Jump to content

Sign in to follow this  
eslader

Anyone else having ATC audio issues?

Recommended Posts

I can see ATC talking in the text log in the ATC window, but it doesn't always actually talk out loud. I hear radio clicks when it's supposed to be talking, but there's no voice. I haven't yet established a pattern for when this happens. Anyone else seeing this?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Confirm. Happening right now exactly as you described. No idea about the pattern... Worked on departure, sometime during cruise ATC went in strike...


Marco Manieri

Perugia - Italy

 

169055.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sounds like your missing some of the Windows text-to-speech voices, did you follow on-screen advice during the big download to go get them?


ckyliu, proud supporter of ViaIntercity.com. Find my spec and settings in "About me" on my profile.

support1.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

No, I didn't see that advice because I started the download at midnight and went to bed. I'll start looking into that now. Thanks!

 

(edit)

 

OK, looks like I have the full English language pack already. That's the only one I need? That said, I'm not sure that's the issue, because sometimes my pilot's voice works and sometimes it doesn't - if it were a language pack issue I'd think it would either always work or never work.

 

 

Edited by eslader

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
9 minutes ago, ckyliu said:

Sounds like your missing some of the Windows text-to-speech voices, did you follow on-screen advice during the big download to go get them?

Nope. I have the language packs and it worked well most times. Sometimes it just shut up...

Edited by Marco Manieri

Marco Manieri

Perugia - Italy

 

169055.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try this : Go to options, general, sound, text-to-speech settings and switch from azure to windows offline. Worked for me.

  • Like 2
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Happened to me too, I had voice on departure, lost it during flight following, and it came back when I contacted Tower to land.  Then tower terminated my ATC services when I was on short final but that's probably a topic for another thread.


Dave

Current System (Running at 1440p): ASUS ROG Maximus XII Hero Z490, i9 10900k @ 5.1Ghz, RTX2080ti, 32GB DDR4 3600 RAM, EVGA CLC 280mm AIO Cooler, Brunner CLS-E NG Yoke, Thrustmaster Warthog HOTAS, VirtualFly Ruddo+ and TQ6+

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seems like a new bug. Wasn’t that case before the release


Lukas Dalton

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, eslader said:

I can see ATC talking in the text log in the ATC window, but it doesn't always actually talk out loud. I hear radio clicks when it's supposed to be talking, but there's no voice. I haven't yet established a pattern for when this happens. Anyone else seeing this?

 

Yes. I've confirmed ATC is somewhat spotty. Sometimes I don't hear my own broadcast, and sometimes I don't hear ATC. Then I get ATC asking if I heard its last transmission. 

  • Upvote 1

FSX Gold SP2 (FSGen + GEX + UTX + REX) --- XP10 / XP11 --- MSFS 2020

Intel i5-7500 CPU @ 3.40GHz / 16GB / NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB

Share this post


Link to post
Share on other sites

Confirmed. If you click on the radio pop-up too fast it shows the text of trasmi but no audio. Happens sporadically. If you slow down the response to atc then it doesn't happen nearly as much.


i7 7700K @ 4.5 GHZ
GTX 1080ti SC
32 GB RAM @ 4200 GHZ
1 TB SSD
1080p Monitor

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think the Azure server is under stress and not coping with so many simultaneous users.

  • Like 1

Specs: Win10, 4790K, nVidia 1080ti, Saitek Yoke+Quadrant+Radio/Switch and AP panels, VRInsight 737 overhead, Virtual Avionics 737 MCP. 3 x 1440*900 main display + 1024*600 VDU display. NLR V3 Motion seat. Oculus DK2 CV1 HTC Vive VR headsets.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same problem here, but only occasionally.  About the option to switch from Azure voices to a text to voice pack in windows (offline)...does this come with windows by default or does one have to install separately?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I noticed this as well. So I switched to offline mode. It says you need to have the english (US) voicepack installed. Which I do. As well as the english (UK) and the german voicepack.

Guess what... now the ATC speaks to me in the most embarassing german accent. 

Not exactly what I was expecting.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    34%
    $8,535.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...