jujumannn

RAAS will not stay checked and saved in PMDG 747, 777

Recommended Posts

Hello, 

Recently Raas stop working with my install's of PMDG's 747 Queen of the skies II and PMDG's 777, Prepar3d v4. After I check the on/off box under Raas then save it, I'll pick an active runway, and if I'm lucky, I'll get one call from Raas stating the runway I'm on and that's it. I'll look at the Raas on/off box and the box is no longer checked. Looking at numerous postings on the forum, I know the Dll is critical and I have cut and pasted what the entry should be with no change. With my last attempt  I removed ALL my PMDG products( 737, 747, 777). and reinstalled just the 747. The new Dll, under Program Data has two new entry's, one for <Name> RAASPRO and one for <name> PMDG Interface(I abbreviated here just to state there 2 Lauch.Addon entry's common to what Iv'e seen on the various Post). I believe only the 747 and 777 come with a version of Raas which I'm trying to get to working again. I haven't purchased the stand alone Raas sold by FS2crew but thought about it. However I feel purchasing it would not make a difference since Raas worked with the PMDG  747 and 777 originally. I'm at my wits end trying to figure this out why Raas will not stay to the "ON" position. One last observation, I did have the Aerosoft airbus installed and Raas worked with the Airbus. But I also removed the Airbus program to try to isolate my issue.

Any info would be greatly appreciated, Thank you,

Lonnie

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

I think I had the same problem and could solve it by activating RAAS over the options menu on the CDU of the PMDG 747-400.
You will find a point there which activates the program. If this point is set to NO the tick in the checkbox that you were talking about will always get a lost after a certain time.
Hopefully this solves your problem!

Let me know if you cant find the point and I will take a look when I'm back home.

Share this post


Link to post
Share on other sites

There is currently an issue with RAAS and some (or possibly all) of the 747-400 freighter models. RAAS does not work at all at the moment for me in the 747-400F, but it works fine in the 747-400 PAX version.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now