SKIPS2

1SEC PAUSE AFTER T/O

Recommended Posts

21 minutes ago, Sekkha said:

forget what I said here...I now think it has nothing to do with flight saving

My theory now is that is has to do with the recording of the "off" time in ACARS..

Maybe you can check if prior to takeoff you have the "out" time field populated,  it seems that only then it happens because ACARS wants to log the "off" time" then after liftoff

 

ahh..our posts just crossed

Are you talking about the ETD UTC field on the DLINK page? Because I get the pause if I have that filled in.

Alex Pugh

Edited by Chapstick

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Had the same pause yesterday when leaving Gatwick, thought it was weird. Sim paused right after lift off

Share this post


Link to post
Share on other sites
41 minutes ago, Chapstick said:

Are you talking about the ETD UTC field on the DLINK page? Because I get the pause if I have that filled in.

Alex Pugh

 on page 2 of the datalink menu...you will find fields for out / off/ on / in

there is where the actual flight times get logged

to check my theory check if also the "out" time field is populated prior to takeoff. 

 

on certain flight setups despite activating Datalink I dont get this field populated and then it doesnt happen as far as I observed.......therefore my theory (but only a theory of course, could again be wrong ..:) 

Edited by Sekkha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys,

I bring this topic up because I experience the very short pause on every takeoff post-update too.

Any clue so far ? Any return from the team ?

Fly safe,

Alex

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, alex98 said:

Any return from the team ?

Will be fixed in the next update. I don't see it on the latest beta build anymore.

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, scandinavian13 said:

Will be fixed in the next update. I don't see it on the latest beta build anymore.

Hello Kyle,

Thank you for the info.

Take care,

Alex

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/2/2019 at 12:41 AM, scandinavian13 said:

Will be fixed in the next update. I don't see it on the latest beta build anymore.

Good to hear.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank goodness for this thread. 

I was wondering if it was my new machine as I didn’t notice it before.

My SIM doesn’t freeze, but I notice the PFD skips a degree or two during liftoff.

Glad to know it’s not my computer. Now I can re-assemble it again. 😀

 

IM

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now