to alter, I don't know what effect each one is having on the sim. It looks amazing apart from the issue I'm having so I don't want to tweak anything incase I lose what already makes it look good.

Edited by flightdynamics

Share this post


Link to post
Share on other sites

Step 1 is untick aircraft lighting and VC lighting. Apply preset, start sim and check if shading come back

If it does, the settings may be too aggresive. LM have reworked moonlighting for V4.4, so look at moonlight diffuse and ambient. Default value is one, so maybe change 0.1 at a time up or down, to get the effect you are after.

Diffuse is light direct from the sun/moon, ambient is the light bouncing around coming off other objects, not direct from the source.

Everything look OK during the day on your aircraft?

Share this post


Link to post
Share on other sites

So I followed what you said above... turns out it wasn't PTA. I hadn't installed the dynamic lighting mod that came with the UK2000 scenery, which confused me as I don't use dynamic lighting anyway, but once I installed that it returned to normal. Thanks for the help though....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Your content will need to be approved by a moderator

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this