Jump to content
Sign in to follow this  
captain420

X's all over Flightbeam KSFO after autoupdating to SODE 1.7

Recommended Posts

How to fix this? I never updated this manually so I assume that OrbX auto-updated to SODE 1.7.0. Now I see a bunch of red X's all over the jetways at flightbeam's KSFO HD. Does anyone know how to fix this problem?


ASUS ROG Maximus Hero XII ▪︎ Intel i9-10900K ▪︎ NVIDIA RTX 3090 FE ▪︎ 64GB Corsair Vengeance RGB Pro ▪︎ Windows 10 Pro (21H1) ▪︎ Samsung 970 EVO Pro 1TB NVME SSD (OS Drive) ▪︎ Samsung 860 EVO 2TB SATA SSD ▪︎ Seagate 4TB SATA HDD ▪︎ Corsair RMx 850W PSU

Share this post


Link to post

Would love to know the answer to this as well. Ksfo is fine for me but engm and tncb both have same problem..looked everywhere last month for answer, couldnt find one.


system i9 10850K NVidia RTX3090 24GB Samsung SSD980 m.2 1TB (x2) Samsung 850 EVO 500GB SSD Seagate 2TB external drive Samsung SSD 840 EVO 250GB SSD Asus B460M-PLUS Mobo 32GB GSkill DDR4 3000mhz Ram using P3D v5.3

Share this post


Link to post

I went back to 1.6.8. until sceneries are compatible. I had problems with Imaginesim KATL as well.

 

  • Like 1

Greg Schmidtz 

Share this post


Link to post

Did you run the SODEPlataform Manager and regiistered p3D v5?

C:\Program Files (x86)\12bPilot\SODE


Cheers, Manny Ortiz

Share this post


Link to post

I get this pop up when I run it and I don't even have P3D v3 installed.

image.png

image.png

But it appears that it's fine for P3D v5.

Edited by captain420

ASUS ROG Maximus Hero XII ▪︎ Intel i9-10900K ▪︎ NVIDIA RTX 3090 FE ▪︎ 64GB Corsair Vengeance RGB Pro ▪︎ Windows 10 Pro (21H1) ▪︎ Samsung 970 EVO Pro 1TB NVME SSD (OS Drive) ▪︎ Samsung 860 EVO 2TB SATA SSD ▪︎ Seagate 4TB SATA HDD ▪︎ Corsair RMx 850W PSU

Share this post


Link to post

 

21 minutes ago, captain420 said:

How to fix this? I never updated this manually so I assume that OrbX auto-updated to SODE 1.7.0. Now I see a bunch of red X's all over the jetways at flightbeam's KSFO HD. Does anyone know how to fix this problem?

Some sceneries are not compatible with SODE 1.7 yet.

Edited by netshadoe

Devin Pollock
CYOW

BetaTeamB.png

Share this post


Link to post
8 minutes ago, netshadoe said:

Some sceneries are not compatible with SODE 1.7 yet.

Thanks, I thought I did something wrong on my end for a sec there. Good to know.


ASUS ROG Maximus Hero XII ▪︎ Intel i9-10900K ▪︎ NVIDIA RTX 3090 FE ▪︎ 64GB Corsair Vengeance RGB Pro ▪︎ Windows 10 Pro (21H1) ▪︎ Samsung 970 EVO Pro 1TB NVME SSD (OS Drive) ▪︎ Samsung 860 EVO 2TB SATA SSD ▪︎ Seagate 4TB SATA HDD ▪︎ Corsair RMx 850W PSU

Share this post


Link to post

For me no problem sode 1.7 and KSFO, come back to 1.6.8 for now.

Edited by guibru

Guillaume

 

 

Share this post


Link to post

I had the same issue. Unregistering and re-registering sode 1.7 for p3d v5  solved all red crosses among all flightbeam airports in my case

Share this post


Link to post
12 minutes ago, dash8q400 flyer said:

Unregistering and re-registering sode 1.7 for p3d v5  solved all red crosses among all flightbeam airports in my case

Thanks, that also fixed it for me!


ASUS ROG Maximus Hero XII ▪︎ Intel i9-10900K ▪︎ NVIDIA RTX 3090 FE ▪︎ 64GB Corsair Vengeance RGB Pro ▪︎ Windows 10 Pro (21H1) ▪︎ Samsung 970 EVO Pro 1TB NVME SSD (OS Drive) ▪︎ Samsung 860 EVO 2TB SATA SSD ▪︎ Seagate 4TB SATA HDD ▪︎ Corsair RMx 850W PSU

Share this post


Link to post

I’ll have to check mine. If it doesn’t work how do you revert back?


12700k, Strix Z690A MB, EVGA FTW3 3090, 32gb DDR4 3600 CL14, EVO 970 M.2's, 43" Samsung X60R 4k and 2  22" monitors,  Corsair RM1000x,  360MM MSI MEG, MFG Crosswind, T16000M Stick, Boeing TCA Yoke/Throttle, Skalarki MCDU and FCU, Saitek Radio Panel/Switch Panel, Spad.Next

Share this post


Link to post

I had the same issue. I fixed it by uninstalling Sode from within Orbx, then manually installed Sode 1.68 and all is back to normal. I haven’t tried 1.70 since. 
 

Cheers,
Pete


PC specs: i7-9700K oc 4.7GHz, Asus TUF Z390,16GB 3200 Gskill Ripjaws, Nvidia RTX2080

Share this post


Link to post

Is there a way to prevent Orbx central from installing and updating SODE? I rather do it manually on my own.


ASUS ROG Maximus Hero XII ▪︎ Intel i9-10900K ▪︎ NVIDIA RTX 3090 FE ▪︎ 64GB Corsair Vengeance RGB Pro ▪︎ Windows 10 Pro (21H1) ▪︎ Samsung 970 EVO Pro 1TB NVME SSD (OS Drive) ▪︎ Samsung 860 EVO 2TB SATA SSD ▪︎ Seagate 4TB SATA HDD ▪︎ Corsair RMx 850W PSU

Share this post


Link to post
1 hour ago, captain420 said:

Is there a way to prevent Orbx central from installing and updating SODE? I rather do it manually on my own.

Open Central, click on settings (gear icon upper right corner), click auto updates, disable anything you don't want to update automatically. Or uncheck "enable auto updates" and central will not update anything for you. 

Edited by jalbino59

Jose A.

Core Components: AMD Ryzen5 5600X @ 4.3Ghz - G.Skill Trident Z Neo 32 GB DDR4 3600 CL16 (XMP)  - Gigabyte Aorus Elite X-570 WiFi - Asus ROG Strix RTX3060 12gb

Storage: WD Black SN750 NVMe 1TB - AData sx8200 Pro NVMe 1TB - Samsung 860 EVO 500GB - Samsung 860 EVO 1TB

WIN10 - P3D v.5.3 HF2 - XPLANE 11 - MSFS

 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
×
×
  • Create New...