pmb

Doubled entry in NZPM.xml

Recommended Posts

Hi,

I tried to take off from NZPM (Palmerston North / NZ) but PSXseecontraffic (14.0) did not work because of a double entry in NZPM.xml. There is indeed a double entry for r10 as follows

------------------------------------------

<?xml version="1.0"?>
<meta>
    <info name="author" value="ParkPosGenerator" />
    <info name="version" value="9.5" />
    <info name="date" value="Mon Mar 25" />
</meta>
<parameters>
    <parameter name="ICAO" value="NZPM" />
    <parameter name="IATA" value="PMR" />
    <parameter name="latitude" value="-40.320555" />
    <parameter name="longitude" value="175.616945" />
    <parameter name="airport_name" value="Palmerston North" />
    <parameter name="supplier" value="P3D ORBX" />
    <parameter name="num_real_live_options" value="0" />
    <parameter name="num_real_live_parkpos" value="0" />
    <parameter name="parking_percentage" value="35" />
    <parameter name="last_update" value="" />
</parameters>
....

<parkpos id="r10" latitude="-40.323132" longitude="175.616318" heading="0.0" radius="6.0">
        <aircraft>
            <option airlines="ANZ,EAQ,QFA" types="C172" real="false" />
        </aircraft>
    </parkpos>
    <parkpos id="r10" latitude="-40.324345" longitude="175.619522" heading="286.7" radius="18.0">
        <aircraft>
            <option airlines="CVA,XJE" types="B738,A320" real="false" />
        </aircraft>
    </parkpos>
------------------------------------------

After deleting one of the entries, PSXSeecontraffic did work. As the header states, the xml file was created using ParkPosGenerator.

Is there anything I can do about this?

Thanks and kind regards, Michael

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Michael,

I'm fairly certain I ran into an identical issue, and my solution was to do as you did and delete the double entries. What led me to take a look at the .xml's was that I noticed an error message in PSXseecontraffic about duplicate parking postions, and I was getting no parked aircraft at some airports. Upon review of the respective .xml's I noticed MANY duplicated parking positions. Deleting the doubles solved the problem, and I got parked aircraft. Unfortunately, I expect the I will encounter this again when I run ParkPos after installing new scenery. My parked files were generated by v9.5. I have installed 9.6, but the release notes don't say anything about fixing our issue.

If I'm not mistaken, my issue was with FSDT airports.

Kind Regards,

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
6 hours ago, pmb said:

Hi,

I tried to take off from NZPM (Palmerston North / NZ) but PSXseecontraffic (14.0) did not work because of a double entry in NZPM.xml. There is indeed a double entry for r10 as follows

------------------------------------------

<?xml version="1.0"?>
<meta>
    <info name="author" value="ParkPosGenerator" />
    <info name="version" value="9.5" />
    <info name="date" value="Mon Mar 25" />
</meta>
<parameters>
    <parameter name="ICAO" value="NZPM" />
    <parameter name="IATA" value="PMR" />
    <parameter name="latitude" value="-40.320555" />
    <parameter name="longitude" value="175.616945" />
    <parameter name="airport_name" value="Palmerston North" />
    <parameter name="supplier" value="P3D ORBX" />
    <parameter name="num_real_live_options" value="0" />
    <parameter name="num_real_live_parkpos" value="0" />
    <parameter name="parking_percentage" value="35" />
    <parameter name="last_update" value="" />
</parameters>
....

<parkpos id="r10" latitude="-40.323132" longitude="175.616318" heading="0.0" radius="6.0">
        <aircraft>
            <option airlines="ANZ,EAQ,QFA" types="C172" real="false" />
        </aircraft>
    </parkpos>
    <parkpos id="r10" latitude="-40.324345" longitude="175.619522" heading="286.7" radius="18.0">
        <aircraft>
            <option airlines="CVA,XJE" types="B738,A320" real="false" />
        </aircraft>
    </parkpos>
------------------------------------------

After deleting one of the entries, PSXSeecontraffic did work. As the header states, the xml file was created using ParkPosGenerator.

Is there anything I can do about this?

Thanks and kind regards, Michael

 

Hello Michael,

I thought you had left PXseeconTraffic? Welcome back... 😉

For the time being you have to manually delete double entries until I have improved PPG.

EDIT: PPG 9.7 will generate unique parking positions only.

Kind regards,

Nico

Edited by kiek

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, kiek said:

Hello Michael,

I thought you had left PXseeconTraffic? Welcome back... 😉

 

I couldn't resist that Easter offer from Real Traffic... although I feel guily.

2 hours ago, kiek said:

EDIT: PPG 9.7 will generate unique parking positions only.

Thanks for taking care, will install and run this one.

As a side note, I had been using PSXSeecontraffic networked for some time. I'm now running it on the Flightsim machine and according to my first impression it seems to be much smoother. There is a minor disadvantage I can't interact with the UI while flying (at least not without having it on top of the sim) but otherwise this seems to work better overall.

Kind regards, Michael

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, pmb said:

As a side note, I had been using PSXSeecontraffic networked for some time. I'm now running it on the Flightsim machine and according to my first impression it seems to be much smoother. There is a minor disadvantage I can't interact with the UI while flying (at least not without having it on top of the sim) but otherwise this seems to work better overall.

With these multi core cpu's it is better to run RealTraffic and PSXseeconTraffic at the FlightSim machine. However, a second (or more) monitor for the UIs would be handy. 

Kind regards,

Nico

Share this post


Link to post
Share on other sites

Michael and Nico,

I used to run PSXseecontraffic on a networked laptop, but I finally got tired of seeing the skips/jerkiness of AI movement. Lately I've been running it locally and it definitely smooths out the traffic movement.

Thanks Nico for PPG 9.7. I'll give it a try.

Kind Regards,

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
7 hours ago, somiller said:

I used to run PSXseecontraffic on a networked laptop, but I finally got tired of seeing the skips/jerkiness of AI movement. 

Well the difference should not be that great (it should be hardly noticable with the eye), maybe there was a lot of local network traffic (from other apps) or your laptop was not fast enough ...

Edited by kiek

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.