Jump to content

Sign in to follow this  
Tomaz Drnovsek

Info text flickering

Recommended Posts

Anybody ever experienced red text flickering in the upper right corner?

https://photos.app.goo.gl/WHvN33ZKqeJHno449

It doesn't effect anything except RC4 ATC window, which is opening at the same time if I try to close it, which is quite annoying. I use ChasePlane, TrackIR, Radar Contact 4, FSUIPC5, REX EF, Saitek Yoke, Throttles, Rudder,... I tried to eliminate each of those elements but I wasn't able to determine the cause. If anybody already experienced something like this maybe has some idea what could be the cause.

P3D v4.5 HF3

Share this post


Link to post

I noticed same thing...but randomly, not every time....haven't had that in a week now. Planned to ask the same question last week but it stopped. Why? No clue. Same thing happens with Chase plane info, sometimes just pops out even if I don't touch anything....


Virtual Air Canada - Alex Luzajic

Share this post


Link to post
Posted (edited)
21 minutes ago, cyyzrwy24 said:

I noticed same thing...but randomly, not every time....haven't had that in a week now. Planned to ask the same question last week but it stopped. Why? No clue. Same thing happens with Chase plane info, sometimes just pops out even if I don't touch anything....

Yes, it's quite random but it's happening a lot lately. At first I wasn't paying a lot of attention but now it's getting a bit annoying because I want to hide RC4 ATC window but it's opening all the time (at the same time as the text appears).

Edited by Tomaz Drnovsek

Share this post


Link to post

I've seen tje same thing, and to make matters worse, I get a micrstutter every time it flashes.  Spent an afternoon chasing stutters when taxiing on the ramp Sunday while using RC4, and saw the stutter evrytime the window updated distance and the window flashed each time.  Closed the text window, and all stutters are gone.


Kyle Broadbent

Main Sim PC: P3D v5, i7-8086K @ 5.3GHz (5.1 AVX), ASUS Maximus XI Hero, EVGA 1080 ti SC2, Dell U3011 30" IPS monitor, G.Skill 32GB 3200 Trident Z 14-14-14, Samsung 512GB 960 Pro NVMe (OS), Samsung 2TB 970 EVO NVMe (Sim), Win 10 Pro 64, Yoko Yoke, Saitex Combat Rudder Pedals, VirtualFly TQ6 Quadrant

Client PC: Old beat up HP laptop driving old 24" Samsung monitor running Wide FS, Active Sky, Radar Contact, Air Hauler 2 and MyAAS

Share this post


Link to post
7 hours ago, cshark172 said:

I've seen tje same thing, and to make matters worse, I get a micrstutter every time it flashes.  Spent an afternoon chasing stutters when taxiing on the ramp Sunday while using RC4, and saw the stutter evrytime the window updated distance and the window flashed each time.  Closed the text window, and all stutters are gone.

Luckily, I don't experience any stutters because of it, at least not that I'm aware of.

Share this post


Link to post

Posted some time ago on LM forum they are aware and working on this hopefully in the next fix.


i9 10900K\ASUS APEX MB \ MSI RTX 2080Ti GAMINGX TRIO \ M.2  Samsung 970 EVO Plus 1TB C Drive \ 2+1TB Samsung 850 EVO \ 2TB BarraCuba \ 32GB G.SKILL Z DDR4 3600MHZ \ Windows 10 Home\ ASUS 28" 4K monitor\ 4TB Portable Drive\P3DV5

Raymond Fry.

PMDG_Banner_747_Enthusiast.jpg

Share this post


Link to post
4 hours ago, G-RFRY said:

Posted some time ago on LM forum they are aware and working on this hopefully in the next fix.

Next fix? I thought they were done with P3D v4.

So, there's no solution?

Share this post


Link to post
1 hour ago, Tomaz Drnovsek said:

Next fix? I thought they were done with P3D v4.

So, there's no solution?

V4?...Sorry I have that issue with V5...never had on V4...


Virtual Air Canada - Alex Luzajic

Share this post


Link to post

Yeah, I was talking about V5, also.  Never had the issue in v4.


Kyle Broadbent

Main Sim PC: P3D v5, i7-8086K @ 5.3GHz (5.1 AVX), ASUS Maximus XI Hero, EVGA 1080 ti SC2, Dell U3011 30" IPS monitor, G.Skill 32GB 3200 Trident Z 14-14-14, Samsung 512GB 960 Pro NVMe (OS), Samsung 2TB 970 EVO NVMe (Sim), Win 10 Pro 64, Yoko Yoke, Saitex Combat Rudder Pedals, VirtualFly TQ6 Quadrant

Client PC: Old beat up HP laptop driving old 24" Samsung monitor running Wide FS, Active Sky, Radar Contact, Air Hauler 2 and MyAAS

Share this post


Link to post

I noticed one strange thing.. the zoom level sometimes changes from 0.74 to 0.73 which you can also see in the clip. I thought maybe there's an issue with zoom settings in ChasePlane but after some testing I'm pretty sure that's not it. I tried to change zoom settings in CP but no matter what I set the same starts happening. For example, I changed the zoom to 1.00 and it started to change to 0.99/1.00.

Seriously, no ideas at all?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    30%
    $7,735.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...