Chapstick

4.5 hot fix is out

Recommended Posts

Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Thanks for clearing that up about the current files regarding the HotFix.

Regards,

Scott

Share this post


Link to post

FYI.....whatever they changes they made...my sim never look better....hopefully will stay that way....Still higher CPU usage, but I never had better smoothness. Will wait for FSL update to see how that works, but for now all good....

Share this post


Link to post
13 minutes ago, Jedi928 said:

Interesting but AIG OIC What is it?

AIG=Alpha India Group. OCI="One Click Installer" AIM=AI Manager...ie. the core AI software.

Basically it injects AI traffic in to your sim. 

For more info and links to downloads etc.. check here.... https://www.alpha-india.net/

Register at the site for forum access, they'll answer all your questions...🙂

Share this post


Link to post
8 minutes ago, cyyzrwy24 said:

FYI.....whatever they changes they made...my sim never look better....hopefully will stay that way....Still higher CPU usage, but I never had better smoothness. Will wait for FSL update to see how that works, but for now all good....

Here the same . Core 0 usage V4.4 60-95% , now almost continuesly 100%.

I was able to minimize the micro stutters in heavy scenery with 25 hertz.

V4.4 : Vsync On / 27 fos locked

V4.4 : Vsync OIn / 26 fos locked 

( with Vsync on my fps still have peaks 

Share this post


Link to post
1 hour ago, SledDriver said:

Sure. And I am. But uninstalling everything isn't the most effective debugging method. Uninstalling everything is perhaps the way to go for people with no real techy knowledge.

Dear @SledDriver you are again making your own interpretation of that I wrote. Please quote my statement where I advise you to UNINSTALL all.

You as a techy would have known by now that there is: a) a function to disable all addons, function working only for XML addons

b) a posibility to edit other xml files to render addons inactive

c) a posibility to save your cfg files (terrain.cfg included) and let P3D rebuild new ones

d)....

Well...continue to treat other users inferior and live with your minor CTD.

Best regards from Lake Constance.

Share this post


Link to post
52 minutes ago, ttbq1 said:

uninstalled and install P3D in vanilla mode and there was no problem. I started to add add-ons without any CTD. After adding AIG IOC entry the problem came back.

Excellent job!

  • Like 1

Share this post


Link to post
12 minutes ago, SunDevil56 said:

AIG=Alpha India Group. OCI="One Click Installer" AIM=AI Manager...ie. the core AI software.

Basically it injects AI traffic in to your sim. 

For more info and links to downloads etc.. check here.... https://www.alpha-india.net/

Register at the site for forum access, they'll answer all your questions...🙂

Ok thanks for this answer but usually are you sure all Add-ons entry should be in C:\Users\XXX\AppData\Roaming\Lockheed Martin\Prepar3D v4\add-ons.cfg and 0 entry should be in C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v4\add-ons.cfg?

I have the same problem with sode with one entry for sode in C:\Users\XXX\AppData\Roaming\Lockheed Martin\Prepar3D v4\add-ons.cfg and all the rest of the entries except sode entry are in C:\Users\XXX\AppData\Roaming\Lockheed Martin\Prepar3D v4\add-ons.cfg!

Share this post


Link to post
4 minutes ago, GEKtheReaper said:

Dear @SledDriver you are again making your own interpretation of that I wrote. Please quote my statement where I advise you to UNINSTALL all.

Well...continue to treat other users inferior and live with your minor CTD.

Huh? I agreed with you.

 

Share this post


Link to post
1 hour ago, GSalden said:

V4.4 : Vsync OIn / 26 fos locked 

After playing for quite sometime I decided to leave unlimited and 60Hz....

Share this post


Link to post
58 minutes ago, SledDriver said:

Huh? I agreed with you.

 

I apologize! I was in "fight" mode and misinterpreted your techy statement as me beeing not that techy. It's a common mistake people make when reading and interpreting information using own emotions.

Hopefuly you will get a grip on what is causing your CTD and are able to share your findings.

BR, Gerald

Share this post


Link to post
2 hours ago, Jedi928 said:

Ok thanks for this answer but usually are you sure all Add-ons entry should be in C:\Users\XXX\AppData\Roaming\Lockheed Martin\Prepar3D v4\add-ons.cfg and 0 entry should be in C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v4\add-ons.cfg?

I have the same problem with sode with one entry for sode in C:\Users\XXX\AppData\Roaming\Lockheed Martin\Prepar3D v4\add-ons.cfg and all the rest of the entries except sode entry are in C:\Users\XXX\AppData\Roaming\Lockheed Martin\Prepar3D v4\add-ons.cfg!

Pose your questions at their forum as I suggested.

All I can tell you is that I installed both the AIG AIM and the SODE module using the default method, that is to say, when I installed these, I let them install where the programs chose to by default, I didn't make any changes to the installation paths. Both are working fine for me is all I can tell you.

Share this post


Link to post
6 hours ago, ttbq1 said:

Regarding the CTD after autogen slider change while flying I think I have found the problem

I uninstalled and install P3D in vanilla mode and there was no problem. I started to add add-ons without any CTD. After adding AIG IOC entry the problem came back.

I realize that we have two add-on.cfg , one file under ProgramData and another one under Roaming. the xml of the AIG OIC was the only entry in the ProgramData add-on.cfg so I cut-paste that entry into my Roaming add-on.cfg (edit the package number to follow the last one x+1) and I left the ProgramData add-on.cfg completely empty.

The CTD is gone after 3 flights.

Ramon,

Since moving the data for AIG-OIC to the other add-on.cfg, have you tried running AIG Manager. The reason I ask is I'm curious whether that change will cause AIG Manager to throw an error.

Kind Regards,

Share this post


Link to post
6 hours ago, Jedi928 said:

Ok thanks for this answer but usually are you sure all Add-ons entry should be in C:\Users\XXX\AppData\Roaming\Lockheed Martin\Prepar3D v4\add-ons.cfg and 0 entry should be in C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v4\add-ons.cfg?

I have the same problem with sode with one entry for sode in C:\Users\XXX\AppData\Roaming\Lockheed Martin\Prepar3D v4\add-ons.cfg and all the rest of the entries except sode entry are in C:\Users\XXX\AppData\Roaming\Lockheed Martin\Prepar3D v4\add-ons.cfg!

Jerome,

My add-on cfg is same as yours...SODE is in "AppData\Roaming\Lockheed Martin\Prepar3D v4\add-ons.cfg" Pretty sure it is goes here when you install as "Administrator".

Share this post


Link to post
18 hours ago, Lorby_SI said:

Hi,

Prepar3d will create a new default one (as it does with all core config files that you delete). You will lose all scenery addons that have their reference in the scenery.cfg, and you have to add them back in yourself.

But this file has never changed and there is no reason whatsoever why you would want to delete it. There were instances where the simulator didn't start because of a single broken scenery path, but deleting the whole reference file is hardly the correct solution for that kind of problem...

Best regards

 

19 hours ago, mpo910 said:

P3D will build a new one. In my case P3D build a new one build did´t put in al my addons. So I returned the orginal file which I removed and saved before removing the scenery.cfg.Build why would you do that? 

 

Regards Marcus

 

Thanks.  Sorry, I don't know why I thought I had to do that.

Share this post


Link to post

Great success after two days of not working - HotFix is now working very well for me in my system.

My test has always been at the same addon airport which happens to be my home base. When the HotF came out the load went from 1.5 to 2 minutes to 4.5 to 5 minutes, now after my few more changes it is now 1 minute 40 seconds.  Also I have gained about 5 to 8 FPS in performance - so in summary I am now very happy with the HotFix.

What I did was to uninstall REX Advantage Weather Radar which actually was not configured in any aircraft due to issues.

Also I removed the Shaders folder but as a test I did not remove the P3D.cfg file and it worked immediately. So then I thought I should remove the P3D.cfg file and allowed P3D to build a new one and it worked just as well as the old CFG file so I left the new one in.

Also updated Active Sky

Edited by Dane Watson

Share this post


Link to post

@Dane Watson glad you have it sorted.

I must point out though, that many users here in this thread already pointed out the issues with REX A WX. If you would have followed those indications, it would have spared you the 2days agony....

Share this post


Link to post

Thanks everybody for your answer it seems i have a scenery add on who cause the problem, as soon as i desactivate the scenery add-on it works!

  • Like 1

Share this post


Link to post

Hi GEKtheReaper

Did all updates but Hotfix won’t load after installation-Client only

Reinstalled 4.5 and all good except MV WX Radar now doesn’t work

Should I uninstall MV WX Radar -not working anyway and try Hot fix again OR wait for a update from REX-one in the works I think?

xxd09

 

Share this post


Link to post
14 minutes ago, xxd09 said:

Hi GEKtheReaper

Did all updates but Hotfix won’t load after installation-Client only

Reinstalled 4.5 and all good except MV WX Radar now doesn’t work

Should I uninstall MV WX Radar -not working anyway and try Hot fix again OR wait for a update from REX-one in the works I think?

xxd09

 

I would uninstall the radar gauge, as it will probably crash P3D anytime a panel containing it is loaded (especially bad if the acft in your default flight uses it).  Better a missing gauge than one which will blow up the sim.  Reinstall it after they release an update for P3D v4.5

 

Share this post


Link to post

Thanks for prompt reply w6kd

I had no problems with 4.5 (except now no WX Radar!)and I have WX Radar  working in my FSX setup

So will tell REX and Milviz and wait

xxd09

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now