mykejb

SimServer interferes with internet connection

Recommended Posts

I've had this happen quite a few times while SimServer is still running in the background after a FS session. I try to access the Internet and get "page cannot be reached" for every page. As soon as I close SimServer the pages will load perfectly.

Is this a known issue?

Mike

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

19 minutes ago, mykejb said:

I've had this happen quite a few times while SimServer is still running in the background after a FS session. I try to access the Internet and get "page cannot be reached" for every page. As soon as I close SimServer the pages will load perfectly.

Is this a known issue?

Mike

Hi Mike,

I don't have an explanation how this could happen. Yes, SimServer does create a webserver but it listens on specific ports not utilized by typical internet applications. What's your setup like? Are you connected to a router directly via cable or wifi? Do you use a proxy? It's the first time I read this and the underlying architecture hasn't changed since the initial launch in 2015 so I'm baffled.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah I was pretty confused about it too. It doesn't happen every time, just very occasionally which is really odd.  If it's not a known problem I'll try and dig a bit deeper next time it happens. It's possible it's an  interaction with a VPN client or Wireshark or some other dev software I have loaded.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Happens here too if i run it and its sitting idle. for some time

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just open a topic about this without realizing people are having my same issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I haven't open the specified ports for SimServer to talk free that might help I will try it out and report

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opening the Ports did not helped still interrupts Internet connection

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok so it seem like the internet issue doesn't happen when Prepar3D v4 is running. I used the software for 3 Hours and just sat at the airport doing other stuff with VPilot also active so I would know exactly when connection was drop, but it never happened. I might do a longer test but it seems pretty convincing to me.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/27/2019 at 1:57 AM, ETNWHVAC said:

Ok so it seem like the internet issue doesn't happen when Prepar3D v4 is running. I used the software for 3 Hours and just sat at the airport doing other stuff with VPilot also active so I would know exactly when connection was drop, but it never happened. I might do a longer test but it seems pretty convincing to me.

Same here, if i leave it active when P3D is shutdown, i loose internet eventually.

 

Same actually happens when i leave the ProjectFLY client running too, oddly enough.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Same problem here...

I have to add that since a few days, connection with simserver is lost and unable to reconnect (keep trying, but to no avail...).

Only after generating a new QR-code and make a new connection, is solves but only for a few hours.

I have 2 iPads connected for the 2 CDU's on the B747, sometimes only one is working.

Edited by Headley

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now