Baz2742

Strange behavior after simwestALBQ

Recommended Posts

Hi, - I recently tried out simwestALBQ free download. I had some problems with it and subsequently deinstalled it. A short time after (a couple of days) I found that the sim started crashing to the desktop when I tried to load specific airports. Sometimes it would hang at 1% to 3% when loading and timeout. Othertimes it would complete the loading and then crash to the desktop. I cant say for sure that it has anything to do with the simwingsALBQ but prior to installing I wasn't having any problems.

Simwings was installed to the scenery library not the xml method it also installed something to my C drive but I can't remember what that was for. I have tried using backup scenery.cfg and also the Prepar3D v4 folders in Program Data and Users locations. I have also deleted the Prepar3D.cfg file but so far nothing has worked.

Hoping someone can help me track this down.

Cheers, Barry Wells

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

UPDATE.

Just in case anyone else has episodes of crashing to the desktop. I finaly fixed my problem by doing a repair on Install_Contents.msi

Chears, Barry Wells 😄

Share this post


Link to post
On 7/6/2019 at 2:10 PM, Baz2742 said:

Hi, - I recently tried out simwestALBQ free download. I had some problems with it and subsequently deinstalled it. A short time after (a couple of days) I found that the sim started crashing to the desktop when I tried to load specific airports. Sometimes it would hang at 1% to 3% when loading and timeout. Othertimes it would complete the loading and then crash to the desktop. I cant say for sure that it has anything to do with the simwingsALBQ but prior to installing I wasn't having any problems.

Simwings was installed to the scenery library not the xml method it also installed something to my C drive but I can't remember what that was for. I have tried using backup scenery.cfg and also the Prepar3D v4 folders in Program Data and Users locations. I have also deleted the Prepar3D.cfg file but so far nothing has worked.

Hoping someone can help me track this down.

Cheers, Barry Wells

The other file you are talking about that gets installed is a small program called "AutogenConfigurationMerger.exe" which merges your current autogen files with the ALBQ custom autogen. The only time it runs is when a new addon modifies the autogen files during install, it will run the next time you start P3D or FSX, whichever  sim(s) you are using. There will be an entry in your exe.xml file for loading the AutogenConfigurationMerger program. Backups of your original autogen files are located in \user\AppData\Roaming\SceneryDesign.org\AutogenConfigurationMerger\Prepar3Dv4\backup01 folder. these are backups of your original autogen files that are located in you Prepar3D v4's autogen folder. You may have multiple backups, depending on how many times you have tried installing or un-installing scenery with custom autogen. You can copy the backup that corresponds to when you first installed ALBQ back into your autogen folder, overwriting the existing autogen files. Make sure you disable or remove the AutogenConfigurationMerger program before you do this, or it will run again the next time you run P3D. Hope this helps. Let me know if you need any more help.

I honestly don't think this has anything to do with the issue you are having. Even if you remove ALBQ and keep AutogenConfigurationMerger where it is, it should not cause any issues with P3D other than displaying slightly different autogen. None of the simwest sceneries load any airport afcads. They only enhance the scenery around the airports with photoscenery and custom autogen.

 

Monica

simwest beta tester

Edited by monica6211
add remark

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now